т

Проект "Книги, що говорять": Відомі журналісти та письменники озвучують казки для незрячих діток

23 липня

До волонтерської команди проекту "Книги, що говорять", яку очолює нова лідерка Олена Олійник, долучилися 14 сучасних дитячих письменників. Письменники допомагають озвучувати власні цитати, казки  та віршики, що увійшли до сучасних Хрестоматій дитячого читання української літератури 1-4 класів. Усіх об’єднало спільне бажання – дати змогу незрячим діткам пізнати творчість.

Далі – пряма мова.

— Усього за кілька місяців 14 казкарів, які проживають в різних містах України, взяли участь в проекті «Книги, що говорять». Як відомо, цей соціальний проект реалізовується успішно вже більше 3 років. Разом з волонтерами ми вже озвучили десятки чудових книжок.

У «Нові лідери» я прийшла як авторка  та координаторка проекту «Книги, що говорять» з конкретною короткостроковою метою – випустити в світ у аудіоформаті дві Хрестоматії шкільної програми для 1-4 класів. Команда волонтерів записала їх у аудіоформаті, аби незрячі учні та діти з порушеннями зору могли їх використовувати в процесі навчання.

Наразі першу Хрестоматію ми практично завершили озвучувати. Оформлені віршики та казки вже можна прослухати на нашій Інтернет-платформі: virvua.info та каналі в  YouTube «Вір в Україну». Це – значний прогрес, бо робота нелегка і має багато нюансів.

Крім письменників, долучилося і багато журналістів. Більше десятка працівників телеканалу «Україна» написали нам, бажаючи допомогти проекту. І не лише озвучуванням, а й монтуванням творів, прослуховуванням на правильні наголоси.

З телеканалу ICTV шеф-редактор програми «Фактів» Олена Фроляк, яка вже озвучила кілька років тому казку Ганс Крістіана Андерсена «Соловей», погодилася й надалі допомагати нашій волонтерській команді з озвученням казок для незрячих діток.

Насправді, мене як громадянку тішить небайдужість українців.

Це говорить про те, що ми дійсно змінюємося на краще.  Також  як керівниця проекту я постійно думаю і працюю над промоцією нашої ініціативи «Книги, що говорять».

Роман Реведжук, Євген Магда, Руслан Горовий, Павло Дальнобой, Сергій Дідковський – блогери, які мають тисячі фоловерів та авторитет серед людей —  вже закликали на своїх сторінках у соцмережах усіх небайдужих долучитися до волонтерської команди і допомогти проекту. Пан Павло навіть відзняв відеоінтерв’ю : https://www.youtube.com/watch?v=xEZexkgr3y8.

Зараз у наших планах — долучити до роботи відомих українських зірок.

аи

 

Інші новини

Громадська наглядова рада