фіфу

Прогресивна академія майбутнього та школа геніїв: що пропонують 17 Лідерів Чернігівщини

21 травня

Із Чернігівської області подали анкети 17 Лідерів. Із них двоє пропонують програми із напрямком "стратегічні" та "розвиток держави". Одна людина пропонує регіональну програму. Ще дві людини - прибічники правових реформ.

Семеро подали анкети соціального напрямку. Троє хочуть покращити економіку. Шестеро людей пропонують зміни в освіті та культурі. За екологію боротиметься один кандидат. Ще один лідер бажає розвивати IT-сферу.

Хтось хоче відновити життєдіяльність села, хтось - навчити молодь працювати у команді, допомогати підліткам адаптуватися у житті чи створити школу геніїв. Або ж навчити людей правильно сортувати сміття чи розширити ментальну картину світу людини.

Читайте, які зміни пропонують лідери Чернігівщини, та наскільки активно голосують за них виборці.

1. Вишинський Анатолій (33) , Чернігів, 84 голоси.

йу

 

Програмна мета: відновити життєдіяльність сіл, щоб в них хотілося жити та працювати.

Етапи програми

  • Вибір села.

  • Відновлення будинку культури, школи та лікарні.

  • Будування супермаркету.

  • Відновлення доріг та будинків.

  • Відновлення ферм.

  • Будування сучасної лабораторії для перевірки якості продукції.

Шляхи реалізації

  1. Створюємо територіальну громаду з місцевим бюджетом для правильного розподілу коштів. Організовуємо спільні дії для відновлення села.

  2. Укладаємо договори співпраці з будівельниками та постачальниками матеріалів. Відбудовуємо школу, лікарню та будинки.

  3. Запрошуємо молодих спеціалістів (на умовах переїзду до села, пропонуємо будинок та земельну ділянку).

  4. Заключаємо договори на закупівлю тварин, птиці, овочів та фруктів.

  5. Відновлюємо ферми. Вирощуємо свої овочі, свої фрукти, своїх тварин та птицю.

  6. Одночасно з відновленням ферми будуємо супермаркет, відновлюємо будинок культури та дороги.

  7. Створюємо спортивні секції для дітей.

  8. Запрошуємо молодих тренерів та викладачів мистецтв.

  9. Створюємо команду професіоналів для продажу власного мяса, овочів, фруктів.

2. Онищук Володимир (35), Корюківка, 75 голосів.

вмцв

Освітній проект «Академія громадського активіста»

Проблема: працюючи довгий час з підростаючим поколінням, бачу велику потребу у активній та ініціативній молоді в невеличких містах, яка хоче знайти себе в громаді, має наміри впливати на ефективні зміни в країні та стати лідерами громадськості, до того ж, ще й не має достатніх знань, як це зробити.

На жаль, не всі молоді люди в силу різних причин можуть відвідувати тренінги або навчання далеко від дому. Але я розумів, що цю ситуацію можна виправити, якщо в нашій громаді реалізувати освітній проект. Саме тому і запропонував реалізувати цю ідею спільно з Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування.

Шляхи вирішення проблеми: протягом шести місяців учасники проекту будуть вчитися роботі в команді, бути лідерами, впливати на владу та проводити лобістські кампанії, навчання ораторському мистецтву та критичному мисленню. Один з навчальних модулів буде присвячений проектному менеджменту та написанню реальних проектів, які будуть подаватися на конкурси для залучення фінансування.

Даний проект на теренах Чернігівщини є пілотним і, сподіваюся, надалі поширимо цей досвід в інших громадах Чернігівської області і всієї України!

3. Хоменко Ігор (28), Прилуки, 76 голосів.

ноькн

Програмна мета: проект "Єдність усіх жителів України" через генеалогізацію суспільства. Кожному укласти власне докладне родинне дерево, створити Єдине Національне Родинне Дерево України (ЄНРДУ). Прийняти Закон "Про генеалогізацію" (економічні вигоди).

