1

ТОП-50 лідерів: якою була підтримка аудиторії під час презентацій

4 липня

27 червня вийшов перший випуск національного проекту Нові лідери 2, який можна переглянути за посиланням.

Вже визначено ТОП-8 Лідерів, які продовжують боротьбу за головний приз — 1 млн гривень для реалізації своєї ідеї. 

Кілька учасників, які пройшли у ТОП-50, відмовилися продовжувати участь у проекті, а саме Жиленков Олександр на час кастингу був вимушений покинути проект через термінове відрядження, Перхалець Марія покинула проект через поганий стан здоров’я та Іонов Максим надав листа, що вимушений покинути проект через особисті обставини. 

У ТОП-50 потрапили хороші ідеї, сильні та розумні лідери. Ми хочемо нагадати вам, хто яку ідею презентував на Нових лідерах 2, а також продемонструвати підтримку аудиторії до та після виступу.

Нагадуємо, на жаль, усі виступи лідерів за два дні відбору не змогли потрапити у програму, але вони обов’язково будуть опубліковані.

Наразі ми монтуємо презентації лідерів і найближчим часом опублікуємо на сайті та YouTube-сторінці Нових лідерів.

Отож, лідери, які представляли свої політики у ТОП-50

Кузьміних Сергій

Кузьміних

Презентував проект реабілітації для бійців, ветеранів АТО та дітей з ДЦП. 

Сергій вдруге бере участь у проекті Нові лідери та вже відкрив центри реабілітації у Житомирі та Черкасах. 

Наступний центр планує відкрити у Києві, щоб організувати комплексну допомогу по всій Україні.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 44%, після презентації ідеї — склала 69%.

Дружиніна Олена

Дружиніна

Прийшла на проект з метою створити сімейні хаби для мам у декреті по всій країні. 

За статистикою, 60-70% шлюбів розпадаються у перший рік після народження дитини.

Тому Олена хоче змінити цю ситуацію, щоб мами у декреті не відчували жорстокої соціальної ізоляції.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 68%, після презентації ідеї — склала 54%.

Ващук Денис

Ващук

На Нових лідерах презентував ідею відповідального батьківства, щоб змінити ставлення батьків до своїх дітей та знищити стереотип дитина-обуза. 

Його мета — покращити подружнє життя українських сімей, розробити та втілити ефективне навчання для молодих людей, які готуються створити сім’ю та підготовка пар, які планують усиновити дитину. 

Підтримка глядачів у студії до виступу — 74%, а після презентації ідеї — склала 39%.

Беспалова-Малих Євгенія

Беспалова

Прийшла на проект з метою реорганізації Київського інституту Кібернетики імені Глушкова, щоб створити сучасник Кіберхаб. 

Планує перетворити застарілий з’їдаючий бюджетні кошти інститут на сучасний інформаційний центр, що впливатиме на розвиток IT-індустрії в усьому світі і буде прикладом розвитку ІТ-технологій в Україні.     

Підтримка глядачів у студії до виступу — 67%, після презентації ідеї — склала 61%.

Юрченко Василь 

Юрченко

Його проект — це медіація як окрема служба порятунку сім’ї та захисту прав дітей.

Він вважає, що оздоровлення держави починається зі створення гармонійних взаємовідносин між людьми.

Василь запевняє, що медіація допоможе знизити рівень агресії у стосунках, покращить сімейні відносини та внесе ясність у розуміння та відношення до обох сторін конфлікту, як жінок так і чоловіків.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 39%, після презентації ідеї — склала 21%.

Пилипко Юлія

Пилипко

Проект Юлії "Pro.школу" має на меті забезпечити цілодобову безкоштовну психологічну та юридичну підтримку для вчителів, що надасть впевненості та сили для викладацької діяльності, а також вирішить нагальні питання соціального характеру на державному рівні.

Вона планує запустити безкоштовну цілодобову онлайн-платформу та Telegram-канал для надання професійної, юридичної та психологічної підтримки для всіх вчителів України. 

Кожен вчитель України зможе звернутися з конкретним питанням та запитати поради у будь-якій ситуації.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 77%, після презентації ідеї — склала  32%.

