цвусайц

ЛИШЕ ДВОМ ВІННИЧАНАМ ВДАЛОСЬ ПОТРАПИТИ В ТОП-50 УЧАСНИКІВ ТЕЛЕПРОЕКТУ «НОВІ ЛІДЕРИ» СОЦІАЛЬНІ ПРОЕКТИ

13 червня

За результатами народного голосування на проекті «Нові лідери», лише два вінницьких учасника набрали достатню кількість балів для переходу до наступного етапу проекту. Відтак, свої програми розвитку представлять депутат Вінницької міської ради Ганна Давиденко та співзасновник комерційного підприємства ТОВ «Подільська Січ» Володимир Воловодюк. 

Володимир Воловодюк у 2004 році став співзасновником комерційного підприємства ТОВ «Подільська Січ», яке спеціалізується на поводженні з відходами. Зокрема, займається збором та утилізацією відходів вторинної сировини у Вінниці та Вінницькій області. Із 1997 року – активний учасник козацького руху, з 1999-го – отаман крайового товариства «Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна». Провідними напрямками його громадської діяльності є патріотичне виховання дітей та молоді, відродження українських традицій, розбудова громадянського суспільства. Серед проектів, які реалізує пан Воловодюк, варто зазначити військово-патріотичну гру Сокіл-Джура, фестиваль звичаєвої культури «Живий Вогонь», козацькі таборування. Він є кандидатом у майстри спорту по боротьбі дзю-до, учасник руху «Твереза Україна». Проект, з яким пройшов пан Володимир – це тема, яка болюча для всієї України.

Головною метою його програми «Успішне українське село – запорука розвитку держави» є пошук реальних прикладів успішних проектів на селі, налагодження взаємодії та співпраці з такими проектами та поширення кращого досвіду в сільських громадах. Важливою частиною проекту є його інформаційне забезпечення. Кожне село, фермер, приклад кооперації, тощо, отримає інформаційну підтримку у вигляді публікацій та відеосюжетів. Володимир Воловодюк виділяє успішні приклади кооперації, вирішення екологічних питань на селі. Зокрема, сортуванню сміття та відновленню водного балансу, розвитку туризму, розвитку спорту та дозвілля для дітей та молоді. 

Все це можливо здійснити лише за рахунок поєднання інтересів місцевої громади, зацікавлених підприємців, можливостей місцевих бюджетів, місцевих ЗМІ та методичної допомоги команди експертів.

– Скільки людей, стільки ідей. Зараз в Україні потрібні нові ідеї та нові лідери. Тому, на мою думку, проект доволі актуальний. Він показує ті теми, які сьогодні хвилюють активних людей. Процес голосування показав, що ці люди спроможні підтримати проект. Мій проект про розвиток українського села потребує уваги суспільства і держави. Радує те, що з'явились перші паростки змін на селі. Це цікаві проекти, приклади кооперації та ініціативи місцевих громад. Порятунок потопаючих – це діло самих потопаючих. Вважаю, що побачивши, що в сусідніх селах щось робиться, почнуть в себе хоч ділянку прибирати, – сказав Володимир Воловодюк.

– Зараз ми проводимо конкурс сіл «Сучасне село-2018». Його ціль – дати можливість активним громадянам розказати про своє село та його родзинки. Буде проходити голосування, яке село краще. Переможці отримують винагороду на суму 100 тисяч гривень. У Києві 12-го червня команда проекту «Нові лідери» проведе зустріч з усіма лідерами, які проходять до наступного етапу. У цей день у всіх учасників «Нових лідерів» буде можливість уточнити питання в організаторів проекту, познайомитись особисто з членами відбіркового комітету та послухати першу лекцію від директорки фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва Ірини Бекешкіної.

Разом із початком третього етапу проекту, який триватиме протягом 2,5 місяців, стартує Онлайн-Університет Лідерів, де лектори в режимі онлайн даватимуть поради, як працювати з антикризовим PR, вести переговори та проводити виступ, приводитимуть результати соціологічних досліджень та ділитимуться власним досвідом. Десять кращих зі всієї України потраплять в телевізійний проект на ICTV. Нагадуємо від Вінницької області в проекті брало участь 27 конкурсантів.

Джерело: vlasno.info 

Інші новини

Громадська наглядова рада