111

Психічна реабілітація та реформа центрів зайнятості: що пропонують 20 Лідерів Одещини

24 травня

З Одеської області подали анкети 43 Лідери. Із них 15 пропонують програми з напрямком "розвиток держави" та семеро презентують "стратегічні".

Чотири особи пропонують регіональні програми. Одна особа пропонує спортивну програмну. Ще чотири — прибічники правових реформ. Одна анкета зареєстрована за напрямком “військові”.

10 подали анкети соціального напрямку. Четверо хочуть покращити економіку. Дві особи бажають змінити щось в медицині. 11 осіб пропонують зміни в освіті та культурі. За екологію боротимуться три кандидати. Ще п’ятеро лідерів воліють розвивати IT-сферу. 

Хтось хоче запровадити інтерактивну школу, хтось - запобігти рейдерству, покращити охорону навколишнього середовища чи зробити безпечніші двори у своєму місті. Або ж створити притулки безхатченків.

Читайте, які зміни пропонують 20 лідерів Одещини, та наскільки активно голосують за них виборці.

1. Ковбасюк Димтро (23), смт. Фонтанка, 1357 голосів.

Проект "UFuture"

В Україні є безліч молодих і талановитих людей, проте більшість з них через відсутність можливостей занепащають свої таланти та не можуть отримати освіту, але навіть отримавши її — мають труднощі з працевлаштуванням.

Люди вимушені шукати іншої долі далеко від місця свого народження.

Наше завдання змінити ситуацію, добирати та підтримувати талановитих дітей ще зі шкільної парти та формувати нову еліту України.

Я пропоную програму стимулювання молоді, яка має на меті мінімізацію відтоку кваліфікованих кадрів з України.


2. Перун Роман (41), Прилиманське, 816 голосів.

Проект  «Інтерактивна школа» для Прилиманської ЗОШ дуже своєчасний, тому що сучасне навчання не можливо без онлайн сервісів. Таке навчання сприймається учнями як належне та змінює погляд на загальний учбовий процес, дозволяючи вчителям обирати більш зрозумілий для дітей підхід та конкурувати між собою, що в підсумку дозволяє знайти найкращий варіант навчання для кожної вікової категорії.

Цей проект дозволяє розширювати сервіси самої школи в майбутньому дозволяючи батькам контролювати перебування їх дітей в навчальних закладах та не турбуватись за них.

Проект «Інтерактивна школа» вже має презентацію, розрахунки та креслення вузлів комутації та точок WI-FI.

У проекті використовується декілька мереж - одна для вчителів, друга для учнів, що дозволяє в навчальній мережі включити задіяти «Батьківський контроль» тим самим надати сервіси не для розваг а для сучасного навчального процесу.

3. Юсов Андрій (35), Одеса, 731 голос.

Проект "Відкриті партії"

Завдяки технології блокчейн і громадському тиску - захистити представницьку демократію та ліквідувати політичну корупцію.

Через відкритість, змагальність та звітність політичних процесів, повернути довіру суспільства до партій та громадського життя.

“Відкриті Партії” – прозора система звітності організацій, в якій жодне рішення не зможе пройти непоміченим членами спільноти чи бути ухваленим із порушенням процедур. Відкритий реєстр членів і рішень організації, який не дозволить керівникам здійснювати маніпуляції та стимулюватиме розвиток демократичних практик всередині спільнот.

Основні переваги:

  • Прозорість – можливість відслідковувати всі процеси, і перевірити дати та етапи їх виконання (збори партій на різних рівнях, протоколи тощо).
  • Безпека – захист даних від фальсифікації попередньо записаних процесів.
  • Збереження – запис всієї історії за весь час виконання процесів у відкритий реєстр системи.
  • Відповідальність і звітність: публічність і доступність партійних рішень нестиме чітку ідентифікацію з особами, які брали участь у виробленні та ухваленні рішень, політична відповідальність цих осіб перед суспільством та однопартійцями посилиться.
  • Ідеологічна змагальність: прозорість і відповідальність партій поверне в українську політику дієвий та ефективний ідеологічний компонент, завдяки чому виборці знатимуть, за що конкретно голосують і який політичний світогляд обирають задля досягнення позитивних змін у країні.

4. Гуміров Олександр (38), Одеса,  628 голосів.

