к

У Одесі створять "ProUkraine" - національну інвестиційну платформу

13 липня

Команда одеських фахівців, що займається професійним супроводом інвестиційних проектів, планує запустити інноваційний проект ProUkraine. На даний момент платформа знаходиться у процесі розробки, але вже у середині серпня намічена презентація перших результатів роботи, а в кінці вересня проект перейде в стадію повноцінного функціонування.

ProUkraine - це майданчик із залучення іноземних інвестицій в український бізнес. Це абсолютно новий для України проект, який покликаний полегшити контакт потенційних інвесторів з клієнтами, оминаючи бюрократію і складності збору інформації.

и па

За задумом творців продукту в ньому повинна бути зібрана і систематизована інформація про існуючі привабливі об'єкти інвестицій по всій країні і про динаміку інвестиційного ринку.

Це буде карта об'єктивних даних щодо обігу іноземних грошей в Україні на англійській мові з дублюванням на державну.

На питання "Яку мету ви переслідували, розробляючи цей проект?" лідер команди творців платформи Роман Григоришин, не замислюючись відповів: "Потрапити в історію. Зробити для країни щось, що глобально змінить ситуацію в ній”. З ідеєю цієї місії молодий підприємець і громадський діяч бере участь у всеукраїнському проекті" Нові Лідери ".

Створення платформи здійснюється за підтримки громадської організації "ПроЮкрейн" і компанії BlitzInvestment Group, яку очолює Роман Григоришин.

Що хоче бачити інвестор? - Конкретні дані про бізнес. Щоб зацікавити іноземного вкладника, необхідно надати йому готову повну базу цікавих пропозицій, позбавити його від складнощів пошуку. Іноземні інвестиції - це розширення бізнесу, створення нових робочих місць, поліпшення інфраструктури на місцях, підвищення престижу країни.

На сьогоднішній день інформація з цього питання носить хаотичний, уривчастий характер, а по деяких проектах взагалі немає ніякої інформації навіть у органів управління. У деяких областях намагаються створювати щось на зразок каталогів об'єктів інвестицій, але, як правило, вони не дають повної і вичерпної картини.

сп

За останні два роки Україна втратила понад два мільярди інвестицій. Така невтішна ситуація складається з таких причин:

  • негативний образ воюючої країни, в яку небезпечно просто приїжджати, не кажучи вже про вкладення грошей;

  • відсутність систематизованої інформації про перспективні для інвестування об'єкти в Україні;

  • низький рівень культури комерційної пропозиції. Тобто для того, щоб привернути до себе увагу, необхідно грамотно подати себе зручним для інвестора чином.

Реалізація проекту відбуватиметься в три етапи:

  • збір інформації;

  • створення інтерактивних карт України;

  • карта пропозиції. Завданням цієї карти є паспортизація країни, створення єдиної вичерпної бази об'єктів інвестування;

  • карта динаміки інвестиційного ринку. Покликана демонструвати всі процеси ринку: що діє, будується, купується, продається, розвивається на даний момент в кожному регіоні України.

3. взаємодія з державними структурами.

Шляхом співпраці з Національною Радою з інвестування при Президентові України платформа ProUkraine.com повинна стати національним продуктом. Посилена державною підтримкою, платформа повинна презентуватися безпосередньо іноземним інвесторам за прямими каналами:

  • посольства

  • торгово-промислові палати

  • діаспора

Даний проект є першим у своєму роді в Україні. Його успішна реалізація буде мати величезне значення для розвитку міжнародної взаємодії в бізнесі і підвищення привабливості України для іноземних інвестицій.

Джерело: kp.ua

Інші новини

Громадська наглядова рада