Ти і нові лідери

Ти і Нові Лідери

15 березня

Директор-президент телеканалу ICTV Олександр Богуцький розповідає про те, як і чому з'явився проект "Нові Лідери", а також про мету, ідеї, підтримку та головний приз проекту.

Далі — пряма мова.

 

Ти і Нові Лідери
- 12 березня ми показали перший ролик нового національного суспільно-медійного проекту “Нові Лідери”, і перші тисячі українців відвідали сайт novilidery.com.
Я розумію, що цим ми не змінили країну, але ми зробили перший крок до змін. Зробили, щоб запросити тих, кому не все одно, і хто вірить, що світ можна змінити на краще.
Щоб поєднати тих, в кого стане сил на щось більше, ніж пост у соцмережах. Хоча, тут саме той випадок, коли навіть на дивані можна спробувати щось змінити.


Як і чому
- Мабуть, багато хто чув про велике опитування, яке проводили фонд “Демократичні ініціативи” та Центр Разумкова у грудні (в цьому опитуванні взагалі багато цікавого), зокрема щодо очікувань нових Лідерів в суспільстві. І українці (66,7%, і я теж) вірять, що ці люди є. Що вони потрібні. Отже, залишилось знайти цих людей і допомогти їм.


Це не звична історія про нових чи старих, це очікування готовності справжніх Лідерів дбати про простих людей, бути чесними, врешті-решт почати боротися з корупцією, не брати і не давати хабарів, повернути суспільству розуміння і відчуття справедливості.


Дати надію і побороти страх. Подолати приниження, зміцнити гордість платників податків, платників квартплати і комунальних послуг – чесних і відповідальних людей.


Як це зробити
- З літа минулого року ми почали зустрічатися з активістами, експертами, представниками великого та середнього бізнесу. Усі ідеї та результати цих зустрічей та обговорень ми спробували об’єднати в один проект, що отримав назву “Нові Лідери”.


Але цей проект є чимось більшим і важливішим, ніж просто пошук нових людей. Перша ідея, що з’явилася в контексті найближчих президентських виборів в Україні – це пошук не Лідерів, а Кандидата (тоді робоча назва проекту була “Інший кандидат”) – і вона здавалася більш привабливою і телевізійно успішною.


Вибір між двома ідеями став прекрасною можливістю для відповіді на інше запитання: ми про шоу чи ми про зміст? Ми про рейтинги чи про відповідальність? Ми про сьогодні чи про майбутнє? Ми вибрали зміст, відповідальність і майбутнє.


Диван і активність
- Одне з ключових повідомлень нашого проекту – і його розділяє понад  30 впливових громадських організацій – про персональну відповідальність громадян за майбутнє своєї країни. За цим повідомленням стоїть заклик до участі у владі, заклик до найкращих представників нового покоління брати участь у змінах, заклик до усвідомленого вибору.


І оскільки ми зробили ставку на зміст, то разом із пошуком Лідерів хотілося б нагадати, що участь у виборах вкрай важлива. Саме тому ми робимо обрання Лідера прямо залежним від голосування зареєстрованих на сайті громадян – і ми сподіваємося, що цей вибір вони зроблять відповідально.
У телевізійному етапі проекту, який стартує восени і в якому візьмуть участь переможці Інтернет-етапу, також все вирішуватимуть смс телеглядачів. Усе буде як і в житті: якщо ти не візьмеш участі у виборах, переможе хтось, за кого проголосують інші.


Отже, це перший випадок, коли і з дивану можна рулити. Можна допомогти проекту, поширюючи про нього інформацію, а Новим Лідерам – привертаючи увагу до них.


Нові Лідери і Нові Організації
- В Україні багато зареєстрованих, і ще більше незареєстрованих об’єднань – це малий і великий бізнес, структури зі сприяння розвитку і таке інше. Я переконаний, що “Нові  Лідери” – це проект, який прямо відповідає цілям кожної такої організації, проект, який відкриває дорогу до зміни парадигми влади та до створення нового урядування.


Головна мета такого проекту – не збагачення медіагрупи (навпаки, ми виділяємо рекламний час і виробничий ресурс для його реалізації), а створення умов для розвитку громадянського суспільства, національної економіки – українського малого, середнього та  великого бізнесу.


Ми з ентузіазмом вітаємо участь Нової пошти, Міжнародного фонду Відродження та інших відповідальних компаній у фінансуванні проекту. Щодо нашої “кнопки підтримки”: я сподіваюся, це призведе до справжнього незалежного фінансування цього проекту, що ми нарешті отримаємо мотивованих, чесних і налаштованих на рух уперед Лідерів та виборців.


Принагідно хочу підкреслити, що це не проект одного телеканалу. Ми робимо все, щоби цей проект став по-справжньому суспільним, і тому його засновниками стали 34 громадські організації та вся наша група StarLightMedia.
Як і у випадку з відповідальним українським бізнесом, проект “Нові лідери” вже знайшов підтримку серед українських медіа, і ми сподіваємось, що їхнє коло ставатиме ширшим кожного дня.


Призовий фонд проекту
- Переможець проекту “Нові лідери” отримає грошовий приз. Конкретна сума поки невідома, оскільки ми переконані: для того, щоби Лідер був по-справжньому незалежним, призовий фонд має формуватися широким загалом – від великих бізнес-структур і донорських організацій до звичайних громадян, зацікавлених у змінах в країні.


Зміни кожного дня
- Щодня до проекту додаватимуться кандидати, інформація. Ми справді хочемо, щоб цей Інтернет-ресурс став майданчиком для дискусій та обміну думками. Щоб вибірці аналізували пропозиції, спробували зрозуміти та розділити, а може навіть відкинути ідеї кандидатів. Щоб вибір Лідерів відбувався прозоро, усвідомлено і відповідально.

  • Якщо ви відчуваєте в собі лідерський потенціал, подайте заявку на сайті.
  • Якщо ви знаєте людину, яка може стати Лідером, переконайте її подати заявку на сайті.
  • Якщо ви готові стати відповідальним виборцем, зареєструйтеся на сайті, читайте інформацію, перевіряйте Лідерів, беріть участь у дискусіях.

Велика дорога починається з першого кроку. Ми його зробили. Доєднуйтесь, адже #разомкраще!

 

Інші новини

Громадська наглядова рада