ипкп

“Піднятися з дивану, вийти на вулицю, почати змінювати місто”,  – Новий Лідер Громад Філіп Альїд

3 серпня

Філіп Альїд першим зголосився змінювати новостворену об'єднану територіальну громаду, яка найбільше готова до реформ. Чому вирішив приєднатися до команди Нових Лідерів Івана Омеляна та як планує працювати у громаді, читайте в інтерв'ю.

– Як виникло бажання долучитися до проекту?
До цього проекту одним з моїх улюблених проектів був “Навчай для України”. Проект “Нові Лідери Громад” дуже схожий за своєю побудовою. Проте тематика "роботи державної" мені набагато ближча до душі, ніж "роботи педагогічної".

– Яким уявляєш себе в роботі із своєю першою громадою?
Я бачу себе в роботі з першою громадою дуже дружнім. Ми маємо потоваришувати і спільно працювати над удосконаленням міста. Крім загального спільного мотиву, на кшталт "зробити хороші речі", у нас таки буде різна мотивація. Для громади – це покращення рівня життя в певній сфері (бо їм тут жити), а для мене – це можливість реалізувати себе з чистого листа. Ми маємо бути взаємовигідними.

 

– Що для тебе лідерство?
Для мене лідерство – це відповідальності за факапи, а також прославляння всієї команди за перемоги. Підтримка й піклування про комфортну атмосферу, аби команда реалізувала ідеальний продукт.

– Які якості повинен мати Лідер громад?
Запал на зміни, азарт, критичне мислення, стресостійкість.

– Враховуючи попередній досвід, які навики застосуєш у роботі з громадою?
Надання мотивації для роботи, оптимізація роботи, ведення проекту, спілкування з громадою.

– Яких три кроки має зробити активний громадянин для позитивних змін у суспільстві?
Піднятися з дивану, вийти на вулицю, почати змінювати місто.

 

– На які труднощі очікуєш?
Я вже був держслужбовцем, нових труднощів не очікую. Розумію, що будуть розчарування команди лідерів громади в бюрократизації процесу. Однак його можна попередити і у вдалий момент позбутись.

– У розвитку ОТГ, яка ціль на твою думку є найважливішою?
Навчання місцевих мешканців інструментам демократичного громадянського суспільства, аби вони не позбулися браку кадрів. Кінцевим результатом бачу розвиток громади після мого від'їзду. Залишити її саме такою, якою вона б розвивалася самостійно!

Інші новини

Громадська наглядова рада