пепк

У Житомирі на базі обласного центру вертебрології планують створити «Дім ветерана» для учасників АТО

19 липня

У Житомирі 5 травня в облдержадміністрації підписали меморандум про створення на базі обласного центру вертебрології та реабілітації «Дому ветерана». Впроваджується проект за ініціативи благодійного фонду «Інформаційно-координаційний центр» та за підтримки уповноваженого президента з питань реабілітації воїнів АТО Вадима Свириденка. Ідейники проекту розповідають: в першу чергу проект буде першим в Україні, а по-друге - особливим.

«Це такий ветеранський простір, де ветерани зможуть отримати психологічну реабілітацію, профорієнтацію, отримати певну спеціальність, прийти туди з сім’єю, де будуть проводити певні тренінги з дружинами, дітьми. Особливістю роботи цього центру буде те, що там працюватимуть ветерани АТО і волонтери. Ми звернулись до обласної та міської влади, отримали підтримку і підписали меморандум про наміри створення і відкриття «Будинку ветерана» у Житомирі», - розповідає голова правління БФ «Інформаційно-координаційний центр» Оксана Гаврилюк.

Скільки коштуватиме проект пані Оксана поки говорити не береться, адже ще триває його розробка, проте вже знає, де взяти перший капітал на запуск проекту.

«Перше місце куди ми пішли за грошима - це до Верховної Ради. 24 травня ми плануємо там провести благодійний концерт, і запропонували народним депутатам перерахувати на реалізацію проекту зарплату за один тиждень. А це не мало, не багато, майже 2 млн грн. Сподіваюсь, що все вийде і перший капітал на реалізацію проекту ми отримаємо», - ділиться планами Оксана Гаврилюк.

Обласна влада теж обіцяє допомогти не лише з приміщенням, а й грошима.

«Ми підтримуємо створення «Дому ветеранів». Попередньо домовились розробити проект, думаю на це піде місяць-півтора і приступимо до виконання робіт. За попередніми домовленостями до 14 жовтня, на День ЗСУ, хочемо відкрити цей будинок. Відповідно будуть задіяні і бюджетні кошти, і позабюджетні кошти. Думаю, депутати обласної ради теж фінансово підтримають проект. На сьогодні область є мілітаризована, є багато учасників АТО в Житомирській області. Тому, такий проект потрібний», - зазначає голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

До реалізації проекту долучаться і місцеві ветеранські організації учасників АТО, волонтери та закордонні партнери, імена яких поки не розголошують.

Джерело: Житомир.info

Ще матеріали за темою: 

Житомирщина – перша область, де реалізують проект «Дім ветерана» 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підтримав ініціативу створення Дому ветеранів у Житомирі

Роботи зі створення «Будинку ветерана» на Житомирщині розпочнуться за два тижні

Інші новини

Громадська наглядова рада