Проблема:

- втрата людьми своїх родових зв’язків, незнання свого родоводу, деградація багатьох родин;

- масова еміграція продуктивної молоді із рідних сіл, містечок, взагалі України;

- повна розгубленість перед майбутнім внаслідок, в тому числі, невизначеності місця в суспільстві.

Шляхи вирішення проблеми:

  • Кожному жителю України укласти власне якомога докладніше родинне дерево.
  • Створити Єдине Національне Родинне Дерево України (ЄНРДУ), на основі якого визначити економіко-юридичні преференції кожному.

У результаті Єдність та Мир в Україні, гідне пошанування пращурів, суспільна впевненість у майбутньому.

4. Тетусь Ярослав (30), Чернігів, 62 голоси.

ФІвмЦІ

Програмна мета - створення належних умов для того, щоб мешканці багатоквартирних будинків мали можливість отримати якісні послуги з утримання свого майна, а також отримали стимули й можливості щодо енергозбереження і зменшення своїх витрат.

Цілі проекту: забезпечити стовідсоткову участь громадян України у соціальному проекті, покликаному комплексно привести у належний стан житловий фонд України.

Завдання:

1) Створення комплексного інтернет-ресурсу «Наш будинок» із мобільним додатком для споживачів.   

2) Запровадження на місцях приватних або комунальних (неприбуткових) організацій для втілення програм капітального ремонту житлового фонду, за якою:

  • фінансування програми здійснюватиметься частково за рахунок бюджетів територіальних громад і залучених коштів співвласників квартир житлових будинків.

  • участь у програмі повинні брати всі мешканці багатоквартирних будинків незалежно від віку будівель та потреби в їх капітальному ремонті;

  • щорічний незалежний аудит програми.

3) Закріпити на законодавчому рівні зазначені ініціативи.

5. Товкач Микола (37), Чернігів, 38 голосів.

вімц

Програмна мета: створення умов та механізмів консолідації українського суспільства навколо спільної національної ідеї шляхом народного обговорення та розробки спільного вектору розвиту України як сильної та заможної Держави.

Технічна складова: забезпечена необхідними засобами мінімальна студія для запису та трансляції онлайн-ефіру з інтерактивним залученням глядачів.

Колектив: крім персоналу технічного забезпечення, постійні та залучені журналісти, що знаються на українській політиці та розслідуваннях.

Термін реалізації: підготовка студії, матеріально-технічне забезпечення та формування колективу може зайняти 2-3 місяці.

Канали трансляції: проект має бути незалежним та може стартувати на каналі YouTube з дублюванням у популярних соціальних мережах. Через певний час, за умови здобуття суспільної популярності, проект може транслюватися каналами телебачення на засадах паритетності та незалежності.

6. Баришнікова Валерія (33), Чернігів, 34 голоси.

ньг

Програмна мета: координатор міжнародної програми ICDP (міжнародна програма розвитку дитини в Україні – Ред.), яка навчає, як цінити, допомагати, розуміти дітей та дорослих. Вона направлена на підвищення чутливості між людьми!

Пропоную готувати за цією програмою медичних працівників, вчителів, вихователів. Бо вона за 4-8 днів може навчити будь-яку людину людяності!

Якщо говорити про помічників для породіллі, то я пропоную курс, що заснований на міжнародній програмі + інтенсив із грудного вигодовування. Навчання однієї групи може відбуватися протягом 4-очних занять по 4 - 6 год. і 3 місяці.

Для реалізації цієї програми необхідно визнати, що людяних і чутливих людей, що доглядають за жінкою після пологів, дуже мало.

Технічно для проекту потрібна веб-кімната, для проведення вебінарів, гроші на рекламу та оренду приміщення, де проходитиме навчання.

7. Тихонов Олександр (30), Городня, 10 голосів.

икпцек

Мою програму сміливо можна назвати народною, бо більшість людей нашої країни мріє про реалізацію пунктів, які у ній описані. Програма правдива, правильна, справедлива і є фундаментальною.

1. ЦІННІСТЬ ЛЮДИНИ! Для початку треба навчитися щиро цінувати та поважати одне одного.