«Розробка та лобіювання законопроекту про дійсне, а не формальне запобігання рейдерству в Україні»

Наразі необхідно припинити свавілля рейдерів та колекторів в Україні – прийняти дієвий, а не формальний, антирейдерський закон. Без цього не буде інвестиційної привабливості України. Без цього не буде добробуту та поваги до власності громадян України. Це стосується кожного.

Що потрібно зробити:
    - виявити «больові» точки чинного законодавства та сформулювати необхідні зміни у ці норми;
    - розробити законодавчі новели, що сприятимуть становленню «цивілізованих» правил і норм;
    - вивчити позитивних досвід іноземних держав;
    - проаналізувати судову практику як в Україні, так і Європейського суду з прав людини;
    - проаналізувати «бойовий» досвід бізнесу та громадян, які потерпають від рейдерства;
    - скласти проект тексту законодавчої ініціативи.

5. Григоришин Роман (27), Одеса, 495 голосів.

Створення Національної інвестиційної платформи ProUkraine.com.

На сьогоднішній день, дуже важливо показати потенційно зацікавленим сторонам, що Україна якісно готова до дискусії про залучення коштів у свою економіку, що в Україні є перспективні та рентабельні проекти куди можна вкладати ресурси і, що незважаючи на ситуацію, практично у кожному регіоні України сьогодні реалізуються конкретні проекти за рахунок іноземних інвестицій.  

На платформі висвітлюватиметься наступна інформація:

  • Потенційні проекти для інвестицій в Україні (у кожному регіоні). 
  • Новини інвестиційного ринку. 
  • Актуальні тематичні заходи в Україні та світі. 
  • Типова дорожна карта інвестора. 
  • Карта України з позначками - скільки залучено інвестицій, які проекти реалізовані та знаходяться у стадії реалізації 
  • Мета проекту: за рахунок іноземних інвестицій домогтися зростання економіки України, збільшення добробуту населення та зупинення трудової міграції шляхом створення робочих місць. 

Цілі проекту: 
- Продемонструвати потенційним інвесторам якісні пропозиції конкретних проектів із фокусом у кожному регіоні.
- Сконцентрувати основну інформацію інвестиційного ринку України на одній платформі. 
- Розробити та продемонструвати потенційному інвестору типову покрокову дорожню карту реалізації проекту в Україні.  
- Показати інвестору карту реалізованих проектів та залучених інвестицій в Україні

6. Іваницький Олександр (43), Одеса, 415 голосів

Інфраструктурна модернізація країни. В основі чого полягає стратегічне та комплексне кооперування державних структурних підрозділів та підрозділів органів місцевого самоврядування.

7. Степанова Людмила (32), Одеса, 331 голос.

Програмна мета: зробити чисту країну шляхом охорони навколишнього  природного  середовища, забезпечення санітарного та епідемічного  благополуччя  населення, вилучення з обігу, переробки, утилізації або знищення неякісної  та  небезпечної  продукції.

План розвитку програми:

  1. Розповсюджувати інформацію про екологічну небезпеку за допомогою соціальної реклами, розклеювання інформаційних листівок, офіційні видання, тематичні лекції.
  2. Збільшити кількість пунктів прийому вторинної сировини. Створити такі пункти, де буде здійснюватись прийом всіх видів сміття.
  3. За кошти держбюджету організувати сортувальні майданчики в школах, дитячих садках, закладах вищої освіти, та інших державних установах. Організувати вивезення сміття.
  4. Створити компанії з вивезення сміття, здатних доставляти відсортоване сміття, та контролювати як та куди вивозять вторсировину.
  5. Зобов’язати ОСББ та інші житлові комунальні підприємства створити сортувальні майданчики в зоні обслуговування та заключити договори зі спеціальними компаніями з вивезення сміття.
  6. Створити заводи з переробки вторсировини. Здійснити державну підтримку їх створення за рахунок надання їм спеціальних умов.
  7. Створити сміттєпереробні заводи з сортувальними цехами поблизу передбачених місць збору відходів для переробки.
  8. Створити або змінити фаховий профіль заводів з вироблення поліетиленових пакетів (ПЕП) та іншої тари, щоб вони мали властивості органічного розщеплення.
  9. Зобов’язати всі великі супермаркети відмовитися від ПЕП та використовувати тільки органічні пакети або текстильні сумки.
  10. Заборонити використання, продаж традиційних ПЕП.
  11. Використання для продуктів їжі тільки екологічно безпечну тару.
  12. Розробити один єдиний Інтернет ресурс (сайт) з екологічної проблеми, де будуть всі напрямки розвитку проекту і вся інформація стосовно проблеми, де також будуть обиратись проекти шляхом голосування, які будуть фінансуватись наступними у черзі.
  13. Ввести в дію та реалізувати нормативно-правові документи для жорсткого контролю екологічної безпеки. Створити підрозділ екологічної поліції.
  14. Поступово переходити на сонячну, повітряну та гідроенергетику країни.


