богуцький

Олександр Богуцький про Нових Лідерів і відповідальність вибору

17 жовтня

Понад два мільйони телеглядачів довідалися, хто з сотні Лідерів увійшов у Топ-10 фіналістів.

Це два мільйони людей, які усвідомили особисту відповідальність за формування власного майбутнього.

У четвер, 18 жовтня, на сайті Нових лідерів буде опубліковано результат роботи Відбіркового комітету – повний протокол з оцінюванням усіх ста претендентів, які пройшли перший відбір із понад 1500 учасників. Нарешті стануть відомі всі бали, рейтинги та місця.

Разом з оцінками Комітету будуть оприлюднені критерії, якими його члени керувались.

Ми ж додатково розмістимо на сайті проекту всі виступи сотні Лідерів, з тим, щоби ви могли подивитись, перевірити і порівняти рішення експертів із власним уявленням про справедливість.

Але все це – тільки початок найважливішого голосування – голосування глядачів. Адже попереду перемога тільки одного Нового Лідера, яку він здобуде в результаті СМС-вибору глядачів програми.

Усе як у житті - переможе хтось, хто збере більшість голосів. Пишу хтось, оскільки ще визначення більш гендерно нейтральне - ніхто не сказав, що ми знаємо хто стане переможцем більше ніж те, що цю перемогу принесуть люди, які проголосують.

Це велика ідея нашого проекту - показати відповідальність не лише Лідерів, які кажуть і роблять, але й усіх, хто хоче змін на краще.

аа

Фото: YES

Це час небайдужості - непростого вибору між багатьма пропозиціями розваг і годиною відповідальності - подивитись, оцінити програму, поведінку, і проголосувати за того, хто має піти вперед.

Це також означає, що всі кандидати мають почати працювати з прибічниками чи тими, чиї голоси вони можуть отримати вже у цей четвер.

Звичайно, якщо у когось є план не просто взяти участь, а перемогти. Це і є прямий алгоритм демократії - перемога чекатиме на когось одного, і місця там для двох не буде.

Читайте: Інтерв'ю з членами Відбіркового комітету проекту "Нові лідери"

Отже, якщо ви підтримуєте відповідальне лідерство і готові до відповідального громадянства – ваш час настав. Цей час – ключові 10 хвилин наприкінці кожного ефіру "Нових лідерів". А якщо ви не хочете впливати на вибір, то інший сценарій очевидний: не голосуєш ти – перемагають ті, за кого проголосували інші.

І останнє. Чи вплине наше рішення вибирати переможця проекту тільки прямим голосуванням глядачів на рішення когось прийти чи не прийти на великі вибори у березні чи потім восени? Не сумніваюсь, що так.

Ця програма, хоч і поступово, змінює нас, змінює країну. І хочеться вірити, що разом із щоденними діями чесних і небайдужих - незворотньо. І, звичайно, один номер телефону, один голос і кожен голосує лише один раз. Зате за найдешевшим тарифом :)

Олександр Богуцький, директор-президент телеканалу ICTV.

Інші новини

Громадська наглядова рада