Петрова Анна

Мрію відкрити університет, де діти вчитимуться підприємництву - Анна Петрова

26 вересня

Зараз є тренд - перед тим, як брати людину на роботу, заглянути на її сторінку у FB. Коли ви зайдете у профіль учасниці проекту “Нові лідери” Анни Петрової - ви точно зарядитесь мотиваційною енергією.

Не тому, що у неї у графі “Коротка інформація” майже біля кожного місця роботи позначка “Founder”, а тому що знайдете багато унікальної інформації у її постах і з кожного фото на вас дивитиметься дівчина з посмішкою.

Анна Петрова була у списку Forbes серед молодих та креативних лідерів України. Засновниця та генеральна директорка Startup Ukraine, засновниця Selfmade Woman Community, авторка конференції Enterpreholic! та бізнес-табору Made in Ukraine, власниця та авторка коворкінгу KyivWorking.

Її проект - про розвиток культури підприємництва в Україні. Завдяки йому можливе підвищення рівня ВВП, самозайнятості населення та рівня відповідальності людей.

- Потрібно розвивати культуру підприємництва в Україні, щоб стало більше робочих місць, підприємців та продуктів made in Ukraine, - каже Анна Петрова.

Саме так Анна пропонує боротися з беробіттям, тому що кожний новий бізнес здатен забезпечити роботою від трьох до 200 людей. До того ж, це сприятиме економічному розвитку країни.

Далі - пряма мова.

інфо


Про проект

- Проекту вже у жовтні буде шість років. Ми реально багато зробили за цей час: навчали, започаткували бізнес-табір для власників, акселераційну програму для жінок з розвитку підприємництва, онлайн-курс на регіони по старту бізнесу і зараз запускаємо ще один такий курс.

Треба йти далі та розвивати підприємництво на всеукраїнському рівні.

Потрібна підтримка від ЗМІ для того, щоб розвивати цю ідею більш глобально - зробити онлайн-навчання, центри підприємництва, програми підтримки.

Тому і в команду потрібно буде більше людей, а також бюджет, щоб досягати своїх цілей.

Вартість та фінансування

- На даний момент повний бюджет не прорахований. Тому що онлайн-платформа для навчання - це приблизно 50 тис. доларів та трохи менше 100 тис. доларів - центр підприємництва. Це, якщо будувати три поверхи з івент зонами, з площадкою, з магазином.

Залежить це від ресурсів, які будуть, бо можна зробити все разом і за 50 тис доларів.

Щодо фінансування - партнери, гранти, компанії, інвестори. Конкретизувати не буду - це конфіденційна інформація.

Global Entrepreneurship Network - це організація, яка розвиває підприємництво у 160 країнах світу. У них є такий проект Global Entrepreneurship Week - це тиждень глобального підприємництва, який я представляю в Україні. Він проходить щороку в третю неділю листопада. Цього року -  з 12 листопада. Ми проводитимемо цей тиждень із партнерами з різних регіонів України, які захочуть долучитися. І ми навчатимемо, робитимемо різні освітні активності для розвитку підприємництва і будемо це популяризувати.

інфо


Про навчання та труднощі

- Існує алгоритм запуску свого бізнесу покроково. Ми навчаємо, як і що треба зробити для того, аби запустити свій бізнес.

Бізнес-план - це минуле сторіччя, їх уже ніхто не пише. Зараз створюють робочі бізнес-моделі - ціннісні продукти, які виводять на ринок.

Ідея ідеєю, але треба продумати продукт, створити бізнес-модель, прорахувати, зрозуміти, хто твій клієнт, кому і як ти продаватимеш та вивести все це на ринок.

Все залежить від ніші, у середньому можна запустити свій проект за три місяці.

Не скажу, що я стикалася з якимись супертруднощами, але зараз це доступ до фінансування, тому й подалася на проект. Щоб отримати підтримку і популяризацію підприємництва на національному рівні.

Про “Нових лідерів” та майбутнє

- На фінальному етапі - це мають бути створені центри підприємництва в мінімум п’яти обласних центрах чи в п’яти великих містах, де найактивніші підприємці.

Щоб у них було місце, де вони зможуть навчатися, зустрічатися, працювати та продавати свою продукцію.

І, в першу чергу, це центри підприємництва, які будуть об’єднані онлайн медіа платформою. Також платформою зможуть користуватися всі люди. Вони матимуть доступ з усіх куточків світу до онлайн-навчання, бізнес-кейсів, інформації, як розпочати та започаткувати свій бізнес. Створити таку систему - це ціль на два роки.

У мене є мрія - відкрити університет з підприємництва, де діти після школи зможуть  навчатися. Я планую це зробити у 2021 році.

Але це трохи більший бюджет, інша історія - таке собі продовження розвитку підприємництва у країні.

Проект вплинув - я стала впевненіша в тому, що тема підприємництва важлива і частина українців підтримує підприємництво. Також показником стало те, що сама ідея ввійшла в сотню. Мені здається - це гарний знак.

Спілкувалася Анастасія Скоблюк.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада