Ступак

Лідер Володимир Ступак: Як вирішити проблему безпритульних тварин у містах

28 серпня

31-річний Володимир Ступак зі Львівщини мріє створити центр піклування для безпритульних тварин. Чоловік каже, що ситуація з покинутими собаками сягнула критичної межі по всій Україні. Комунальники псів не стерилізують, тих дедалі більшає, чимало з них нападає на людей. Тож зі своєю ідеєю чоловік взяв участь у телевізійному проекті "Нові лідери".

Два роки тому на місці цього притулку були покинуті промислові склади. Тепер тут господарює колишній військовий Олег Брижик. Чоловік рятує безпритульних тварин.

— Ця пані — стара вівчарочка. Господарі продали будинок, виїхали на Львів, просто не було можливості забрати. Все, вона наша, — показує Олег журналістам собаку з притулку.

Кожна тутешня тварина має свою сумну історію, яку переповідає Олег Брижик. Він та двоє його однодумців тварин годують, доглядають і лікують. Потім чотирилапим шукають нових власників. Двічі на тиждень волонтери приходять у місто та задарма роздають звіряток.

— Ми віддаємо багато: за два дні минулого тижня віддали 30 тварин. За тиждень можемо роздати і 50 тварин, — каже Оксана Чорній, працівниця центру піклування та адаптації тварин.

Ще два роки тому у Бродах, розповідають волонтери, бродячих собак було не злічити. Голодні зграї часто нападали на людей.

— Не було ніяких процесів стерилізації. Більше того, були моменти, коли тварин травили люди. І особисто мій старший син також був покусаний твариною, - розповідає Володимир Ступак.

Разом із волонтерами до відловлювання тварин долучився і учасник проекту "Нові лідери" Володимир Ступак. Спільно з активістами вони облаштували притулок. Та цього виявилося замало. Володимир каже, потрібно створити багатофункціональний регіональний центр утримання тварин. Також на базі центру він планує створити кінологічну школу та готель для домашніх улюбленців.

— Це, звісно, будуть платні послуги, і за їх рахунок комунальне підприємство мало би вийти на самоокупність, - розповідає він.

Ідею Володимира уже підтримала команда однодумців. Серед них — і волонтери, і підприємці, і просто небайдужі. Щотижня люди збираються і вирішують, які ідеї втілити у життя.

Така ініціатива для Володимира — уже не перший виклик. Кілька років тому він очолив ОСББ і вже чимало зробив для мешканців свого будинку. Чоловік жартує — коли знаходиш порозуміння з людьми, і з тваринами набагато легше.

За програму Володимира Ступака проголосувало 1011 виборців. 

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходили сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше - у сюжеті програми "Вікна-Новини" від СТБ:

Інші новини

Громадська наглядова рада