еа

Новий лідер Ярмоленко Ірина на зустрічі з ОБСЄ: Пошук стейкхолдерів питання «Рівних можливостей для усіх» триває

1 серпня

Поспілкувалася зі спостерігачами з Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Інгрід Госсінгер та Вільямом Блек щодо участі жінок в суспільно-політичному житті та зокрема у важливості просування теми рівних можливостей.

Говорило про те, що попри квоту для жінок в політиці в Житомирі показник участі жінок в політиці навіть став нижчим, ніж коли без квоти. Говорили про формальність у цьому питанні в партіях, але згадували і про те, що у нашій  мерії спікери все ж жінки, і що вони задають та тримають політичну дискусію в місті. Вони показають гарний приклад, як внутрішній, так і зовнішній. І я висловила свій погляд, що саме гарним прикладом та просвітництвом, що дівчина  - це не окраса чоловіка, а повноцінна особистість – ми змінимо сумну статистику. І якщо в дев’яностих роках жінок у вищих ешалонах влади було 2 відсотки, то на разі їх вже 12. Це точно позитивно відображатиметься на розвитку соціальних та гуманітарних тем, захисту дитинства, материнства, молоді, інклюзивності.

Чи знаєте Ви, що світова спільнота через серйозні порушення щодо рівного доступу до сучасних благ цивілізації недоотримує, наприклад, 240 мільярдів доларів в економіці Сполученого Королівства, 1201 мільярдів доларів в США, 526 мільярдів доларів в Японії та 285 мільярдів доларів в Німеччині. Це за результатами досліджень Світового Економічного Форуму. Регіон Східної Азії та АТР втрачають від 42 до 47 мільярдів доларів щорічно через обмежений доступ жінок до можливостей працевлаштування.

Тому чим швидше ми пояснимо суспільству важливість цього питання, і те, що світова спільнота поставила термін досягнення ідеалу – 170 років, тим швидше ми позитивно впливатимемо на світову економіку)).

За результатами опитувань представниць місцевих влад, ОБСЄ надасть восени аналітичну довідку щодо участі жінок в суспільно-політичному житті країни.

Інші новини

Громадська наглядова рада