8. Бугаєвський Андрій (27), Одеса, 254 голоси.

Імплементація проекту для колективного прийняття рішень, який буде розроблено та реалізовано на технології блокчейн. Кінцевою метою проекту є зміна уявлення суспільства про процес голосування, а також пропаганда ідей політичних виборів в країні, за допомогою нових технологій, які мінімізують ризики фальсифікацій.

Ключові етапи проекту:

2018

  • Створення прототипу
  • Розробка бета-версії продукту
  • Тестування проекту. Запуск пілотного голосування в найбільших технічних вузах країни
  • Запуск системи голосувань на блокчейн у всіх вузах країни при виборі президента університету чи прийнятті колективного рішення

2019

  • Ініцюювання викоритстання розробленного продукту у ОСМД України. Основна мета - популяризація ідей та навчання для більш старших поколінь.
  • Популяризація ідей в регіонах
  • Запуск перших пілотних виборів на блокчейн в децентралізованих громадах
  • Ми маємо потужну, міжнародну команду, яка складається з людей мотивованих змінами.

9. Назаров Михайло (56), Одеса,  240 голосів.

SOS-СИСТЕМА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

Мета: створити принципово нову, бюджетно утворюючу систему охорони здоров'я України, яка буде одночасно функціонувати з нині існуючою бюджето споживчою системою Семашко, не скасовуючи її, а доповнюючи і змінюючи.

Необхідна й обов'язкова умова: Паралельне функціонування двох систем охорони здоров'я - не зраджувати/зберегти нинішню систему охорони здоров'я в існуючому вигляді. Пацієнти повинні мати можливість вибрати, в якій системі їм отримувати медичну допомогу - в існуючій/бюджетну систему охорони здоров'я або в створюваній SOS-системі.

План дій:
Можливий експеримент на 1 рік в двох областях (Одеса, Чернівці). Економічно розвинений район/сільськогосподарський район.
Необхідна умова — рішення КМ України про проведення експерименту в Одеській і Чернівецькій областях по створенню SOS-системи.
Як альтернатива — створення SOS-системи по всій території України під егідою Мінрегіонрозвитку.

Поетапний план дій: після прийняття рішення про проведення експерименту/повномасштабного створення SOS-системи, активізується ПАТ «Архімед», акціонером якого я є.

  • У м. Одеса створений ЗМЗ ТО (ТОВ «Архімед-Асистанс»), який займеться: створенням подібних ЗМЗ ТО в інших територіальних громадах України (56 територіальних громад);
  • У м. Одеса буде створений перший Медичний Комітет (МК) територіальної громади, який проведе апробацію покладених на нього обов'язків і повноважень;
  • По можливості, буде доопрацьовано бальний тарифікатор медичних послуг з урахуванням впровадження нових медичних технологій і можливості їх співоплати;
  • ЗМЗ ТО Одеси почне роботу в експериментальному режимі відразу ж після рішення КМУ України про експериментальний податковий режим;
  • Усі ці дії будуть профінансовані або за рахунок акціонерного капіталу ПАТ «Архімед», або за рахунок залучення пов'язаних засобів (конвертовані облігації), або за рахунок спонсорських коштів або коштів міжнародних організацій.
  • Одночасно буде створений ЗМЗ ТО Чернівців (часовий лаг 2 місяці) з подальшим створенням МК.

Реалізація.
Необхідно прийняти рішення (на якому завгодно керуючому рівні) про створення, експеримент та запуск SOS-системи охорони здоров'я як прибуткового проекту, який буде бюджето утворюючим, а не бюджето споживчим.

Нагадаємо, що пропонують Лідери Івано-Франківщини.


10. Михайлик Олег (43), Одеса, 207 голосів.

Програмна мета: виграти вибори та стати мером м.Одеси.