Вережак Іван

Вережак

Його ідея — це облаштування туристичних маршрутів Покуття, що поєднані з координаційними центрами та інфраструктурою. Це надасть можливість для розвитку і подальшого охоплення екотуризмом території України на прикладі 4 районів (Городенківський, Коломийський, Снятинський, Тлумацький) в Івано-Франківській області. 

Підтримка глядачів у студії до виступу — 55%, після презентації ідеї — склала 49%.

Іванова Ольга

Іванова

Проект Ольги — це рання діагностика діабету II типу серед українців. 

Рання діагностика допоможе попередити ускладнення від хронічних захворювань, а дітям із затримкою психічного розвитку дозволить жити повноцінним життям.

Метою проекту є проведення медичного огляду громадян України ендокринологом, призначення аналізів для діагностики діабету 2 типу, вимір рівня глюкози натще, вимір гліколізованого гемоглобіну та проведення дослідження аналізу сечі.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 59%, після презентації ідеї — склала 69%.

Жукровський Ярослав

Жукровський

Прийшов на проект, щоб захистити права і законні інтереси українських заробітчан за кордоном. 

Хоче запровадити інтернет-платформу юридичного захисту українських заробітчан, мобільного-додатку для юридичних консультацій, створення відео-блогу для відстоювання і захисту прав, свобод та законних інтересів українських громадян у країнах перебування.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 59%, після презентації ідеї — склала 36%.

Бараник Юрій

Бараник

Ідея Юрія полягала у створенні ефективної антикорупційної політики. 

Основним пунктом його мети є удосконалення кадрової політики, яка містить в собі навчання та професійний розвиток працівників державних установ, удосконалення системи посадових окладів та розробка стратегії сталого розвитку України.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 55%, після презентації ідеї — склала 25%.

Бадіков Тимофій

Бадіков

Проект Тимофія — це розвиток громадського здоров’я та підвищення якості медичного обслуговування.

Пропонує створити соціальне підприємство у напрямку електронної системи охорони здоров'я e-Health, сфокусоване на стратегічних питаннях галузі.

Медичний бот сприятиме підвищенню прозорості, підзвітності, сприйнятливості системи охорони здоров’я в умовах її реформи та трансформації.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 65%, після презентації ідеї — склала 22%.

Дяків Віталій

Дяків

Віталій хоче створити електронну платформу для виділення земельних ділянок громадянам України. Головна мета його ідеї полягає у тому, що ця платформа надасть справжній шанс кожному громадянину України реалізувати своє право на безоплатне отримання земельної ділянки без корупційних ризиків, без оціночних суджень, безпристрасно та відкрито.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 68%, після презентації ідеї — склала 64%.

Квач Алла

Квач

Ідея Алли полягає у розвитку туристичних кластерів у малих містах України та покращенню економіки через розвиток туризму в регіонах. 

Головне завдання — привернути увагу до міста Заліщики і на його прикладі створити стратегію розвитку туризму в Україні. 

Підтримка глядачів у студії до виступу — 70%, після презентації ідеї — склала 77%.

Рижій Павло

Рижій

На Нових лідерах 2 презентував програму розвитку підприємницького потенціалу в Україні на рівні об’єднаних територіальних громад, окремих населених пунктів, підприємств, компаній та організацій.

Павло пропонує об’єднаним територіальним громадам втілювати власні ідеї, а сам лідер допомагатиме їм з пошуком спонсорів, а також залучати громадян як у економічній так і громадській активності.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 69%, після презентації ідеї — склала 54%.

Блистів Тетяна

Блистів

Пропонує реформувати правоохоронні органи у воєнній сфері.

Реалізація проекту дозволить забезпечити організаційно-правову діяльність Державного бюро військової юстиції, що дасть змогу створити національну систему реагування на кризові та надзвичайні ситуації, своєчасне виявлення, запобігання та нейтралізації зовнішніх і внутрішніх загроз національній безпеці України. 

Це гарантує особисту безпеку, дотримання конституційних прав і свобод людини, правового забезпечення інтересів держави з метою підтримання військової дисципліни, бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 52%, після презентації ідеї — склала 61%.

Василець Олеся

Василець

Олеся пропонує створити загальнонаціональні курси з перекваліфікації найманих працівників на мікро-підприємців, підприємців малого бізнесу та самозайнятих громадян "CRYSTAL".

Метою її ідеї є: попередження безробіття до 2030 року; підвищення ВВП України за рахунок розвитку малого і мікробізнесу та підвищення експорту готового національного продукту; підвищити культурно-освітній рівень громадян та їхню національну свідомість й відповідальність.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 79%, після презентації ідеї — склала 44%.

Кондур Земфіра

Кондур

Земфіра прийшла на проект Нові лідери 2 з метою розробки та затвердження стратегії і плану інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини, шляхом забезпечення рівних прав і можливостей для її участі у соціально-економічному та культурному житті держави.

Земфіра бореться зі сталими стереотипами, які склалися про ромську національну меншину.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 66%, після презентації ідеї — склала 30%.

Купира Дмитро

Купира

Дмитро презентував проект “Україна без тютюну”. Його мета — зменшити привабливість тютюнових виробів для дітей та молоді. 

Дмитро вважає, що потрібно збільшити малюнки-попередження на пачках до 65%, заборонити випускати ароматизовані сигарети, щоб попередити дитяче куріння та розмістити тютюнові вироби у недоступних місцях для зору дітей та покупців.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 69%, після презентації ідеї — склала 78%.

Когут Вячеслав

Когут

На проект прийшов з ідеєю створення реабілітаційного центру для в’язнів. Вячеслав у рамках Закону України «Про пробацію» пропонує запровадити систему наглядових та соціально-виховних заходів, які застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону про засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Разом з тим пропонує запровадити проект зміни режиму утримання засуджених на більш м’яке, у зв’язку з їх бажанням внутрішніх та зовнішніх змін, викликаних зміною їхнього життя, повернення до Бога.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 40%, після презентації ідеї — склала 76%.

Островський Назарій

Островський

Прийшов на проект Нові лідери 2, щоб створити платформу “Місце довіри — допомога людям, які опинилися у скрутному становищі”.

Проект Назарія спрямований на те, щоб підвищити політичну обізнаність громадян у державотворенні, вирішенні місцевих проблем та розвивати рівень критичного мислення людей.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 68%, після презентації ідеї — склала 23%.

Кунь Євген

Кунь

 

Євген хоче створити аналітичну освітню платформу для напрацювання національної політики у сфері модернізації, розвитку та якісного управління інфраструктурою міст. 

Такі як: водоканали, теплопостачальні підприємства, сміттєпереробні комплекси.

Метою його проекту є створення експертного середовища в розумінні перспектив ЖКГ; поширення іноземних практик; створення навчальних програм для директорів та співробітників водоканалів.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 68%, після презентації ідеї — склала 66%.

Мовчан Олексій

Мовчан

Олексій презентував програму побудови ефективної системи управління комунальним майном: облік, оренда та продаж.

Він хоче зробити так, щоб про ProZorro.Продажі знали в кожному місті і селі. Для цього Олексій подорожує по всій країні, розповідає про електронні аукціони і показує конкретні результати. Вся країна має знати, як краще продавати або здавати в оренду комунальну власність.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 67%, після презентації ідеї — склала 54%.

Дрюк-Ілляшенко Юлія 

Дрюк-Ілляшенко

Юлія презентувала свій проект “Іпотека під 5%”, який вже діє та має результати. Її програма допомагає вирішити питання з придбанням житла. Вона хоче довести, що люди можуть самостійно вирішувати глобальні проблеми суспільства, а також повернути віру людей у власні сили.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 57%, після презентації ідеї — склала 33%.

Кіріллова Юлія 

Кіріллова

На проект Нові лідери 2 Юлія прийшла з програмою реабілітації для ветеранів бойових дій. 

Вона знає, як реінтегрувати ветеранів у суспільство та покращити рівень адаптивності учасників бойових дій у суспільстві. Планує створити єдину мережу співпраці між ветеранськими громадськими організаціями та державним апаратом у сфері соціально-психологічної реабілітації, створити типові програми реабілітації для ветеранів, які відповідатимуть запиту і потребам українського суспільства.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 51%, після презентації ідеї — склала 69%.

