топ-100

Обирали мрійників, а не фантазерів: Виборці та Відбірком презентували сотню найкращих на проекті “Нові лідери"

4 червня

З 8 травня по 31 травня Виборці та Відбірковий комітет визначались з переліком 100 Лідерів, які повинні пройти до третього етапу проекту.

Отже, топова п’ятдесятка Лідерів від Виборців була відома ще 30 травня. Проте протягом триденної перевірки голосів на достовірність цей список змінився.

Так, голосування перевірялося шляхом аудіювання випадкової вибірки кожного 50-го виборця. До уваги бралися також голоси з однакових IP-адрес.

За результатами перевірки, у 16 лідерів був зафіксований факт накручування голосів у різній кількості.

Таким чином, позиції в рейтингу у багатьох лідерів змінились, а троє - Грабський Павло, Таранцова Анна та Анфілов Руслан - залишили топ-50 лідерів від виборців.

Детальніше - за посиланням: Оголошено топ-50 лідерів від виборців. Перевірку завершено

рпарпа

У неділю, 3 червня, стали відомі топ-50 кандидатів від Відбіркового комітету проекту.

тмтпспммві

Член Відбіркового комітету, Голова Правління, Координаторка виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська прокоментувала у Facebook, якими критеріями відбору керувалась при аналізі програм учасників проекту.

— Я прочитала 856 анкет, в тому числі і ті, що не спромоглись набрати хоч 1 голосу виборців. Припускаю, що і виборці могли бути не настільки перебірливими, як би цього нам хотілось під час реальних виборчих процесів, не досліджувати далі топ-публічного рейтингу вглиб. В той же час, змушена констатувати, що під час голосування виборців не всі кандидати працювали зі своїми виборцями і обмежились 1-2 постами на Fb. Всі члени Відбіркового комітету вклали значні часові ресурси в аналіз анкет. Особисто я витратила близько 150 годин і прокидалась о 4 ранку, а засинала о 1 ночі, щоб нікого не пропустити. Ті, хто потрапив в топ-50 підтримки виборців, не були серед моїх пріоритетів, так як вони вже отримали свої місця в сотні, - зазначила вона.

ЯКИМ АНКЕТАМ КАЗАЛИ “НІ”?

Також у дописі Ольга Айвазовська розповіла про 5 основних проблем, із якими їй довелось зіштовхнутись, аналізуючи трохи менше тисячі анкет учасників проекту. Серед них такі:

✅Учасники переважно правильно оцінюють проблему, але не готові уточнювати, яким чином можна дійти до рішення, які ресурси для цього необхідні.

✅Значна кількість кандидатів роздавала "доручення" комусь анонімному, а не акцентувала увагу на власній ролі подолання проблеми. Не можна, як на мене, звертатись до "вищих сил", але не включити свій персональний вклад, знання, вміння, навички у розв'язання проблеми, це притаманно не лідерам.

✅Щоб піти шляхом, запропонованим окремими учасниками, потрібно мати повноваження одночасно парламенту, Уряду, Президента та органів місцевого самоврядування. Такий підхід мені особисто видається нереалістичним, тому я готова була підтримувати мрійників, але не фантазерів.

✅Переконливі мрійники-лідери вже повинні були встигнути щось зробити в темі, політиці, сфері, яку пропонували змінювати. Адже лідер міг би й теоретично не чекати появи якогось проекту, щоб діяти. В іншому випадку це схоже на кон'юнктуру ринку.

✅Лідери повинні мати команди, або їх прототипи.

ЧИТАЙТЕ: Чи зарахувався Ваш голос за учасника “Нових лідерів”?

ЩО ДАЛІ?

Від сьогодні, 4 червня, починається третій етап проекту “Нові лідери”, наприкінці якого Відбірковий комітет із сотні Лідерів обере 10 учасників четвертого етапу - телевізійного.

Уже 12 червня для учасників проекту стартує Онлайн-Університет Лідерів, де лектори в онлайн-режимі даватимуть поради, як працювати з антикризовим PR, як вести переговори та проводити виступ, наводитимуть результати соціологічних досліджень та ділитимуться власним досвідом.

Детальніше про те, коли перша лекція, читайте за посиланням https://goo.gl/9ZnBZK

Інші новини

Громадська наглядова рада