dfbd

Випхати совкових спеціалістів, встати з дивану і змусити молодь діяти – Павло Грабський

19 червня

Учасник проекту “Нові лідери”, голова львівської міської організації "Батьківщина Молода" Павло Грабський розповів детальніше про свій проект та поділився планами на майбутнє.

Совкові спеціалісти VS молодь

- Під словом “совкові” я маю на увазі те, що Україною уже 25-26 років керують люди, які вважають себе професіоналами, мають освіту та досвід, але повністю загрузли у корупції та довели нас до бідності та злиднів .

Загалом менталітет нашої країни походить із СРСР - корупція керує людьми і все побудовано на ній. Це застаріле твердження, яке потрібно змінювати.

А змінювати можуть лише тверезі молоді люди, які народилися за часів Незалежності, тому що в них немає того виховання і бачення, яке прищеплювали за часів СРСР.

Від молодих очікую зовсім іншого бачення, підходу. Вони - сміливі, енергійні і рішучі. Кожен бачить майбутнє своєї країни по-справжньому кращим, але з різних ракурсів: чи це економічний підхід, чи будь-яка сфера життєдіяльності.

Моя програма передбачає розвиток молоді, компетенції молодих активістів, щоб вони робили правильне рішення.

Молодь має бути обізнаною, вчитися думати і розвиватися.

Патріотичне виховання та громадянська позиція

- Патріотизм - це дія. Якщо ти патріот - ти, в першу чергу, повинен щось робити: змінювати свою домівку, вулицю, ставлення своїх друзів. А не просто ходити з прапором і казати: “Я патріот!”.

У нас будуть заходи, які спонукатимуть молодь бути патріотом, щоб вони діяли в тій сфері, в якій вони працюють, навчаються тощо. Ми мотивуватимемо людей, спонукатимемо до дії.

Плануємо спільно з активістами ГО ”Батьківшина Молода” зробити Школу політичного успіху, яка вперше проходитиме у Львові - це буде набір лекторів, активістів, журналістів, піарщиків, депутатів різник ланок влади, які поділяться з молоддю досвідом та важливою інформацією для досягнення політичних цілей.

Всі розповідають, як бути успішним, але ніхто не каже, які помилки не треба робити, - ось на це ми і поставимо акцент.

Реалізація

- Я провів низку зустрічей з громадськими організаціями, активістами та політиками щодо реалізації своєї програми розвитку молоді на високому рівні.

Консультувався з екс-заступником міністра молоді і спорту України Сергієм Митрофанським, на місцевому рівні заручився підтримкою управління молоді і спорту Львова на чолі з Антоном Нікуліном, також співпрацюю з заступником голови громадської ради при ЛОДА Василем Ільківом, та ще з багатьма громадськими діячами, політиками та активістами, які протягнули руку допомоги.

Читайте: Повернення Криму і якісні трудові відносини: п'ять лідерів, які планують змінити законодавство України

Максим Осадчук - хороший друг Олега Сенцова. Ми об’єднуємося з його громадськими спілками, знаходимо інформацію, яка не є на державному рівні щодо військово полонених.

Підніматимемо це на рівні областей через громадські ради, які утворені на Львівщині, з якими ми хочемо спілкуватися щодо визволення наших військовополонених хлопців.

Школу Політичного успіху у Львові проводитимемо вперше. Я планую зробити це для молоді та для людей, які цікавляться політикою, незалежно від політичних партій і організацій. Ми збираємося охопити весь Львів і, можливо, Львівщину - надішлемо лист в університети з запрошенням, що школа проводитиметься 1,5-2 тижні.

Двічі на тиждень лекції з різними спікерами, цікавими темами і вкінці - з сертифікатами, з нагородами, щоб молодь отримала підтвердження, що володіє тією чи іншою інформацією.

Також планую масштабне спортивне дійство впродовж літа - це буде сюрприз для жителів Львова.

Плани

- Ми обговорили з керівниками обласних громадських організацій ГО ”Батьківщина Молода” щодо розвитку молодіжної політики в Україні. Маємо напрацювання щодо масштабних подій, тренінгів та шкіл для молоді, будемо спільно їх реалізовувати.

Політична і громадська діяльність стимулює молодь для об’єднання і прийняття колегіального рішення і мотивації входити в різні ланки влади.

Головне завдання моєї програми - щоб кожна людина сказала: я можу і хочу зробити щось краще. Я встану з дивану. Я піду навчуся щось робити. Я допоможу вирішити проблему, яка виникає в моїй сім’ї, школі, університеті. Я буду дієвою.

Ось основна мета - розворушити людей, особливо молодь, тому що їй просто байдуже політичне громадське життя. Вони втомилися, їм не цікаво.

Всеукраїнський рівень

- Потрібно діяти локально, але мислити масштабно. Ми можемо з нашою громадською організацією та активістами втілити це на всеукраїнському рівні, тому що є такий ресурс: і через нашу громадську організацію, і через громадські ради облдержадміністрації, все, що стосується військово полонених, шкіл політичного успіху, громадських рад та багато інших напрямків, що зазначені в моїй програмі.

Найближчі два-два з половиною місяці я намагатимусь не лише на Львівщині, а й у інших регіонах пропагувати свою програму. Доносити свою точку зору до інших активістів, щоб об’єднуватися або стимулювати до подальших дій з їхньої сторони.

Ми маємо бути рушійною силою, яка допоможе молоді стати компетентною та успішною. Ми не маємо права боятися, адже іншої країни в нас немає і не буде.

Спілкувалася Анастасія Скоблюк

До речі, за програму Павла Грабського проголосувало 525 виборців. Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ, ІСТV та “Новому каналі” виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Інші новини

Громадська наглядова рада