Оніпко

В Україні будують унікальний центр для онкохворих дітей "Дача"

17 жовтня

Унікальний центр для онкохворих дітей "Дача" - єдиний на всю Україну. У ньому нічого не нагадує лікарню, панує атмосфера любові і підтримки.

Малеча із найтяжчою формою раку, яка через тривале лікування полишила рідне місто, може мешкати тут із батьками безкоштовно. Нині на "Дачі" живе 6 родин, проте щодня допомоги потребує 15 сімей.

Будівлю "Дача" орендує, тож її очільниця Наталя Оніпко має план - звести власний і ще більший центр. Щоб зібрати гроші на будівництво, вирішила йти на проект "Нові лідери".


- І ось, цей день настав, - пише у себе на сторінці FB Наталія Оніпко.

- На ділянку, де буде побудований наш Центр "Дача", виїхала будівельна техніка. Це визначний день для мене особисто, для мого колективу і для родин дітей, які стикнулися з хворобою. Мені б хотілось написати, щось дуже урочисте, але настрій трохи підпсований нашим майбутнім сусідом.

Читайте: Лідер Наталія Оніпко: Як полегшити життя діткам із найтяжчими формами раку

Наївно надіялась, що більше ніколи не почую про рак, який інфікує стіни і переноситься повітряно-крапельним шляхом. Виявляється, марно надіялась. Цей тип вважає, що «цим дітям» треба жити за містом в ізоляції і, що Дача тут буде тільки через його труп. Дача точно буде. 

Думаю, це ще один виклик для моєї Запоруки не просто так. Вірю, що зможемо не просто відстояти Дачу, але й перевиховати цього неосвіченого пана і його «друзів-активістів». 

Підтримайте нас добрим словом, будь ласка. А, хто має можливість, то і фінансово ось тут: https://ubb.org.ua/uk/project/4073/

Шукаю також контакти соціально відповідальних виробників будівельних матеріалів, бо 70% вартості будівництва – це матеріали. Вірю, що навколо Дачі об’єднаються найкращі, і ми дамо відсіч глупому сусіду і, головне, страшній хворобі, - додає Наталія.

Нагадаємо, як пройшов другий випуск проекту "Нові лідери".

Інші новини

Громадська наглядова рада