Табір

В таборі «Супутник» навчають рівним можливостям

4 липня

26 червня в літньому таборі відпочинку «Супутник» в Житомирі відбулися тренінги для підлітків щодо рівних можливостей для усіх. Заходи відбулися у рамках 2-го етапу проекту «Нові лідери» та безпосередньо за участі нового лідера з сотні Ірини Ярмоленко.

Як передбачалося проектом Ірини Ярмоленко «Рівні можливості» , заходи будуть організовуватися відповідно декларативного документу та інформаційної довідки для різних соціальних груп.

фвс

«На конференції рівності в Іспанії європейські експерти відмітили, що успіх реформ та змін, залежить від інформаційної та просвітницької роботи. Саме тому цього дня ми приїхали навчати, і навчати найменш зіпсованих стереотипами, тобто наших дітей», - сказала Ірина.

Попри і все ж наявність стереотипів у відпочивальників табору про гендерні особливості, діти 14-16 років були раді чути від агентів змін Рівних можливостей – Оксани Давиденко, Тетяни Мойсеєвої та Ірини Ярмоленко, що викривлення в бік, що є жіночі та чоловічі професії, що хлопчики не плачуть, а дівчатка не бешкетують вже не актуальні в сьогоднішньому світі.

св

«Я запитала у своїх однолітків, чи знають вони про розподіл жіночих та чоловічих професій. Вони сказали, що чули про це, і я їм порадила забути. Для підтвердження показала популярне відео про експертку-математичку в NASA», - сказала Тетяна Мойсеєва.

Практичні вправи для підлітків організувала Оксана Давиденко. Вона розподілила на групи відпочивальників, і кожна група малювала парк. Одна з груп малювала парк Рівних можливостей. «За результатами практичної гри, усі інші групи зрозуміли, що не врахували потреби, наприклад, мам з дітьми, учасників АТО, пенсіонерів, спортсменів і т .д.»

Директорка закладу Любов Ковальчук повідомила, що захід пройшов конструктивно та гарно сплановано, а підлітки ще довго обговорювали ідеї, які їм відкрили агенти змін Рівних можливостей.

сй

 

Інші новини

Громадська наглядова рада