Кирилюк

Між тролейбусами і маршрутками не конкурентна боротьба, а вакханалія, – експерт

4 липня

Пасажирам має бути комфортно пересуватися містом Чернівецьке тролейбусне управління – у найскрутнішому становищі серед міських комунальних підприємств. Таку думку висловила голова громадської організації «Центр реформ і розвитку» Марина Кирилюк у ефірі програми «Діалоги» на телеканалі «Чернівецький промінь». 

Вона також заявила, що транспортний експеримент із скасування маршруток, які дублювали напрями руху тролейбусів у Чернівцях, – позитивне явище. Однак, лише з одного боку.

– Неодноразово доводилося спостерігати, як маршрутки обганяють тролейбуси, аби забрати платного пасажира. Це не ненормально, це не конкурентна боротьба, а якась вакханалія. Це неправильно, – розповіла Марина Кирилюк.  

З іншого ж боку, пасажирам має бути комфортно пересуватися містом. Тож кількість тролейбусів слід збільшити. 

– Тролейбус – це екологічний транспорт, його потрібно розвивати, а це під силу лише муніципальній владі. Приватник не буде вкладати у це кошти. Тому нам треба зробити так, щоби дохідна частина від платних пасажироперевезень у ЧТУ зросла. Збільшити кількість тролейбусів на лінії, щоб вони перекрили недостачу тих же маршруток. Забезпечити чистоту і більш якісні послуги. Це можливо, у підприємства є всі ресурси, щоб вимивати до блиску ці тролейбуси, – сказала експерт.

Вона також наголосила, що позитивним є впровадження електронного квитка. 

Інші новини

Громадська наглядова рада