Матвиенко

Матвієнко: Амбіції і компетентність - це золота середина майбутніх лідерів країни

23 травня

Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив, кураторка Української школи політичних студій та член Громадської наглядової ради проекту Нові лідери Світлана Матвієнко розповіла про співвідношення амбіцій та компетентності учасників та стосунки у громадському секторі.

— Як співвідносяться амбіції та компетентність учасників?

— Це дуже важливе запитання, адже тут добре було би мати золоту середину теорії та практики — такий собі золотий перетин. Таких кандидатів не дуже багато, проте достатньо. Вироблення будь-яких рішень та їх імплементація — дуже різні речі. Для конкретних змін у будь-якій сфері потрібно і те, й інше.

Варто наголосити, що це — хороше тестування ідей та програм учасників, адже вони мають можливість почути реальну критику, отримати цінні поради, що у будь-якому разі є корисним досвідом для подальших дій. 

Читайте: Інвестиції для громад та автокіно: що хочуть змінити Лідери Івано-Франківщини

— Не секрет, що стосунки у громадському секторі дуже специфічні. Зібрати більше 30 ГО під егідою одного проекту — безпрецедентне явище. Як вдалося цього досягти?

— Стосунки всюди дуже специфічні, на мою думку. Для мене головне — повага. Цього результату вдалося досягти насамперед завдяки авторитету організацій, які Лабораторія законодавчих ініціатив запропонувала запросити до участі у проекті.

Не можна оминути партнерських зв'язків випускників Української школи політичних студій. Олександр Богуцький, генеральний директор телеканалу ICTV, який входить до групи StarLightMedia, — випускник УШПС 2006 року. Тому ми й вирішили спільно реалізовувати проект "Нові лідери", у тому числі й розділивши відповідальність за формування Громадської наглядової ради.

Перші організації до Громадської наглядової ради запрошували ми з Олександром Богуцьким та його командою.

Другий фактор, який дозволив згуртувати громадські організації, — цінність та привабливість ідеї самого проекту: про подібний проект давно мріяли багато політиків і громадських діячів, але раніше ніхто не хотів давати під нього ресурси й майданчик.

Провідні громадські організації демонструють інституціональну зрілість та соціальну відповідальність, погодившись узяти на себе контроль за реалізацією проекту "Нові лідери". Звісно, розуміючи при цьому всі ризики і те, що реальні речі відбуваються не в соціальних мережах.

Детальніше за посиланням

Нагадаємо правила агітації: Лідери мають право проводити активну агітаційну кампанію за себе у соціальних мережах, відкритих зібраннях, мітингах.

Інші новини

Громадська наглядова рада