Счастливцева Руфіна

Счастливцева

Руфіна хоче створити кіноплатформу для дітей та молоді. Мета її програми —це розширення гуманітарної підготовки молоді, формування творчої активності майбутніх кіно- та фото- фахівців, формування мережі зацікавлених осіб у розвитку кінематографічної сфери, закладення фундаменту для розвитку творчого потенціалу молоді та піднесення національно-патріотичного духу молоді.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 56%, після презентації ідеї — склала 43%.

Остапів Любомир

Остапів

Любимир планує запровадити на державному рівні національний місяць заощаджень. 

Він хоче навчити людей не тільки грамотно планувати свій бюджет, а ще й економити та примножувати свій капітал. Для цього він хоче запустити Facebook та Telegram групи. Участь в модерації групи та підтримки користувачів братимуть близько 18 фінансових радників. Запровадити безкоштовний курс “Заощаджуй!” на платформі громадянської освіти Відкритого університету Майдану. Зробити близько 300 просвітницьких офлайн-заходів у партнерстві з ВГО "Асоціація нової економічної освіти".

Підтримка глядачів у студії до виступу — 43%, після презентації ідеї — склала 28%.

Івагло Сергій

Івагло

Сергій пропонує популяризувати клуби фінансової грамотності українців. Його проект — це гра, яка допоможе мільйону українців створити власну систему фінансової безпеки. Навчить використовувати надійні фінансові інструменти, які доступні кожному громадянину, а саме депозити, облігації держпозики тощо.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 55%, після презентації ідеї — склала 55%.

Панченко Інна

Панченко

Інна презентувала на проекті ідею створення етнопоселення у Конотопі. 

Головною проблемою є занепад і зникнення рукодільних процесів мистецтва народних ремесел України та низький рівень розкриття наявної автентичної культури для успішного розвитку туристичних локацій.

Мета Інни — створення етнопоселення, яке відродить рукодільні процеси народних ремесел, розвине туристичні місця та зупинить занепад культурно-історичної спадщини України.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 61%, після презентації ідеї — склала 50%.

Мединський Микола

Мединський

Микола представив проект “Дорога життя”. Це координаційний центр мережі громадських організацій по всіх областях України, які борються за покращення стану автомобільних доріг. Мета його проекту — це навчати громади на місцях впливати на державні органи щодо вирішення питань поганого стану доріг, а також підтримати їх у проведенні громадських акцій, складанні юридичних документів та інформаційному висвітлені їх боротьби.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 61%, після презентації ідеї — склала 61%.

Островський Ян

Островський

Ян прийшов на проект з ідеєю створити політику економічно ефективних бізнес-одиниць з заготівлі та переробки біосировини на базі об’єднаних територіальних громад (ОТГ). 

Він пропонує на базі ОТГ створити економічно ефективні бізнес-одиниці із заготівлі і переробки біосировини, енергетичних рослин та побутових відходів, що належатимуть і керуватимуться громадами. 

Прибутки від їхньої діяльності направлятимуться на інфраструктурні зміни, які обиратимуть самі мешканці.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 72%, після презентації ідеї — склала 73%.

Ященко Ігор

Ященко

“Тризуб Дентал” є діючою ефективною моделлю самоврядування в стоматологічній галузі.

Проект не має жодного фінансування і працює виключно на благодійних внесках. 

Допомагають проекту волонтерські організації, лікарі-стоматологи, зуботехнічні лабораторії та виробничі компанії. 

За час діяльності “Тризуб Дентал” допомогли більше, ніж 30 000 воїнів різноманітних частин і підрозділів. У зоні бойових дій Ігор провів більше 100 складних хірургічних операцій, а також встановлено більше 200 зубних імплантів безкоштовно.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 70%, після презентації ідеї — склала 70%.

Куць Роман

Куць

Роман прийшов на проект з метою сформувати реєстр донорів кісткового мозку для збільшення можливості знайти відповідного донора важкохворим українцям.

Це надасть поштовх у розвитку трансплантації кісткового мозку в Україні. 

Головна ідея його проекту — це популяризувати тему донорства кісткового мозку та створення спільної потужної бази донорів разом з державним реєстром.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 71%, після презентації ідеї — склала 83%.

