оон

Лідер Владислав Гуленко: Як стати фермером і створити кооператив

20 серпня

Йому лише 26, а він уже перший заступник голови Пирятинської райдержадміністрації. Владислав Гуленко – економіст, нині здобуває  ще 2 вищі освіти - міжнародне право та парламентаризм. А ще, постійні тренінги й семінари.

Здобутий досвід  – одразу в практику. Торік створив програму підтримки місцевих підприємців. Популяризує їхню продукцію через соцмережі. Нині так збувають товар уже 10 пирятинських виробників. Сергій один з них. Чоловік вирощує порічки та малину.

Цього року обсяги зросли. Стояти на базарі у фізика-науковця часу немає. Тож головні клієнти саме з Facebook.

Відродження кооперативів, підтримка тваринництва і розвиток фермерства – ще одне амбітне завдання молодого чиновника, з якими він прийшов на проект “Нові лідери”.

20 років колишній колгосп стояв пусткою. Нині на повну йде реконструкція. У перспективі відбудують ще з десяток таких ферм.

Місцевих аграріїв заохочують частковими відшкодуваннями витрат і дотаціями. Ще б кажуть держава хоч трохи скоротила кількість дозвільних документів.

Зоотехнік Ольга перспективі радіє. Бо роботи у селах немає. А в таких господарствах можна непогано заробити. Присадибні ділянки в школах – теж ініціатива Владислава. Директор однієї з них тішиться – торік за гроші місцевого бюджету висадили 2 тис. кущів малини та 200 смородини. Уже є врожай. Для учнів ще й агрошколу планують створити.

Мріє Владислав організувати і центр сільського розвитку для 5 районів Полтавщини, де навчатимуть селян кооперації та фермерству. На гроші від проекту “Нові лідери” чоловік не надто розраховує. Головне – аби всі дізналися про його плани.

За програму Владислава Гуленко проголосувало 1045 виборців. Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше у сюжеті Фактів ICTV:

Інші новини

Громадська наглядова рада