мвв

Лідер Ярина Михальонок: Створити середовище сприятливої інтеграції

3 вересня

Вона втратила чоловіка через війну та, зазнавши такого горя, вирішила допомагати іншим удовам.

33-річна Ярина Михальонок по смерті чоловіка-волонтера кілька років вчилася жити наново і самотужки виховувати двох маленьких донечок.

Впоратися з таким лихом без допомоги можуть не всі. Нині, завдяки проекту “Нові лідери” Ярина хоче створити реабілітаційний центр. Туди могли б звертатися сім’ї в яких війна забрала рідних.

- Мій чоловік створив спільноту допомоги хлопцям 28-ї Одеської бригади і на передок возив спорядження, медичну допомогу, буржуйки, - згадує Ярина.

Кілька років поспіль Андрій забезпечував бійців бригади всім чим міг, аж поки самого не спіткала смертельна недуга. Після втрати чоловіка Ярина рік відвідувала психолога і лише тоді усвідомила: таких, як вона - тисячі.

- Для того, щоб стрес не застоювався в сім’ї, необхідно з цією родиною працювати: окремо з дорослою людиною, окремо з дітьми, - каже жінка.

Ярина й сама пригадує, як тяжко було пояснити донечкам, чому татко пішов з життя. Тому й вирішила створити центр допомоги родинам загиблих на війні.

Ідеальним закладом жінка бачить місце, в якому постраждалі сім’ї могли б отримати юридичну та психологічну підтримку.

За програму Ярини Михальонок проголосувало 56 виборців.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходили сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше - у сюжеті "Вікна-Новини" від СТБ:

Інші новини

Громадська наглядова рада