Перші дії, як мера м.Одеси. 

1. Ініціюю за підтримки громадськості та фахових спеціалістів внесення змін до Генерального плану забудови міста та якісну переробку Плану зонування та забудови міста, які будуть включати в себе:

- можливості з вирішення питань з довгобудами та іншими об‘єктами незавершеного будівництва;
- обмеження щільності забудови;
- обмеження будівництва багатоповерхових житлових, комерційних та адміністративних будівель в межах історичного ареалу міста, в парках та скверах;
- збереження та відновлення історичної частини міста, історичних будівель, пам’яток Одеської архітектури тощо;
- розвиток та охорону зелених територій міста;
- розвиток відкритих громадських просторів, охорону скверів та пляжів від незаконних забудов.

2. Забезпечу відкритість прийняття і витрачання коштів міського бюджету. Ініціюю залучення представників громадськості, бізнесу та виконуючої влади до розробки бюджету та формування важливих для міста статей витрачання коштів міського бюджету шляхом створення експертних груп, координаційної ради з представників різних кіл громадськості та суспільства та його широкого обговорення. Ініціюю переведення процесу формування міського бюджету і звітності із витрачання коштів міського бюджету в електронний вигляд на офіційному сайті міської ради з вільним доступом для громадськості.

3. Зміню систему влади в місті на таку, що має бути сервісом для громадян міста. Влада, як така, що вибирається Громадою міста, має стати прозорою та підконтрольною громадянам.  Послуги представників виконавчої влади стануть більш доступними, шляхом скорочення до
мінімуму людського фактору та забаганок чиновників при наданні послуг та отриманні довідок та дозвільної документації громадянам, представникам організацій та бізнесу, що станеться за допомогою максимального впровадження системи електронного декларування та управління (E-Gov).

4. Забезпечу розробку стратегії розвитку м. Одеси на найближчі 20 років із залученням всіх зацікавлених кіл суспільства, спеціалістів, фахівців, бізнесу та інвесторів для визначення пріоритетних направлень розвитку міста та подальшого залучення інвестицій.


11. Славський Олександр (34), Одеса, 151 голос.

Програмна мета: розвиток підприємництва -  необхідний інструмент вирішення багатьох проблем в Україні. Соціальне підприємництво є залученням громадян до подолання проблем в суспільстві, пропозиція громадянам бути соціально активними.

До соціального підприємництва приходять громадські активісти, воно робить більш стійкою їхню діяльність, підвищує зв'язок активістів із громадою. До соціального підприємництва також приходять й бізнесмени, для них це можливість зберігаючи свою діяльність позитивно змінювати ситуацію.

Наразі в Україні діє не одна організація, яка намагається розвивати соціальне підприємництво. Створено кілька фондів, які стійко підтримують такі проекти. Починає розвиватись Impact інвестування. Тенденції позитивні, але їх можна покращити.

Пропоную кілька кроків:

Широке розповсюдження інформації щодо формату дільності - соціальне підприємництво (участь у цьому проекті - це частина цієї роботи). Показник досягнення цієї мети - більшість українців знають, що таке соціальне підприємництво.

Обговорення, які моделі такої діяльності існують, які успішні приклади є за кордоном, що ми можемо використати в Україні. 

Заохочення органів місцевого самоврядування, державної влади, ОТГ розвивати соціальне підприємництво. Показник досягнення цієї мети - створені й діють програм залучення та підтримки соціального підприємництва на локальному рівні (можливо - особливий статус на рівні закону).

Cтворення дієвих програм інкубації соціального підприємництва (в цьому є досвід й напрацьована методика, наразі вона описується). Показник досягнення цієї мети - створено й діють бізнес-інкубатори, які мають такі, що працюють, через 6 місяців після закінчення не менш 20% від тих проектів, які зайшли на інкубацію.

Cтворення інвестиційних фондів які інвестуватимуть в соціальне підприємництво. Показник досягнення мети - створені й стало діють кілька Impact інвестиційних фондів.

 
12. Кондратьєв Дмитро (52), Одеса, 142 голоси.

Проект «Безпечні двори Одеси»

Питання безпеки громадян, членів їх сімей, збереження особистого майна були і залишаються одними з головних питань, які турбують кожну людину в нашій країні. Підвищенню рівня безпеки жителів Одеси за допомогою використання сучасних технічних рішень, а також створенню практик ефективної взаємодії населення та правоохоронних органів і присвячений запропонований проект.

В якості технологічного рішення, використовуваного для підвищення особистої безпеки громадян та їх майна, пропонується на першому етапі даного проекту, обладнання всіх під'їздів багатоквартирних будинків одного зі спальних районів системами «розумного спостереження» інтегрованими в загальноміську мережу камер спостереження «Безпечне місто», яка нині діє в Одесі.

Крім технологічних рішень, одним з ключових напрямків модернізації системи безпеки на територіальному рівні бачиться створення умов для спільної, узгодженої діяльності органів поліції та представників громадянського суспільства на рівні територіальних громад. У межах даної концепції, місцева спільнота, громада розглядається в якості ресурсу суспільного контролю и спільної конструктивної діяльності з органами МВС для вирішення задач в сфері безпеки.

Метою цієї частини проекту є створення простих та зрозумілих соціальних практик взаємодії. Донесення цих практик до широкого загалу, до територіальної громади. Широке обговорення сутності наявних проблем. Створення умов для поширення вдалих прикладів партнерської взаємодії населення територіальної громади з органами поліції. Вдосконалення інструментів зворотного зв’язку.

Кінцевою метою змін має стати якісно новий рівень системи безпеки територіальної громади, який базуватиметься на партнерських взаєминах, узгодженості дій поліції, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та окремих громадян, що призведе до зниження рівня злочинності в цілому. 

13. Земцев Олексій (32), Чорноморськ, 118 голосів.

Програмна мета: реформування системи центрів зайнятості

  • Побудова сучасного HR центру.
  • Сучасний підхід до роботи з персоналом.
  • Сучасний підхід до надання нового фаху тим, хто в цьому потребує.
  • Створення єдиної бази трудових ресурсів за сучасною системою.
  • Перетворення дотаційну організацію на повністю фінансово вільну від державного бюджету.

Шляхи реалізації

  1. Залучення до проекту окремих HR спеціалістів чи цілі компанії на контрактній основі. 
  2. Перетворення приміщень на сучасні Hub центри, де реально будуть допомагати людям.
  3. Залучення на волонтерський основі чи за контрактом IT фахівців, які зможуть побудувати сучасну базу трудових ресурсів, створення сучасного інформаційного ресурсу та мобільного супроводу.


14. Коротка Алевтіна (49), Одеса, 113 голосів.

Мета: поліпшення якості життя осіб, що мають рухові і когнітивні порушення, внаслідок захворювань нервової системи і травм, через реабілітаційні заходи, спрямовані на відновлення втрачених здібностей до самообслуговування, професійного навчання, працевлаштування; Створення умов для повноцінного життя та інтеграції в суспільство.

Завдання

Створити «Центр реабілітації», аналогів якому в Україні ще не було, в якому має бути реалізована комплексна фізична, психологічна, соціальна реабілітація та реадаптація на науково-практичній основі з використанням інноваційних технологій, включаючи міжнародні підходи та стандарти по методології реабілітації.

План створення «Центру реабілітації» містить в собі розуміння, сприйняття, систему поглядів, а саме – зміст структурних компонентів по сходах розвитку медичних, психологічних та соціальних реабілітаційних заходів, спрямованих на інтеграцію людей з обмеженими можливостями і членів їх сімей в суспільно-корисну середу.

15. Лейвіков Сергій (32), Одеса, 109 голосів.

Програмна мета — ресурсоефективність нашої країни. У моєму розумінні — це зберегти природні багатства та все, що збудоване та сформоване до нас, розумно будувати нове, надавати якісні умови для ключового ресурсу країни — наших громадян. Над цим й цікаво працювати!

Перший напрямок — об'єднуватись в ОТГ.

Я важаю об'єднані громади чи не найбільшим досягненням нашої крани останніх років. Ми не можемо й далі робити вигляд, що немає суттєвого переміщення українців у межах країни. Ми там, де є робота та перспектива для наших дітей. Направляти ресурси необхідно не на розвиток територій, де міцний мажоритарник, а туди, де Україна буде розвиватись у 21 сторіччі. Це не швидкий процесс. ОТГ будуть об'єднуватись та розпадатись, хвалитись результатами та жалітись на відсутність коштів до тих пір поки не сформуються гармонійними та життєздатними.       

Другий напрямок — це енергоефективність.

Крок не тільки заощадження та розумного використання ресурсів, але й зміни менталітету, поглядів. Необхідна енергоефективність майже всього: ЖКГ міст та сел, соціальної сфери, домашніх господарств, всіх галузей економіки, та головне — нашої поведінки та звичок. Енергоефективність — це порядок, розумна експлуатація, інновації.

Профільне агенство та Кабінет Міністрів за останні 4 роки зрушили з місця енергоефективність по всім напрямкам. Це потужний початок великого шляху, який надасть суттєві стимули для розвитку економіки та суспільства. Рухати можна тількі від часткового до загального - “теплі кредити” для ОСББ, відновлювальні джерела енергії, енергомендженмент, еско-контракти у бюджетній сфері, енергоефективні “фінансові продукти” для підприємств — діючі сьогодні інструменти, що в цілому підвищують рівень енергоефективності країни.

Ці два напрямки розвитку для мене є дорожньою картою розвитку країни. Соціальні проекти, якими я займаюсь, - мій малий внесок у підвищення ресурсоефективності України.

Перший проект — це електронний енергомоніторинг соціальної сфери.

Я є спів-ініціатором проекту e-monitoring.info. На прикладі Одеської області ми сформували базу данних всіх закладів бюджетної сфери: шкіл, дитячих садочков, закладів охорони здоров'я, культури та інших. Це дає можливість побачити ефективність енергоспоживання закладів та визначити пріоритетні дії. Шляхом поступового встановлення сучасних засобів обліку та дистанційного зчитування данних ми зменшимо людський фактор. У 2018 році плануємо зробити цей енергетичний моніторинг всеукраїнським! Це важливий крок для усвідомлення рівня споживання енергоресурів бюджетною сферою та оперативних дій щодо підвищення енергоефективності.

Мій другий проект — запроваджена разом з партнерами Програма сприяння підвищенню енергогефективності об'єднаних територіальних громад України, що складається з дуже простої формули - семінари з найкращими експертами з енергоефективності у ОТГ та допомога у впровадженні всіх можливостей, що закумульовані організаторами нашої програми (розробка локальних програм енергоефективності, залучення міжнародної технічної та фінансової допомоги, кредитних коштів та інвесторів, обмін досвідом та успішними проектами). У 2018 р. проведені вже 2 семінари у Теребовлянській та Немировській об'єднанних територіальних громад, є ресурси для проведення ще 8 семінарів, а потенціал нашой команди — на всі 20!

16. Федосенко Димтро (42), Одеса, 101 голос.

Програмна мета: перший крок реформ - це прийняти чесні заробітни плати, спрощене та зрозуміле податкове законодавство. Відміна пдв, податку на зарплату та податку на дохід. Введення єдиного податку на весь грошовий обіг підприємства.Спрощення митних платежів.

Шляхи реалізації

Соціальний проект - притулок для безхатченків. Байдужість - це девіз нашого часу, як то кажуть, моя хата скраю. Часто ми стикаємося із зневагою один до одного. І те, що в нашому суспільстві є люди, які живуть на вулиці, у підвалі чи під'їзді, є тому яскравим прикладом.

Також питання, де жити переселенцям із тимчасово окупованих територій. 

Зібравшись громадою, ми в змозі почати вирішувати цю проблему, побудувавши притулок для безхатчинків. Я хочу зібрати не байдужих людей, долучити будівельну компанію та побудувати притулок. У якому буде годування та первинна медична допомога. Буде відведена кімната воркспейс із готовою програмою «Кронас-спейс» по виробництву меблів. Тобто відразу буде запропоноване працевлаштування.

І коли ви наступного разу побачите безхатчинка, ви зможете вказати йому адресу притулку і тим самим дійсно допомогти йому:

1. Перший крок це зробити загальні збори знайомих та друзів які проявлять бажання долучитися до проекту.

2. Презентування проекту притулку.

3. Перемовини з дружніми будівельними компаніями.

4. Перемовини з Київською міською адміністрацією.

5. Прийняти рішення про місце розташування притулку.

6. Будівництво притулку. Зібрання і перепис безхатчинків.

7. Відкриття притулку, поселення безхатчинків. Можливі партнери проекту, частна клініка Медіком, компанія виробництва фарби Композіт, меблева фабрика"Кронас".


