d

“No comments!” та проект для сиріт. Що киянам відомо про проект “Нові лідери”

7 вересня

Проект “Нові лідери” триває з лютого 2018 року. Протягом цього періоду відібрали спочатку 860 проектів із близько 1500 поданих, а уже з них - сотню найкращих.  

 

З 4 жовтня стартує телевізійна версія проекту - із десяткою учасників, яких уже відібрав, але поки не оголосив Відбірковий комітет. В очікуванні десятки найкращих ми вирішили запитати киян, що їм відомо про проект “Нові лідери”.

Пришвидшували крок, ховались за телефонами та просто розбігались - і все для того, аби не відповідати на питання. Як не дивно, на камеру більшість жителів столиці дивились з острахом. Але все-таки нам вдалось знайти дев’ять киян, які відповіли на питання “Чи знаєте ви про “Нові лідери”.

Валерія та Анастасія із Університету імені Драгоманова про проект “Нові лідери” нічого, на жаль, не чули. А от Анастасія Паращук, студентка КНУ імені Шевченка, дізналась про “Нових лідерів” з Facebook.

— Опосередковано чула трохи. Це були пости у групах можливостей для молоді. Я подумала, скоріше проект роблять на хвилі всіх цих реформ, А от останні два місяці щось нічого не чутно, - розповіла дівчина.

Бариста кав’ярні на перетині Пушкінської та Толстого теж нічого не чув про проект, а ось хлопець за сотню метрів нібито навіть голосував.

— Віддав голос за найкращого. Соррі, дівчино, - і от знайомий уже тягне його за плече у під'їзд, буркнувши через двері “No comments!”.

А от Юрій з парку Шевченка не просто знає про проект, а ще й подавав заяву - щоправда, цьогоріч не пройшов із нею в сотню найкращих.

—  Мій проект був спрямований на професійну і психологічну інтеграцію дітей-вихідців з сиротинців. Потім я частково слідкував за долею відібраних проектів - серед них були і схожі на мій. Та й взагалі багато цікавих, - сказав він.

Хлопець додав - якщо чутки про ще один сезон проекту підтвердяться, обов'язково подасться вдруге. Але уже з проектом економічного спрямування.

У відео дивіться про грецький танок сиртакі у виконанні чотирьох бабусь, карколомні “ні” від киян і епічне “Соррі, дівчино! No comments!” від хлопця на Пушкінській.

Читайте також: Україна на межі. Її майбутнє - у місцевих громадах - кілька гіпотез Вишневського про відбір ТОП-10 Лідерів 

 

Інші новини

Громадська наглядова рада