Куць

Реєстр донорів кісткового мозку в Україні: Куць Роман

31 травня

Куць Роман вже рік працює над створенням реєстру донорів кісткового мозку.

На відміну від багатьох країн у світі в Україні не існує такої платформи, тому Роман і вирішив підняти цю проблему. Наразі лідер створив свою базу, яка вже налічує 600 потенційних донорів. 

Як все починалось

Дружина Романа на собі відчула реалії української трансплантології. Їй пощастило, адже жінці - підійшли клітини рідного брата. Та здебільшого хворим - не так щастить. Тому донорів шукають у реєстрах, якого в Україні не існує.

Чим займається подружжя

Подружжя систематизує дані про потенційних донорів кісткового мозку та роз’яснює відвідувачам, як здати аналізи, аби своїми клітинами врятувати комусь життя.

Читайте: Для чого лідеру потрібні агітаційні матеріали

Проблема

Якби люди знали - що це не складно та безпечно - охоче записувалися б до донорських реєстрів. В Україні ця тема ніколи не популяризувалася, не інформувалася і не розвивалася, як такий напрямок лікування - розповів Роман.

Наразі українські лікарі, перш ніж направити пацієнта на трансплантацію за кордон, вже звертаються до Романа з надією, що у його реєстрі знайдеться допомога.

Роман переконує - здати аналізи, аби потрапити в реєстр, зовсім не складно. Тест-набір можна отримати поштою, зробити кілька мазків з порожнини рота й підписати згоду на дослідження.

Усі дослідження - безкоштовні

Усі дослідження - безкоштовні, адже фонд фінансує їх коштом меценатів.

Нові лідери - це шанс для Роман розповісти країні про свою діяльність і долучити якнайбільше людей до програми донорства.

Нагадуємо, нещодавно вийшов сюжет з Лідером Олексієм Паращенком.


 

Інші новини

Громадська наглядова рада