Соломатіна Ганна 

Соломатіна

Ганна хоче запустити всеукраїнський проект “Викривач”, який допомогатиме викривачам корупції в різних регіонах боротися за справедливість за допомогою сюжетів, щоб у майбутньому владні структури були більш проінформовані і йшли на контакт з громадянами.  

Підтримка глядачів у студії до виступу — 59%, після презентації ідеї — склала 40%.

Ноздрачов Владислав

Ноздрачов

Пропонує створити національну мережу центрів розвитку малого та середнього підприємництва. 

Мета Владислава — створити у регіонах центри для місцевих підприємців, які вже мають свій бізнес або ідею для нього. Проводити школи для підприємців, надавати їм менторів для розвитку проектів.

Найкращі проекти потраплятимуть до всеукраїнського акселератора, де їм допоможуть знайти інвесторів або побудувати систему краудфандингу.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 59%, після презентації ідеї — склала 52%. 

Богомазов Павло

Богомазов

Пропонує створити програму, яка допоможе уникати затягування та відкладення розгляду судових процесів. 

Головна ідея пропозиції Павла полягає в тому, щоб законодавчо дозволити звертатися до третейських судів за певними категоріям справ без попереднього підписання третейської угоди. 

Підтримка глядачів у студії до виступу — 67%, після презентації ідеї — склала 35%. 

Тодорів Назарій

Тодорів

Назарій прийшов на проект з метою перезавантажити процес трансплантації кісткового мозку та розвіяти міфи стосовно цієї процедури, яка займає кілька хвилин. 

Він намагається отримати доступ до всесвітнього реєстру донорів, тому що трансплантацію кісткового мозку роблять лише дітям до 18 років. Старші пацієнти приречені на смерть. 

Підтримка глядачів у студії до виступу — 75%, після презентації ідеї — склала 80%. 

Чміль Леся

Чміль

Леся пропонує перевести усі державні послуги в онлайн-режим. 

Вона хоче спростувати отримання послуг від держави, таких як реєстрація народження дитини, отримання допомоги по народженню, отримання паспорту, реєстрація земельної ділянки, відкриття бізнесу, реєстрація авто тощо. 

Леся впевнена, що переведення державних послуг у електронний формат знищить корупцію в державних організаціях.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 50%, після презентації ідеї — склала 50%. 

Стельмашов Артем

Стельмашов

Артем пропонує запровадити всеукраїнський громадський бюджет. 

Це інструмент долучення кожного до розподілу державного бюджету.

Новий поштовх у розбудові інституційної спроможності ОМС, діагностика проблем, які найбільше турбують громадян та проведення е-голосування у країні. 

Кожний громадянин може подати власний проект та у разі перемоги — реалізувати його за державні кошти. 

Підтримка глядачів у студії до виступу — 54%, після презентації ідеї — склала 44%. 

Ніцой Лариса

Ніцой

Лариса презентувала свою ідею “Україна онлайн”. 

Це альтернативна карта українською місцевістю, на якій будуть відзначені усі туристичні маршрути, локації, готелі, ресторани, фестивалі, визначні скарби української культури тощо.

Її проект допоможе підвищити рівень внутрішнього туризму в Україні, допоможе розвинути інфраструктуру та стане стимулом для розвитку для малого та середнього бізнесу.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 44%, після презентації ідеї — склала 16%. 

Ідеї лідерів, які Відбірковий комітет визнав кращими для участі у прямих ефірах.  

Отже, у ТОП-8 потрапили такі проекти: 

Паращенко Олексій

Паращенко

Олексій пропонує проект “Сильна нація” – програма, яка зробить Україну найспортивнішою країною в Європі за 5 років. 

Головна мета його проекту — це підготувати законопроект зі змінами у процесуальному законодавстві, запустити єдину платформу реєстру організацій спортивного напрямку, які претендують на державну підтримку та збільшити фінансування спорту, щоб побороти дитячий та підлітковий алкоголізм. 

Підтримка глядачів у студії до виступу — 76%, після презентації ідеї — склала 80%. 

Несміянов Максим

Несміянов

Максим хоче повернути українським споживачам право на безпечність, якість товарів та послуг.

