Сова

Лідер Світлана Сова: Треба втручатись в роботу народних обранців і контролювати їх

4 вересня

Прозора робота місцевої влади - про це мріє учасниця проекту "Нові лідери" Світлана Сова. У Кривому Розі вона вже домоглася трансляції сесії міськради в онлайн-режимі. А ще створила платформу, де люди обговорюють проблеми міста. 

Вона активна і амбітна, у свої 42 роки встигла зробити кар'єру адвоката, створила власну юридичну компанію та подалася у політику. Після Революції гідності організувала об'єднання відповідальних громадян. І тепер спільно з однодумцями надає безкоштовні юридичні послуги і консультації, переймається проблемами дітей та екології.

— Фестиваль людей з вадами слуху, екологічні заходи, юридична допомога людям, що повернулися з фронту - для неї це абсолютно природньо, -

Світлана хоче, аби рішення в місті ухвалювали прозоро. А поки що навіть на сесію криворізької міськради людям годі потрапити.

Співробітники муніципальної варти стіною стоять під дверима сесійної зали.

— Вони кажуть: а ми що, будемо проводити сесію на стадіоні тоді? Я відповідаю, мовляв, чому ні? Та хоч і на стадіоні - ви повинні людям доносити, що ви приймаєте, - розповідає журналістам Світлана Сова.

Нині вона хоче донести українцям, що думати, ніби від нас нічого не залежить, неправильно. Треба втручатись у роботу обранців і контролювати їх. Перші кроки для цього Світлана з командою уже зробила.

Завдяки зусиллям активістів у Кривому Розі почали транслювати сесії міськради у онлайн-режимі, а ще створили незалежну медійну платформу, де відверто обговорюють проблеми міста та те, як їх залагоджують чи ігнорують можновладці.

У щільному робочому графіку Світлана знаходить місце і для родини, і для захоплень. Світланине хоббі - великий теніс. Вона не лише грає, але і турніри організовує.

— Двічі на рік вона проводить турнір із тенісу. Вона є організатором, запрошує спортсменів з інших міст, - розповідає  тренер із тенісу Ігор Звєнячкін.

На корт вона виходить,  щоб принаймні годину не думати про справи. А ще, каже, цей спорт допомагає перемагати в житті.

— В тенісі головне - влучність і сила удару. І те, і інше частенько потрібне у моїй громадській діяльності і в політиці, - зазначає жінка.

За програму Світлани Сови віддали голоси 458 виборців. 

Деталі - у сюжеті "Вікна-СТБ":

Інші новини

Громадська наглядова рада