зАСЛАВЕЦЬ

У мене є суперсила - багатомільйонна аудиторія - Ірина Заславець

2 листопада

Першого листопада на телеканалі ICTV у прямому ефірі учасники проекту "Нові лідери" висловили свої думки щодо суперечливих питань.

За результатами глядацького голосування проект покинули Ірина Заславець та Анна Петрова.

Ірина Заславець - журналістка, яка перемогла рак і тепер намагається створити в Україні дієву систему трансплантації органів та прищепити культуру донорства.

ААА

 

У п’ятому випуску Ірина отримала лише 9,7% голосів і, на жаль, покинула проект.

Після ефіру Ірина розказала про свої враження та чому отримала маленьку підтримку аудиторії.

Далі - пряма мова.

Що не розглянули в ефірі

- Питання про донорство. У всіх нас запитували, чи згодні ви стати донором у разі смерті. Це питання виносилось на соціологічне опитування.

Я давно готіла провести опитування щодо донорства, і телеканал таким чином зробив мені подарунок. Тепер я знаю, від чого відштовхуватись. Знати думки аудиторії важливо.

Чому аудиторія не підтримала

- Можливо, тема дуже складна - трансплантологія. Значна частина суспільства не розуміє, бачить ризики, просто не проінформована, тому ці майже 10% -  дуже багато.

Я не проводила активної кампанії , тому що, коли Притула розпочав перший випуск зі словами "10 нових політичних лідерів", я зрозуміла, що я ж йшла не в політичний проект і не кликала людей активно за себе проголосувати.

ІВА

 

Я більше зосереджувалась на роботі по створенню громадської організації. Готувалась до лекції на Новомедіа форумі, де розказувала про соціальну журналістику, журналістику дії.

Для мене важлива журналістика дії, не коли ти просто про щось розповідаєш, а коли ти своїм матеріалом допомагаєш вирішувати проблему.

Я даю можливість голосу простої людини, яку ніхто не чує, лунати дуже голосно. У мене є суперсила - багатомільйонна аудиторія телеканалу СТБ.

Висновки, які для себе зробила

- Наступного тижня я реєструю громадську організацію. Ми починаємо активну роботу і нас вже не зупинити.

Це було складно, я втратила 5 кг, але зараз покидаю проект абсолютно щасливою, тому що все, що я могла, виконала.

Я себе відкрила по-новому, зрозуміла, що можу і в селі згрупуватись, і тут підготуватись добре відповісти на питання. Це великий досвід.

Читайте: Чому Ірина Заславець не пройшла тест на поліграфі

Я ще більше почала цінувати своїх рідних. Мене підтримували і в сім’ї, і на роботі. Також відсіялись люди, які виявились несправжніми.

А підтримка інших все більше консолідувалась. Це такий стяг, за яким не страшно йти.

Нагадаємо, як пройшов п’ятий ефір проекту.

Інші новини

Громадська наглядова рада