Він хоче внести поправки до статті 227 Кримінального кодексу України, а саме за порушення від 5 до 10 років позбавлення волі, зняти мораторій та режиму спеціальних перевірок на споживчому ринку та проводити безкоштовні, практичні семінари для бізнесу на такі теми: «Захист прав споживачів в Україні» та «Системні помилки суб’єктів господарювання при веденні бізнесу».

Підтримка глядачів у студії до виступу — 52%, після презентації ідеї — склала 82%. 

Шиба Ірина

Шиба

Ірина пропонує проект оновлення суддівського корпусу за допомогою громадськості та міжнародних експертів. 

Вона хоче забезпечити доброчесність та професійність суддів через зміну правил формування і повноважень органів суддівського врядування, відповідальних за призначення, просування по службі та звільнення суддів. 

Ірина впевнена, що необхідно моніторити процес впровадження змін, зокрема через аналіз кандидатів на посади членів ВККС та ВРП та розробити законопроект, який дозволить сформувати та перевірити суддівський конкурс на засадах професійності, незалежності і підзвітності суспільству.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 59%, після презентації ідеї — склала 56%. 

Осипчук Євген

Осипчук

Євген має мету — створити «Єдину Національну Електронну Базу Дітей, які перебувають в інтернатній системі». 

Цей проект допоможе вирішити такі проблеми, як сирітство в Україні, допоможе не втратити жодну дитину за всіма цифрами і реформами, дозволить ретельно дослідити та проаналізувати ситуацію кожної зі 106 тисяч дітей, які виховуються в інтернатних закладах та розподілити фінансування інтернатів по-чесному, щоб гроші витрачались на потреби дітей. 

Підтримка глядачів у студії до виступу — 80%, після презентації ідеї — склала 89%. 

Жолнович Оксана

Жолнович

Оксана хоче розробити нову концепцію Трудового кодексу. 

Вона запевняє, що країні необхідна глобальна реформа у цій сфері, щоб кваліфіковані фахівці масово не виїжджали за кордон. 

Людям потрібні гідні зарплати, якісна соціальна інфраструктура та сучасні трудові відносини.

Оксана Жолнович вже сформувала робочі групи, заручилась підтримкою організацій, що захищають права громадян та напрацювала структуру та основну частину нового Трудового кодексу.  

Підтримка глядачів у студії до виступу — 77%, після презентації ідеї — склала 77%. 

Шматько Володимир

Шматько

Пропонує проект економічного розвитку громад завдяки реформі децентралізації в Україні.

Основною метою проекту Володимира є розробка комплексних заходів, які необхідно втілити, щоб забезпечити економічний розвиток громади в умовах децентралізації та дати справжній імпульс формуванню спроможних громад. 

Він пропонує в рамках проекту систематизувати та вдосконалити запропоновані інструменти та логіку їх взаємодії, а після — втілити їх в місті Чортків, а потім по всій території України.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 67%, після презентації ідеї — склала 82%. 

Гатіятуллін Олександр

Гатіятуллін

Олександр презентував програму проти жорстокого поводження і нелюдських умов у місцях несвободи України. 

Він каже, що закритість цих закладів призвела до того, що суспільство практично не може вплинути і змінити ситуацію на краще. 

Зараз немає ефективної системи протидії катувань та іншого жорстокого, нелюдського чи того, що принижує гідність людей у місцях несвободи України. 

Основна мета Олександра є підвищення спроможності громадянського суспільства ефективно боротися із жорстоким поводженням та домогтися ефективного функціонування системи протидії катуванням в місцях несвободи.

Підтримка глядачів у студії до виступу — 51%, після презентації ідеї — склала 85%. 

Іонан Валерія

Іонан

Валерія пропонує створити національну консалтинг-зону для підприємців малого та середнього бізнесу.

Малий та середній бізнес і самі підприємці відіграють значну роль у економіці кожної країни та є основними генераторами зайнятості та доходів, а також рушіями інновацій в суспільстві.

Вона розробила стратегію для розвитку малого та середнього підприємництва держави та конкретних регіонів. 

Підтримка глядачів у студії до виступу — 55%, після презентації ідеї — склала 65%. 

До речі, опублікований протокол голосування Відбіркового комітету за ТОП-50

Інші новини

Громадська наглядова рада