ипретир

Лідер Сергій Чуріков: легальне ввезення вживаних авто з ЄС

15 червня

Він за доступне авто у кожну українську родину - лучанин Сергій Чуріков закликає скасувати обмеження на ввезення та продаж авто з іноземними номерами, замінивши їх одноразовим платежем просто на митниці.

Його програма дасть змогу українцям не лише легально купувати уживані автомобілі з Європи, а ще й наповнить бюджет країни.

Автомобіль - це не розкіш, а засіб пересування, - певний Сергій.

38-річний Сергій Чуріков проводить за кермом більшу частину свого життя. Успішний підприємець вже 10 років продає металоконструкції. У сусідній Польщі його фірма має філіал. Туди власним авто Сергій їздить по кілька разів на місяць. Під час однієї з таких робочих поїздок - захопився їдеєю доступних машин для українців.

Якщо ми беремо Польшу, то там звичайно дуже багато бюджетних автомобілів. Там люди можуть собі дозволити з півзарплатні купити собі автомобіль на ходу. Тобто, він на голову вищий наших старих жигулят, москвичів, а в нас це розкіш. - ділиться враженнями Сергій

Дивіться: Лідер Олег Іваненко: оптимізація роботи медичних закладів та економія мільярдів.

Авто на єврономерах або так звані євробляхи вже заполонили вітчизняні дороги. За даними державної фіскальної служби, лише торік в Україну завезли близько 250 тисяч автівок з Польші, Литви та Німеччини.

Усі ці транспортні засоби, - каже Сергій, - поза законом.

Аби продемонструвати масштаби проблеми чоловік прямує на Ягодинську митницю - тут кожне друге авто має іноземний номер.

Просто у черзі Сергій розповідає власникам автівок на єврономерах свою ідею - автомобілісти уважно слухають.

Суть проекта дуже проста: дозволити ввіз всіх автомобілів і запровадити просте розмитнення: 5% мита, 20% ПДВ - тисячу доларів коштує машина, 260 доларів на таможні поставили українські номера - і їздите, і нікому нічого не винні, - пояснює Сергій.

Ідею Сергія підтримують одностайно та в успіх вірять не всі, але навіть скептики кажуть - готові платити розумні податки, аби мати дешеву європейську автівку з українського реєстрацією.

Від реалізації ідеї про доступні машини виграє і держава, - впевнений Сергій.

Чоловік вже порахував від автолюбителів, які хочуть вчепити на іноземне авто українські номери, - скарбниця щороку отримає понад 20 млрд гривень.

Людина повинна мати вибір. Дайте людям більше свободи. І я думаю, що це відіб’ється сторицею. Люди краще житимуть. - каже Сергій.

До речі, за програму Сергія Чурікова проголосував 1141 виборець. Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Дивіться детальніше у сюжеті Вікон СТБ:

 

Інші новини

Громадська наглядова рада