2. Заборонити на ТВ негативне програмування (зомбування) людей, заборонити фармацевтичну рекламу, яка програмує на хворобу, заборонити рекламу алкоголю та іншої шкідливої для здоров’я гидоти.

3. Верховенство права! Щоб воно працювало – об'єднуйтесь, люди, і захищайте свої права, особливо ст. 3 та 5 Конституції України.

4. БІЗНЕС – НЕ ПУСКАТИ до влади. Бізнесмени хай роблять бізнес, і для цього треба створити певні умови.

5. У якості системи оподаткування - система 5.10 (Геннадія Балашова). Зробити із України офшорну зону і сюди «потечуть» гроші.

6. Звести до мінімуму владний адмін. аппарат. Сферу адмінпослуг перевести у режим онлайн, так, як це зробили в Естонії. Створити у громадах спілки (громадські обєднання) із контролю за діяльністю влади. Чиновники мають регулярно публічно звітувати про результати своєї роботи за певний період часу. Але в жодному разі не робити державний переворот, революцію… не розгойдувати човен у той час, коли і так за бортом чимала буря. Тиснути на слуг народу, щоб вони працювали на результат, і щоб той результат суттєво відчувався у підвищенні стандартів життя кожного українця.

7. Повернути Україні статус ядерної держави.

8. Садова Інна (47), Прилуки, 9 голосів.

кеиец

Програмна мета: організувати діяльність психологічно-правового центру «МYRTUS», фахівці якого забезпечать правову, юридичну та психологічну підтримку жителі Прилук та Прилуцького району.

Завдання

1. Організувати консультації для населення Прилуцького району з юристом та практичним психологом..

2. Організувати діяльність “Телефона довіри” районного значення та облаштувати кімнату “Затишок” для жертв насильства (дітей, жінок, людей похилого віку, які потерпають від насильства в родині).

3. Систематично проводити моніторинг дотримання прав дітей в закладах закритого типу м.Прилук та Прилуцького району,  прав людей вимушено переселених з Криму та Донецької й Луганської областей, учасників АТО та їх родин.

4.Проводити просвітницьку роботу серед населення Прилуцького району на правову тематику. Виготовити буклети для розповсюдження серед людей кризових категорій.

5.Зробити оголошення про напрямки діяльності центру в ЗМІ: на місцевому телебаченні «ТІМ», ТБ «ПРИЛУКИ», в місцевій пресі “Прилуччина”, “Гарт”.

6.Створити сайт для висвітлення діяльності організації, результатів моніторингів, сторінку Феміди для висвітлення інформації про права людини.

7. Систематично проводити правові, соціально- та психолого-педагогічні семінари, тренінги, круглі столи для людей кризових категорій, психологів, соціальних педагогів, молодих активістів міста, студентів.

8. Налагодити співпрацю з громадськими організаціями міста: “Право на захист”, “Патріот Прилуки”, “Щит” та ЦСССМ, міським головою Попенко О.М., відділом освіти та райвідділом освіти та “МАРТ” Чернігова.

9. Через вистави психологічного театру(форум-театру)” та студії аматорського фільму “Оскар” створити інформаційно-дискусійну платформу серед молоді Прилуцького району.

10. Сприяти самоосвіті членів “Мирту”, формуванню їх фахової компетентності, проводити навчальні тренінги, лекці, семінари.

 

9. Сребницька Юлія (26), Бобровиця, 3 голоси.

х9-

Мета проекту: підготувати підлітків до «реального» життя після школи, коли вони починають власну дорогу. Соціалізація особистості. Сімейні відносини.

Соціальне значення проекту: школа дає нам знання із математики, географії, біології, але не дає найважливішого - базові знання про  «якісні» сімейні стосунки та адаптацію у соціумі . Це те, з чим зустрічається кожна молода людина. Часто вони витрачають десятки років, щоб через невдачі і свої спостереження та експерименти налагодити життя.

Що пропонує проект: підібрати досвідчених фахівців різних галузей, які знають свою справу і живуть нею. Вони поділяться власним досвідом та знаннями. Це буде не просто «суха» теорія – а «реальні» поради-уроки з життя з достовірними фактами.  

