Топ-50

Оголошено ТОП-50 Лідерів від Виборців. Перевірку завершено

3 червня

3 червня команда проекту “Нові лідери” завершила остаточну перевірку голосів.

Були перевірені 50 лідерів, які набрали найбільше голосів виборців, а також додатково 10 лідерів, на випадок, якщо після перевірки рейтинг лідерів зміниться.

Голосування перевірялося шляхом аудіювання випадкової вибірки кожного 50-го виборця. До уваги бралися також голоси з однакових IP-адрес.

За результатами перевірки, у 16 лідерів зафіксований факт накручування голосів у різній кількості.

Зважаючи на той факт, що неможливо довести - з вини Лідера чи конкурента здійснили маніпуляцію з голосами, Відбірковий комітет прийняв рішення — блоки однакових ір-адрес з неактивними мобільними номерами, а також ті номери, абоненти яких не підтвердили своє голосування, видалити.

Читайте: Чи зарахувався Ваш голос за учасника “Нових лідерів”

Таким чином, позиції в рейтингу у багатьох лідерів змінились, а троє, Грабський Павло, Таранцова Анна та Анфілов Руслан залишили топ-50 лідерів від виборців. Їх місця посіли наступні лідери рейтингу виборців, голоси яких були також ретельно перевірені: Гаврилюк Анастасія, Костюк Юрій та Перун Роман.

Njg50

Крім цього, у зв‘язку з виявленими порушеннями Правил проекту, а також Кодексу поведінки лідера, Відбірковий комітет прийняв рішення виключити з проекту двох кандидатів.

Інші новини

Громадська наглядова рада