аімі

Лідер Ярослав Попов: Карати за хабарі треба тюрмою

11 червня

Ярослав Попов - учасник національного телепроекту “Нові лідери” з Харкова. Понад 10 років він працював у правоохоронних органах, затримував цілі злочинні групи, до суду привів понад три десятки хабарників.

Нині він - юрист, і хоче боротися з корупцією та кумівством на усіх рівнях. Вважає, що карати за хабарі треба тюрмою - щонайменше на 15 років, і аж до довічного ув'язнення.

— Корупцію дітям прищеплюють від самого народження. У Харкові народитися коштує від 500 до 1000 доларів. Ця ситуація свідчить про відсутність будь-якого контролю зі сторони правоохоронних органів, - каже чоловік.

Ярослав має 2 освіти - економічну та юридичну. Одинадцять років працював у правоохоронних органах і звільнився - бо, як сам каже, не мав права робити те, заради чого обіймав посаду.

Під час екскурсії містом він розповідає знімальній групі “Вікон” про проблеми Харкова.

— Тут фактично міське звалище. Від адміністрації Шевченківського району до цього місця рівно 500 метрів. Натомість проспект Науки ремонтується щороку — на цій вулиці проживає наш вельмишановний мер, - каже Ярослав Попов.

Читайте: Що потрібно від лідера під час третього етапу проекту?

Про побутову корупцію він з дружиною розповів на власному прикладі. Цього року їхня молодша, Мішель, йде до першого класу. Однак не до престижного ліцею, куди спершу хотіли віддати дівчинку.

— Знайомі намагались вступити - це було 9 тисяч гривень. Цього року вони сказали, що, можливо, збільшать до 11 тисяч. Багато мам до цього ставляться позитивно. Але у мене 3 дитини - мені важко буде викласти таку суму за трьох. А знижок вони не роблять - це ми теж дізнавались. Тому ми йдемо до районної школи, - розповідає дружина Ярослава.

Ярослав певен, що знає, як реанімувати правоохоронну систему і допомогти забути про явище хабарництва.

За програму Попова проголосувало 1015 виборців. Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Наразі уже вийшло 7 сюжетів про активних людей, програми яких покликані змінити країну на краще. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Інші новини

Громадська наглядова рада