Покрокова реалізація:

  1. Організувати групу спеціалістів для створення сайту.

  2. Записати 36-40 відео-уроків – на кожен шкільний тиждень навчання.

  3. Створити групу фахівців, які будуть періодично наповнювати сайт новими статтями. Аналізувати попит аудиторії. Знімати цікаві інтерв’ю з успішними людьми різних спеціальностей.

  4. Провести рекламну кампанію.

  5. На сайті створити розділ для анонімних запитань підлітків. Відповіді на питання надаватиме кваліфікований психолог.

  6. Надалі можна організувати у всіх школах України  кожної п’ятниці виховну годину по темі відео уроку із психологом чи класним керівником. Обговорити свої погляди, ідеї після перегляду відео заняття і вияснити незрозумілі моменти.

10. Ярошенко Юрій (36), Чернігів, 1 голос.

иеп

Програмна мета: створити банк Національної спадщини.

Соціальний ефект: Незнищенність! Розмаїття єдності! Резервні копії національної пам’яті.

Сприяння розвитку країни: Банк Національної спадщини в майбутньому стане джерелом, базою і документальною основою народної історії України, яка своїм розмаїттям буде підтверджувати, або не підтверджувати, доповнювати і підстраховувати офіційну історію, основану на офіційних документах і академічних концепціях.

Кінцева мета: створити «прививку» від фальсифікацій і міфів в українській історії.

Вдалий приклад з моєю спробою: В 2007—2009 роках в рамках заходів по вшанування пам’яті жертв голодоморів координував роботу по зібранню спогадів свідків Голодомору 1932-1933 років в Чернігівській області. Ініціював передачу 30тис. свідчень до Державного архіву Чернігівської області.

Початок реалізації проекту: з 2020 року.

11. Пирог Андрій (37), Чернігів, 0 голосів.

лг

Програмна мета – навчити людей правильно сортувати сміття. Пілотним містом для запровадження програми буде Чернігів.  

Етапи запровадження

1. визначення переліку переробного сміття;

2. домовленість із господарствами на договірних умовах про облаштування місць для розміщення спеціальних контейнерів;

3. домовленість з переробниками вторинного сміття щодо транспортування та прийому сировини;

4. проведення просвітницької роботи щодо правильного сортування сміття серед населення.

12. Аніщенко Оксана (33), Чернігів, 0 голосів.

имки

Моя програмна мета

1. Житло приїжджим громадянам. «З кожного по гривні, родині на квартиру».

Проблема: у будь-якому місті України проживає дуже багато сімей із сіл та інших міст. Без реєстрації, без власного житла. Вони працюють у цих містах, їхні діти ходять тут до шкіл та садків. Дуже часто такі сім`ї проживають у занедбаних гуртожитках, бараках, орендуючи житло (часто неофіційно) без договорів оренди.

Рішення: організувати фонд соціальної народної допомоги (ФСНД) та чергу із таких сімей на отримання житла. Відкритий та прозорий для громадськості.

Умови для створення черги:

  • проживання у місті не менше 10 років (надати необхідні підтвердження);

  • відсутність притягнення до кримінальної відповідальності;

  • перебувати у офіційному шлюбі не менше 10 років;

  • надання довідок від нарколога та психіатра;

  • відсутність нерухомості у місті у найближчих родичів.

  • Як це працюватиме: СМС-благодійність. Кожен мешканець міста один раз на тиждень (наприклад, вівторок) відправляє СМС повідомлення на створений фондом номер. З рахунку абонента автоматично знімається 1 гривня. ( Ми за допомогою смс голосуємо за євробачення, за різні інші ТВ-шоу! Але це смс може і допомогти людям).

Підтримка нового бізнесу та СТАРТАПІВ.

Проблема: зараз наша Батьківщина перебуває на етапі грандіозних та кардинальних змін. І малому та середньому бізнесу ці зміни даються дуже нелегко. Приблизно від 30 до 50% підприємців та підприємств закривають свій бізнес, розпродають майно і йдуть: найманими працівниками, до центру зайнятості, їдуть на заробітки закордон. Все це дуже негативно впливає як на економіку окремих міст, так і на Україну взагалі.

