ерк

«Ми започатковуємо щорічний іміджевий захід – фестиваль «Галицьке лицарство», – Гергелюк

18 липня

Розпочалася промо-кампанія фестивалю історичної реконструкції «Галицьке лицарство», який відбудеться 8-9 вересня на території Галицького замку в м. Галич в рамках святкування 1120-річчя з дня першої згадки про місто.

Вперше на Прикарпатті буде проведений турнір з історичного середньовічного бою за участю команд з України та з закордону. Володимир Гергелюк, керівник ГО «НАШ ЗАХІД» є одним з ініціаторів цього фесту та його співорганізатором.

«Разом з очільником ГО «Поступовий гурт франківців» Сергієм Адамовичем ми об’єднали зусилля та при підтримці місцевої влади хочемо  провести захід європейського рівня. Галич має славну історію та величезний потенціал для залучення інвестицій в туристичній галузі. Наша стратегія – розробити ряд цікавих івентів та локацій для того, щоб місто почало заробляти на туристах. Саме одним з таких є турнір з історичного середньовічного бою. Українська збірна вже відома у світі завдяки «Битві Націй», де наші лицарі у фіналі перемогли команду Росії, яка вважалася найсильнішою у світі, та здобули чемпіонський кубок. Зараз цей спорт дуже стрімко розвивається в Україні.

За прикладом Львова, Кам’янця-Подільського, Хотина, саме фестивалі середньовічної культури та дієвість місцевих громад дали поштовх для розвитку туристичної інфраструктури.

Логістично місто дуже зручно розташовано на трасі Львів-Івано-Франківськ. Тобто, всі, хто подорожує до Карпат, проїжджають повз Галицький замок, вежа якого здалеку зустрічає гостей краю як символ величі Давнього Галича.

Команда ГО «НАШ ЗАХІД» вже розробляє інвестиційний проект однієї з туристичних локацій для приваблення туристів», - заявив В. Гергелюк.

«Щодо програми самого фестивалю – вже маємо згоду на виступ хедлайнера свята – культового прикарпатського етно-рок гурту «Familia Perkalaba». Також попередньо домовилися про постановку «Гамлета» у форматі open air з використанням вежі Галицького замку як театральної декорації з керівником Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка Ростиславом Держипільським. Будуть проводитися майстер-класи з історичних танців, різних промислів, стрільба з лука. Галицькі кулінари пригостять на фудкортах фестивалю стравами середньовічної кухні та багато інших цікавих локацій»,-  зазначив С. Адамович.

«Ми вперше хочемо вийти за межі формальних святкувань та започаткувати щорічний іміджевий  захід європейського рівня – фестиваль «Галицьке лицарство», - додав В. Гергелюк.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада