"Разом будуємо «Новий космос» в Україні!!!"

23 травня

“Космос не такий вже й далекий. До нього всього годину подорожі, якщо ваше авто спроможне рухатися вертикально вгору.” (Фред Хойл, 1979)
“Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away if your car could go straight upwards.” (Fred Hoyle, 1979)

Невже фраза відомого англійського астрофізика та автора науково-фантастичних творів, якому приписують термін "Великий вибух" (Big Bang) події народження сучасного Всесвіту, надихнула Ілона Маска на таку оригінальну подорож у космічний простір ?!

Приводом не сумніватись став червоний кабріолет Маска зі StarMan за кермом, який направляється у бік Марсу.

Мабуть, щоб реалізувати й іншу метафору - "Автостопом по Галактиці" :-)  – Космічні агентства Франції (CNES) та Європи (ESA) організують космічний хакатон «Act in Space” !!!

https://actinspace.org/

В Україні приєднались до участі в ньому прихильники руху «Новий космос», який вже розповсюджений у провідних космічних кранах світу за підтримки офіційної влади, але, на жаль, тільки не у нас.

https://www.facebook.com/ActinSpaceKyiv/?hc_ref=ARQ4Ak2exFaUbPu9Dm_ALBnHR458L5g53CkC-lP-ZjPluxQ__SX-ZwgEcVbHJIY36Zc&fref=nf

Протягом 25-26 травня команди молодих та талановитих  майбутніх космічних підприємців будуть змагатись майже у 70 різних напрямках генерування ідей та практичного застосування перспективних космічних технологій.

Два роки тому команда з України вже виграла одну з номінацій у космічному хакатоні від NASA. Наразі є шанс продемонструвати й Європі, що ще не вмерла космічна діяльність в Україні.

Крім того, такий захід надасть додаткове підґрунтя щодо необхідності реорганізації основ космічної діяльності в Україні. Як запрошений ментор

https://www.facebook.com/ActinSpaceKyiv/photos/a.610153779318058.1073741828.608745756125527/628603444139758/?type=3&theater

закликаю всіх зацікавлених та маючих дух винахідництва і підприємництва (запрошуються як одинаки, так і команди) приєднатись до участі у цьому неординарному фестивалі ідей та можливостей (мова йде не тільки про призи від європейських організаторів, але й вони того вартують).

Разом будуємо «Новий космос» в Україні!!!"

Інші новини

Громадська наглядова рада