Рішення: місцева влада кожного міста має запровадити програму: «Підтримка Стартапів».

  1. Пишемо бізнес-план;

  2. несемо у відповідний комітет (комісія економістів та аналітиків розглядає бізнес-план не більше 14 днів);

  3. отримуємо податкові канікули до 6 місяців. В залежності від масштабів бізнесу, суспільної корисності та затрачених коштів;

  4. отримуємо в оренду (безкоштовно до 3 місяців) приміщення під розвиток підприємства;

  5. отримуємо безвідсотковий кредит на рекламу, маркетинг та розвиток бізнесу;

  6. усі місцеві ЗМІ мають долучитися до програми і зробити безкоштовно інформування населення про нове підприємство в місті протягом 1 місяця.

 

13. Толстих Генадій, Чернігів, 56 років, 0 голосів

вцмцка

Програмна мета

Третя солідарна модель економіки (Т-модель) – принципово нова соціально-економічна система, яка забезпечує свободу результатів для всіх громадян у всіх сферах людської діяльності зі створення матеріальних благ, зберігаючи природу, і вводить справедливу, об’єктивну систему розподілу, направлену на підвищення добробуту людини, при повазі гідності, свободі і рівності всіх людей.

Впровадження моделі у масштабах країни відбувається на основі пакету законодавчих ініціатив, розроблених інформаційних технологій і передбачає високий економічне зростання в короткотермінові періоди і лояльні зміни без соціальної напруги, без руйнування  сформованих форм власності, державних, політичних і громадських структур.

14. Зарецький Євгеній (27), Чернігів, 0 голосів.

 ртноь

Мета:  реформування існуючої адміністративної та соціально-економічної системи. В основу покладена совокупність ідей лібертаріанства, ультралібералізму, трансгуманізму та меритократії.

Єдиним шляхом для суспільно-єкономічної еволюції є реформування самої системи з урахуванням світового досвіду та тенденцій.

Кроки реалізації:

  • Зменшення кількості та рівня податків. Наприклад, зменшення навантаження на фонд заробітної плати з більш ніж 40% до 15-20%, що згідно кривої Лаффера збільшить збори, товарообіг, сприяє виходу економіки з «тіні» та збільшить інвестиційну привабливість країни.

  • Зменшення кількості та рівня митних зборів та акцизів. Спрощення процедури імпорту та експорту.

  • Зменшення або повна ліквідація ПДВ (перехід на податок з продаж).

  • Розпродаж більшості державних підприємств або здача їх в оренду.

  • Зменшення втручання держави в бізнес та економіку. Держава не є суб’єктом бізнесу, а лише регулятором відносин між суб’єктами.

  • Вільне ходіння валют (в тому числі і криптовалют).

  • Стимулювання розвитку фондового та валютного ринків.

  • Підтримка технічного розвитку,  вивчення досягнень науки і техніки, впровадження автоматизованих, комп`ютерних та роботизованих систем.

  • Стимулювання розвитку альтернативної енергетики.

  • Перехід на RAB-систему тарифоутворення для електропередавальних організацій.

  • Заборона мораторію на продаж землі.

  • Спрощення процедури отримання ліцензій та сертифікатів.

  • Перехід на контрактну армію.

  • Коригування системи виборів, впровадження електронної системи. Жорсткі вимоги до програм партій, декларування статків учасників виборів, кваліфікації претендентів на керівні посади.

  • Реформа освіти – перегляд програм навчання у початкових, середніх та вищих навчальних закладах з урахуванням сучасних тенденцій.

  • Зменшення кількості державних працівників і чиновників, впровадження обов’язкового тестування та атестації.

  • Курс на децентралізацію та стимулювання розвитку процесів «демократії знизу».

15. Довбенко Олег (32), Чернігів, 0 голосів.

 лбьен

Програмна мета - відновлення інфраструктури міста. Приміром, у Чернігові.