17. Леонідова Лілія (42), Одеса, 70 голосів.

Ідея

Створення громадської платформи, що дозволяє спільно брати участь у прозорій розробці стратегічного плану розвитку Одеси територіальній громаді:

  • Населенню
  • Представникам ділових кіл
  • Експертам
  • Влада
  • Підготовка

Формування методичних підходів до збору та аналізу громадської думки, визначення необхідних ресурсів, планування.

Розробка інструментів і організаційного плану для проведення масштабних опитувань (веб сайт, польові анкети і ін.)

Формування команди проекту.

Збір коштів і ресурсів (фандрайзинг): гранти, пожертвування, партнерська підтримка і участь приватних осіб, бізнесу, громадських організацій, експертного співтовариства, ЗМІ, органів влади.

Термін: 4 місяці

Перспектива розвитку

Щорічна публікація та обговорення результатів і прогресу, досягнутого муніципалітетом у виконанні поставлених «Договором» завдань на web порталі проекту і в ЗМІ;

Повторення процедури в середньостроковій перспективі (~ 4-5 років).


18. Федорова Юлія (42), Белгород-Дністровський, 52 голоси.

Мета: зробити роботу влади міста Білгорода-Дністровського та нових ОТГ  Білгород-Дністровського району відкритою і прозорою через Відкриті Дані.

Цілі: Для контролю влади громадою міста та нових ОТГ  забезпечити відкритість інформації у форматі відкритих даних на офіційному державному порталі та на офіційних сайтах ОТГ, виконання законодавства України щодо оприлюднення офіційної інформації та надання її у вільному доступі.

Завдання:

  • Запровадження політики відкритих даних у місті Білгороді-Дністровському та ОТГ району
  • Проведення аудиту даних
  • Проведення освітніх заходів щодо відкритих даних для органів місцевого самоврядування
  • Формування запиту у громади та бізнесу щодо відкритих даних
  •  

19. Поламарчук Павло (35), Одеса, 52 голоси.

Я пропоную:

1. Реформування системи установ психоневрологічної сфери, створення комплексу психоневрологічної реабілітації.

Мною у співавторстві з експертами розроблена система, заснована на міжсекторальній синергії установ соціального захисту та охорони здоров'я, з урахуванням міжнародного досвіду сусідніх країн.

2. Реформа системи Public health в частині соціально значущих інфекцій - TB, HIV.

Мультидисциплінарний підхід до реформи профільних установ - від існуючої системи перебування у перенаселених палатах - до обладнання (будівництва) малокомплектних «боксів» - єдиний шанс драматично переламати негативні тренди.

Фокус на сфері соціального супроводу та соціальної реабілітації вилікуваних пацієнтів у комплексі з протокольним лікуванням - науково і практично обгрунтований підхід у боротьбі з епідемією.


20. Бичков Ігор (53), Одеса, 52 голоси.

«Школа місцевого самоврядування»

Процес реформування системи місцевого самоврядування в Україні стикається з низкою проблем, пов'язаних із нестачею необхідних знань та нерозвиненістю механізмів взаємодії між владою і активною частиною громадянського суспільства. У більшості громадських активістів є досвід протестних акцій, але відсутні навички системної роботи, необхідної для проведення ефективних реформ в галузі місцевого самоврядування.

«Школа місцевого самоврядування» - це відкритий громадський проект, спрямований на навчання та збільшення компетенцій громадських активістів та мешканців міста, які ставлять собі за мету контроль дій міської влади, у першу чергу в області витрачання коштів міського бюджету, протидії корупції, проблем міської забудови, інфраструктури, роботи комунальних підприємств, збереження зелених насаджень тощо.

У кінцевому підсумку метою проекту є розвиток громадянського суспільства у місті Одесі та Україні в цілому, через залучення жителів міста до процесу контролю/впливу на місцеву владу, збільшення знань громадян про функції органів місцевого самоврядування, про особливості та специфіку їх роботи, оволодіння знаннями, методами та навичками у здійсненні громадського контролю за органами влади, в реалізації своїх цивільних прав.

Про те, яким чином відбувається перевірка голосів Лідерів, читайте у статті Заява громадської Наглядової Ради та Відбіркового комітету проекту “Нові лідери” щодо надійності та безпеки онлайн-голосування.

Інші новини

Громадська наглядова рада