Шкітер

Тарас ШКІТЕР: голос кожної людини важливий!

29 травня

Тарас Шкітер – учасник телепроекту «Нові лідери», який прагне позбутись округів без депутатів в Україні. Він співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ», генеральний продюсер суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний погляд LIVE», керівник ділового інтернет-видання «Конкурент» та активний громадський діяч. 

Ще з часів навчання в університеті Тарас займався реалізацією проектів, що спрямовані на допомогу та підтримку дітей-сиріт, напівсиріт і соціально незахищених дітей, організовував благодійні акції для соціально незахищених дітей у Луцьку. 

Під час проходження інтернатури, у вільний від роботи час, як проект-менеджер займався розробкою проектів у сфері зв’язків з громадськістю та медіа. І це дало свої плоди – невдовзі Шкітер став продюсером власного суспільно-політичного ток-шоу, а згодом пересів у крісло ведучого і журналіста, зайняв нішу «голосу народу». Голосу, що готовий відстоювати права тих, хто цього потребує. 

В середині 2017 р. депутат Луцької міської ради Андрій Покровський разом Тарасом Шкітером та командою Громадянського Руху «СВІДОМІ» виявили, що значна частина громадян, які голосували на виборах, не можуть звернутись до свого депутата щоб вирішити проблеми територій на яких вони мешкають бо таких депутатів немає. 

Внаслідок недолугої виборчої системи, що застосовувалась на місцевих виборах 2015 р., без депутатів та уваги влади залишились 12 виборчих округів в Луцьку, а це майже 44 тисячі лучан. Інтереси цих лучан цих практично ніхто не представляв, що підтверджують навіть самі депутати. Аналогічна ситуація і по всіх інших українських містах.

Звісно, Луцьк – це багатомандатний виборчий округ, і всі депутати є представниками всього міста, але, як показали дослідження журналістів ІА «Конкурент», через відсутність своїх представників жителям округів без депутатів значно важче отримати кошти із місцевих бюджетів на ремонт свого двору, встановлення дитячого майданчика чи просто захистити власні інтереси через свого депутата. Це дало поштовх для системної роботи та започаткування проекту «Округи без депутатів» Громадянським Рухом «СВІДОМІ».

Як і багато інших програм учасників телепроекту «Нові лідери», проект Тараса Шкітера «Захист інтересів виборців в округах без депутатів» уже втілюється в конкретній громаді, а саме в місті Луцьку. Але оскільки проблема актуальна для всієї України – тому він має всі передумови стати загальноукраїнським завдяки телепроекту. 

Голос кожного на підтримку мого проекту дуже важливий, як і голос кожного виборця на виборах, коли ми обираємо владу, - каже Тарас Шкітер та закликає проголосувати саме за його проект, оскільки він допоможе вирішити важливі проблеми мільйонів громадян у різних містах та регіонах країни.
 

 

Інші новини

Громадська наглядова рада