Шматько

Лідер Володимир Шматько: Як заохотити молодь залишатись у містечках

3 вересня

Повернувся з фронту і став мером - Володимир Шматько уже третій рік керує містечком Чортків на Тернопільщині. Найбільша його мрія - заохотити людей не покидати рідного міста. Певні кроки уже зробив. Разом із командою залучив великого інвестора, і, таким чином, 1000 громадян Чорткова отримали хорошу роботу. Аби ще більше поліпшити справи, Володимир Шматько пішов на проект "Нові лідери".

— Щоб досягти великого, треба починати з малого. Це про все сказано, - каже він журналістам "Вікон".

Цими словами щоранку надихається міський голова Чорткова. У їхній правдивості Володимир Шматько пересвідчився не раз. Він був сільським головою, потім рік воював на сході. Був командиром взводу під Дебальцево, повернувся і переміг на виборах. Перше, що зробив на посаді мера - нашпигував відеокамерами вулиці міста та кабінети посадовців. Каже, так захижає містян і себе також.

Уже 7 разів його намагалися підкупити.

— Дуже боюсь провокації - хабаря або якогось корупційного моменту. Тому перші два місяці у місті поставили багато відеокамер, дві із них - у кабінеті міського голови, - розповідає чоловік, жестом вказуючи на одну із них. 

Головна мета 32-річного мера - заохотити молодь залишалися в місті. Тому намагається дати змогу городянам заробити. Місто сприяє підприємництву, принаджує інвесторів. Лише ось у цій філії світового виробника кабельно-провідникової продукції для автомобілів дістала роботу тисяча мешканців Чорткова.

— У нас працює близько тисячі працівників. У планах в нас до кінця 2018 року працевлаштувати біля 2 тисяч працівників, - каже директор підприємства Михайло Назарук.

Щоб інвесторів побільшало, у Чорткові планують облаштувати найбільшу в Україні промислову зону. Для цього залучили іноземних експертів.

— Ця ділянка є щодо розміру найбільшою. Земля - промислового призначення, яка прилягає до автошляхів. Її можно підключити під інфраструктуру. Плюс ця ділянка - поруч із Чортковом, і в районі населення - 70 тисяч,- каже радник з питань економічного розвитку Душан Кулка.

Здійснити задумане якнайшвидше Володимир Шматько хоче за допомогою проекту "Нові лідери". Головне в його програмі - економічне зростання громади.

— Міські голови, голови об'єднаних громад у процесі важливої реформи в Україні, яка дійсно дає результат, зобов'язані працювати на перспективу саме економічного розвитку. Думаю, нам все вдасться.

За програму Володимира Шматька проголосувало 440 виборців.

Детальніше - у сюжеті "Вікна-Новини" від СТБ:

Інші новини

Громадська наглядова рада