Юрій Пивоваров

Лідер Юрій Пивоваров: Спершу треба розвивати економіку країни, потім - змінювати менталітет

25 червня

Він об'єднує людей, які знають, як змінити країну на краще. Для цього організував Київський міжнародний економічний форум. Юрій Пивоваров, один із учасників національного телепроекту "Нові лідери". Він певен — наша країна має економічний потенціал, треба лише, аби інвестори не боялися вкладати в Україну.  

Його день розпланований по годинах: зустрічі з бізнес-партнерами, важливі перемовини, тривалі відрядження. Проте для спорту час в його графіку завжди знайдеться.

— Жодна з бідних країн корупцію не подолала. У нас усе відбувається зараз навпаки, а спочатку потрібно міняти економіку, далі — менталітет людей. Середній клас якраз і є тим прошарком суспільства, який найбільше бореться з корупцією, — розповідає Юрій.

 Ось уже п'ятий рік Юрій організовує Київський міжнародний економічний форум. Щороку подія збирає  в столиці представників влади, успішних бізнесменів та провідних економістів з усього світу. Вони діляться досвідом та пропонують рішення, як поліпшити економічне становище країни.

— Хтось знаходить партнера для інвестицій, хтось знаходить партнера для продажу свого товару, а хтось знаходить дуже велику кількість нових ідей, — каже Пивоваров.

Юрій певен — потенціал української економіки може розкрити розвиток новітніх технологій. Зокрема, в ІТ-галузі, яка поки що працює не на українські компанії.

— На 98 % наша ІТ-галузь працює на експорт, ми не використовуємо потенціал наших айтішників. Це величезна проблема, яку ми на форумі також намагаємось вирішити. А ще одне з головних завдань форуму — переконати іноземних інвесторів, що вкладати в Україну гроші — безпечно та вигідно, — розповідає економіст.

Аби прискорити економічний розвиток та поліпшити інвестиційний клімат, вирішив взяти участь у національному проекті "Нові лідери". І вже потрапив у топ-100. Його мета — згуртувати людей, які мають змогу та бажання змінити країну на краще. Гроші за перемогу у проекті — а це понад мільйон гривень — Юрія цікавлять менше, аніж змога заявити про свої ідеї на всю країну.

— Ці гроші підуть на промо України в світі. Коли світ буде бачити в Україні надійного партнера, не тільки давати Україні гроші у кредит, а інвестувати сюди, купувати нашу продукцію, це відобразиться на кишені кожного українця, — зазначив він.  

За програму Юрія Пивоварова проголосувало 38 виборців, тож у топ-50 Лідерів за результатами голосування Виборців він не пройшов. Але його програму з-поміж 860 анкет претендентів відібрав Відбірковий комітет.

Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Дивіться детальніше у сюжеті "Вікон СТБ":

Інші новини

Громадська наглядова рада