Лідери

Від розумних громад до трансплантації органів: більше про 7-ку фіналістів

31 жовтня

Фіналістів залишилось лише сім. Кожен з них - потенційний лідер зі своїми ідеями, які приведуть Україну до якісних змін.

Вони готові брати на себе відповідальність і творити майбутнє. Лідери заслуговують вашої уваги та підтримки.

Пропонуємо дізнатись більше цікавих фактів про фіналістів та про те, як розвиваються їхні ідеї.

Максим Бородін

Максим бореться з екологічним забрудненням промислових міст України.

Він впевнений, що громадськість може ефективно слідкувати за рівнем шкідливих викидів промислових підприємств та, більше того, зобов’язувати їхніх власників розвивати екологічні проекти.

Причому, робити це не на папері, а в дійсності.

бородін

 

Бородін є головою фракції "Сила людей" у Маріупольській міській раді. Шість років тому він почав протести проти забруднення Маріуполя.

Нині Максим з командою зібрали 80 тис грн, аби купити власну незалежну мобільну лабораторію, яка цілодобово працюватиме в місті.

Тепер планує встановити газоаналізатори на кожному великому джерелі викидів.

кпвкуа

На презентації свого проекту чоловік зізнався, що проти його боротьби за чисте повітря виступає власник найбільших заводів Рінат Ахметов.

Але Максим впевнений, що із вирішенням проблем екології на державному рівні і за умови активної підтримки громадськості - ми маємо шанс жити у чистій країні.

Геннадій Друзенко

Геннадій - співзасновник і президент Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова.

друзенко

Фото: apostrophe.ua

У 2015 році Геннадій, будучи юристом та держслужбовцем, разом із друзями створив перші імпровізовані мобільні медичні групи, що почали надавати допомогу активістам Майдану під час зіткнень на Банковій 1 грудня 2013 року.

Зараз він відправляє лікарів на схід, які дбають не лише про військових, але і про місцевих жителів, чиї ділянки землі та господарства знаходяться впритул до лінії розмежування.

дпчап

 

Машину для ПДМШ закупила Юлія Тимошенко.

Зараз Друзенко наголошує, що не збирається йти в політику, але регулярно публікує на своїй сторінці в Facebook міні-блоги на політичну тематику.

Загальна вартість проекту, який представляє Геннадій, приблизно 8,4 млн грн (€253 тис.) на один рік роботи.

Очікується, що кожна "Мобільна клініка" обслуговуватиме в середньому близько 30 пацієнтів на день.

Сергій Замідра

Сергій - селищний голова невеличкого містечка Немішаєво, що на Київщині. Він мріє створити населений пункт майбутнього і почав зі свого міста.

віаві

Там він розробив інноваційні ідеї: вмикання ліхтарів через телефон, відстежування колорадських жуків за допомогою дронів, проїзд пенсіонерів у громадському транспорті за допомогою електронних карт.

За словами Сергія, такі інновації потребують не багато коштів, але економія бюджету - значна.

Замідра прагне на своєму прикладі прискорити інноваційний розвиток України через створення розумних містечок та громад.

вап

Професійна амбіція Сергія - стати прем’єр-міністром.

До всього, він є віце-президентом: з питань розвитку Української федерації ушу, Ліги змішаних єдиноборств, Асамблеї здорового способу життя.

Ірина Заславець

Ірина - журналістка, яка прагне рятувати українців в Україні, створивши дієву систему трансплантації органів.

Вона на власному досвіді зрозуміла, як це, коли у твоїй країні немає допомоги і доводиться рятувати життя за кордоном.

про

Дев’ять років тому Ірина захворіла на рак і відчула на собі всі недоліки української медицини. Жінка мусила рятувати своє життя в Німеччині, там за 100 тис євро їй провели трансплантацію кісткового мозку і вона одужала.

Як журналіст Ірина на власні очі бачила, як герої її сюжетів помирали через зволікання української системи, так і не дочекавшись трансплантації потрібного органу. За два останні роки померло більше десяти героїв її сюжетів.

ке

Ірині пощастило, вона вижила і тепер хоче, щоб виживали всі. Тому прагне створити дієву систему трансплантації та прищепити людям культуру донорства.

Ольга Матюшина

Ольга Матюшина - наймолодша жінка-мер селища Коцюбинське на Київщині. Її мета - зберегти 6,5 тис гектарів Біличанського лісу.

впаива

Вона - активістка в боротьбі з незаконним розмежуванням.

Боротьба за Біличанський ліс точиться з 2008 року. Матюшину за три роки її активної діяльності вже п’ять разів незаконно усували з посади та навіть намагалися прибрати фізично.

нглаенгл

 

Після подання проекту Матюшиної, Кабмін уже виділив гроші, тепер потрібно провести тендер та відбити межі лісу.

Матюшина співпрацює з народними депутатами і намагається забезпечити благоустрій Коцюбинського.

В одному з ефірів пані Ольга заявила, що у разі своєї перемоги, 1 млн гривень вона витратить на реалізацію проекта Ростислава Зауральського (заготівля, зберігання та використання аутоплазми, - Ред.) у місті Коцюбинське.

Денис Мінін

Денис Мінін є головою ВГО “Street Workout Ukraine” та популяризує здоровий спосіб життя. Уже 8 років будує по всій країні спортивні майданчики та пропагує воркаутський рух.

івуаві

За його ініціативою встановлено понад 1500 спеціалізованих спортивних майданчиків для занять Workout, дитячих та ігрових майданчиків, майданчиків для тренування загальної фізичної підготовки.

Денис провів 8-й Міжнародний фестиваль "Workout Fest, а зараз проводить тур здорового способу життя, в якому долучає населення до спорту.

Також Мінін є бізнесменом, займається виготовленням спортивного харчування.

впв

Зараз він прагне збільшувати кількість населення країни, яка зацікавлена у спорті та регулярно займається фізичною активністю на 10% щороку.

Анна Петрова

Анна Петрова у 28 років потрапила на обкладинку Forbes. Вона - засновниця та генеральна директорка Startup Ukraine, засновниця Selfmade Woman Community, авторка конференції Enterpreholic! та бізнес-табору Made in Ukraine, власниця та авторка коворкінгу KyivWorking.

Вона вже навчила сім тисяч підприємців.

спаирчва

 

Анна прагне підвищити рівень економіки України через розвиток підприємництва.

Вона мріє у 2019 році створити центр підприємництва та реальний університет для навчання підприємців.

вапа

На своїй сторінці в Facebook Анна ділиться секретами успіху.

Вона знає, як відкрити бізнес з нуля, адже сама свого часу починала з 8 тис. гривень. І зараз прагне боротись з безробіттям через підприємництво та розвивати малий і середній бізнес в Україні.

Кожен з учасників - лідер. Вони гідно відстоюють свої позиції та презентують себе. Їхні ідеї - різні, але всі необхідні Україні. Кожен є професіоналом у своїй справі.

Вони не на словах, а на ділі показують, що зміни можливі, потрібно лише не сидіти на місці.

Читайте: Доля лідерів у руках глядачів: як голосувати 

Доля учасників у ваших руках. Якщо ви, так само як і фіналісти, бажаєте змінити країну на краще, прокинутись і нарешті діяти, то слідкуйте за проектом та голосуйте за фаворитів.

Адже, як казав індійський політичний та суспільний діяч Махатма Ганді : “Якщо ти хочеш зміну в майбутньому - стань цією зміною в сьогоденні".

До слова, чому важливо робити зважений вибір.

Інші новини

Громадська наглядова рада