Вишневський

Максим Бородін уособлює все те, яким має бути новий лідер - Андрій Вишневський

16 листопада

15 листопада відбувся фінал національного телепроекту Нові лідери.

У фіналі боролись троє учасників – Ольга Матюшина, Сергій Замідра та Максим Бородін.

За результатами глядацького голосування переможцем проекту став Максим Бородін.

Член Відбіркового комітету, виконавчий директор ГО Адвокат майбутнього Андрій Вишневський розповів про цілі проекту Нові лідери та чи задоволений результатом.

Далі - пряма мова.

- Моїм фаворитом був Максим Бородін, за нього і голосував. У фіналі змагались три діючих політика і це доводить те, що пройшли ті люди, які мають для цього необхідні навички публічно презентувати свої ідеї, захищати їх, відповідати на питання.

Всі фіналісти були різні. Мене тішить, що Максим переміг як політик, який у Маріуполі зміг від проєвропейської політичної сили взяти 10% на виборах до міської ради.

При цьому бути не у міській опозиції, а співпрацювати з більшістю у міській раді та добиватись прийняття рішень, які вигідні для громади Маріуполя.

На мою думку, він уособлює те, як має виглядати новий лідер.

Я задоволений результатами проекту. Телеглядачі показали нам майстер-клас: як відрізнити правду від брехні, щирість від нещирості, точність, чесність від маніпуляцій. І продемонстрували, що наші виборці здатні робити усвідомлений вибір, який ґрунтується на аналізі, критичному мисленні, а не просто на емоціях чи вподобанні конкретних особистостей.

Це важливий результат і ціль нашого проекту.

Проект дозволив висвітлити цікаві показові історії людей, які були мало відомими.

Це історії боротьби за правду, проти серйозних захворювань, представників великого бізнесу, які порушують закон і нехтують інтрересами громади. Це історії, які показують, яким чином люди брали відповідальність на себе за вирішення проблем своєї громади. Це приклади лідерства та відповідального громадянства.

Лідерам для перемоги не вистачило щирості і професійної підготовки. На ранніх етапах відійшли люди, які не змогли відкрито і чесно відповісти на фінансові питання.

Я думаю, це важливий урок для людини, яка хоче йти в публічну політику чи громадську діяльність. У публічному просторі нічого приватного не залишається. 

Читайте: Замало мати ідею, треба ще сформувати для неї коло підтримки, - Вишневський

Нагадаємо, як пройшов сьомий ефір національного телепроекту Нові лідери.

Інші новини

Громадська наглядова рада