123

Сім помилкових тез довкола голосування за "Нових лідерів"

25 травня

Ми вирішили розібрати найпоширеніші міфи від Виборців та Лідерів, які зустрічались на другому етапі проекту.

Головне правило у будь-якій незрозумілій ситуації, яка виникає у проекті “Нові лідери”:  просимо повідомляти про це на пошту [email protected] або за телефоном 044 590 4625 — і команда “Нових лідерів” допоможе.

1. У кандидата надто багато голосів. Він їх накручує.

Не обов'язково. Агітаційна кампанія може здійснюватися у будь-якій формі та будь – якими засобами, що не суперечать законодавству України, Правилам проекту та Кодексу поведінки лідера. Є Лідери, які активно агітують людей голосувати за їх програми просто на вулицях. Хтось навіть влаштовує агітаційні тури Україною. Тому теоретично сотні голосів на день - це можливо. Але, якщо динаміка приросту голосів за Лідера за певний період часу аномально більша за середню динаміку приросту, команда "Нових лідерів" з Відбірковим комітетом перевіряє на достовірність процес голосування за його анкету.

2. Я не голосував за Лідера.  Хтось інший мене зареєстрував.

Це неможливо, якщо тільки до вашого номеру телефону не має доступу інша особа. Бо під час реєстрації як Виборця на Ваш телефонний номер приходить унікальний п'ятизначний sms-код, із допомогою якого підтверджується реєстрація. Радимо перевірити, чи не бував ваш телефон в чужих руках :)

3. Небагато голосів за Лідера. Не пройде до сотні.

Виборці шляхом голосування обиратимуть топ-50 проектів, які їм до вподоби. Але іншу половину топової сотні Лідерів - незалежно від кількості голосів - обиратиме Відбірковий комітет від Наглядової ради, до якого входять 9 представників від 33 громадських організацій, яким довіряють українці.

4. Мої голоси Лідера зарахувались іншому кандидату.

Це технічно неможливо. Голос виборця під час голосування отримує унікальний id-код — і зараховується тому Лідеру, за якого він був відданий.

5. Чи можна реєструвати голоси кількох Виборців через одну електронну пошту або пристрій?

Технічно це можливо, але, аби запобігти маніпуляціям, команда проекту “Нові лідери” перевірятиме достовірність таких голосів шляхом аудіювання.

6. Що буде, якщо я закуплю кілька сім-карт та використаю їх для голосування за Лідера?

Голоси, віддані за 50 фіналістів другого етапу проекту, перевірятимуться методом випадкової вибірки. Команда проекту та Відбірковий комітет телефонуватимуть Виборцям, щоб уточнити, чи Виборець дійсно реєструвався (реєструвалася) на сайті, чи пам‘ятає, за кого голосував (голосувала). “Накручені” голоси можуть стати підставою для дискваліфікації Лідера з проекту. Прецеденти уже були. З ними можна ознайомитись за посиланням.

7. Я натиснув “проголосувати”, але мій голос за програму кандидата не зарахувався.

  • Оновіть сторінку Лідера - тільки після її оновлення виборець може побачити, чи зарахувався його голос. Якщо голос не зарахувався, то право віддати голос у виборця ще зберігається - і треба голосувати повторно.

  • Очистіть кеш і знову оновіть сторінку - Ваш голос повинен додатись до загальної кількості голосів на сторінці Лідера.

Нагадаємо, до кінця голосування за програми лідерів залишилось 5 днів. Від сьогодні на сайті https://novilidery.com/ стартує зворотній відлік до завершення голосування.  

Детальніше про зміст програм Лідерів можна дізнатись за посиланням: https://novilidery.com/lidery

 

  

Інші новини

Громадська наглядова рада