Основні віхи проекту

  1. Створення бренду міста. Робота над його репутацією. Назва проекту «Великі Мрії».

  2. Будь-якими способами доносити інформацію про реалізацію проекту (інтернет, преса, конференції).

  3. Запровадження альтернативних джерел енергії у місті: вітрогенераторів, сонячних батарей.

  4. Розробка програми сортування та переробки побутового сміття.

  5. Кваліфікована консультація для створення малого бізнесу.

  6. Озеленення міста і прилеглої землі. Застосування систем гідропоніки і вертикальний збір. Теплиці. Використання дахів будинків тощо.

  7. Створення освітніх програм. Безкоштовні курси із практичним застосуванням під галузь, яка потребує кадрів. Тривалістю до 1 року.

  8. Створення місцевої громади (по одному представнику від мікрорайона), яка виступить монополістом для внутрішнього ринку (регулювання ціни на основні товари і послуги).

  9. Створення ресурсу для постійного моніторингу діяльності громади (контроль внутрішнього ринку, монополістів), привласнення жителям електронного підпису для голосування.

  10. Стартапи, які б дозволили долучити громадян до життя міста.

  11. Транспортні питання. Акцент на електричні види транспорту. Розвиток велосипедного руху у місті. Річковий транспорт. Повітряні кулі або дирижаблі.

16. Гален Олександр (66), Чернігів, 0 голосів.

ьо

Прогресивна академія майбутнього  (ПАМ «Українська цивілізація») – дитячій садок,  ЦРР, школа, інститут розвитку потенціалу людини по вирощуванню майбутніх геніїв.

Мета: ми живемо в глобальному світі. Національна ідея України не у війсковій могутності і не в економічному розвитку, а в наявності геніїв в державі. Та країна, яка першою збудує академію по вирощуванню геніїв, стане першою в розвитку нової цивілізації людей.

У нас є унікальний шанс створити свою «Українську цивілізацію» і показати всьому світові новий напрямок в розвитку людства.

Реалізація:

1. Телевізійний проект під назвою «Українська цивілізація».

2.  Проект дитячої освіти: «Діти диво-квітів».

3. Літературний проект: «Голограмна педагогіка майбутнього генія».

4. Програма першого дитячого садочка в світі розвитку феноменально-обдарованої дитини.

5. Державна програма нової національної ідеї під назвою «Українська цивілізація».

Термін: все залежить від того, як нову українську ідею бачать ті, хто несе відповідальність за майбутнє країни.

17. Тігранов Дмитро (30), Чернігів, 0 голосів.

ипки

Проект "Ментальна школа" розрахований на розумних і талановитих школярів старших класів, студентів та молодих працюючих людей і полягає у формуванні у них практичних знань та навичок, які не передбачені шкільною або університетською програмою, але є вкрай важливими та необхідними у житті.

Крім того, "Ментальна школа" має на меті максимально розширити горизонти мислення людини, навчити її бути ефективною, орієнтуватися на результат і бути конкурентоспроможною у сучасному світі.

По суті, ключова задача школи - розширити ментальну картину світу людини та закласти надійний фундамент для подальшого розвитку і реалізації потенціалу української молоді.

Формат навчання

Хоча навчання і буде проходити у вільному форматі тренінгу, вивчення матеріалу та виконання практичних завдань буде обов'язковим. За невиконання або пропуск занять передбачені штрафні санкції, у тому числі і відрахування. Тобто, це серйозна школа, яка має на меті не просто дати учням нові знання, а і сформувати у них відповідні звички та практичні навички. У випадку наявності відповідного фінансування, проектом може бути передбачена стипендія для додаткового заохочення учнів до навчання.

Термін та час навчання

Навчання проводиться протягом трьох місяців, тричі на тиждень по 3 години. Хоча, це лише орієнтовний показник, адже багато що залежить від програми навчання, яку слід розробляти, опираючись не тільки на власну думку, а і на бачення спеціалістів.

Читайте, що пропонують Україні лідери Закарпаття.

Інші новини

Громадська наглядова рада