авпа

Сергій Притула розкрив секрети відбору десятки фіналістів проекту Нові лідери

14 вересня

Менш ніж через місяць на ICTV стартує довгоочікуваний телепроект, мета якого – залучити креативних, амбіційних людей з чистою репутацією до вирішення проблем державного рівня. 4 жовтня в ефірі телеканалу українці побачать перший випуск «Нових лідерів».

Десять фіналістів проекту вже відібрано. Вони змагатимуться не тільки за першість, але й значний грошовий приз. Ці кошти переможець витратить на реалізацію своєї програми.

Відбір фіналістів тривав з 17 по 19 серпня. Тоді сто найкращих учасників презентували свої програми і результати їх реалізації перед відбірковим комітетом. Ведучий проекту, Сергій Притула поділився враженнями після відбору десятки лідерів.

– Сергію, хто для вас лідер? Якими якостями він повинен володіти?

— Насамперед лідер має вміти об’єднувати навколо себе людей, чітко усвідомлювати, які зміни потрібні країні, розуміти своє місце в цьому процесі і розуміти шляхи досягнення поставленої мети. Мені якраз і подобається, що люди, які прийшли на проект, мають дуже чітку стратегію, чіткий план. Мені страшенно подобається спостерігати, як вони захищають свої проекти, як роблять презентації. Не буду приховувати, є люди, які роблять дуже популістичні заяви та не зовсім петрають у тій сфері, яку презентують. Тому, власне, ми тут – щоб відібрати найкращих, справжніх лідерів.

– Ви вже побачили реальних лідерів, людей, які здатні змінювати країну?

— Так! Цей відбір дав мені можливість зрозуміти, що людей, яких хотілося б бачити у фіналі, значно більше, ніж десять. З тієї сотні учасників мають право залізно потрапити у десятку як мінімум двадцятеро. І вибір – хто з них більш гідний за інших – був дуже непростим.

Читайте: Містечка, крутіші за мегаполіси - як навчити змінювати громаду власноруч - Омелян

– За які категорії проектів особисто Ви вболіваєте?

— Я намагаюсь не проявляти своєї особистої симпатії. Мені важко це робити, тому що у проект «Нові лідери» прийшли фантастичні люди, які у спілкуванні дуже сильно схиляють мою скромну думку на свій бік. Я не хотів би висловлювати своїх якихось вподобань, тому що це певним чином може вплинути на кінцевий результат.

– Але є вже якийсь проект, або кілька, які вам найбільше сподобалися?

— Їх не один і не два – я побачив величезну кількість феєричних ідей і дуже хотів би, щоб вони всі вдалися. Навіть якщо ті люди не потрапили в десятку фіналістів, я вже радий, що цей проект є , тому що цим людям обов’язково треба було бути почутими.

– Сергію, всі звикли до вашого амплуа ведучого розважальних передач. Як, на вашу думку, українці сприймуть вас у новій ролі?

— Я не можу відповідати за українців, це українців треба буде з часом запитувати, коли вже програма вийде в ефір. Але скажу, що почуття гумору у цьому проекті теж не зайве,  воно допомагає учасникам почуватися більш впевнено під час презентації своїх проектів. Та людина, яка прийшла на відбір фіналістів, зайшла у студію і стоїть перед крижаними обличчями Відбіркового Комітету – вона схвильована: купа камер, незнайомі люди і при цьому треба потрапити в десятку. Тож я намагався якось у спілкуванні все-таки трошки розвеселити, розслабити їх і налаштувати на виступ.

А загалом я радий, що долучився до цього проекту. Я побачив, що в нашій країні є величезна кількість гідних людей, які роблять справді хорошу справу.

Джерело: nv.ua

Нагадаємо, чому треба готуватись до вибору.

Інші новини

Громадська наглядова рада