па

Віталій Жеганський: Результати роботи за червень

20 липня

Загалом у червні та на початку липня, я разом із моєю командою провів 28 днів в ОТГ Дніпропетровської області, де ми проводили семінари, це 14 дводенних семінарів, на яких ми пропонували активним громадянам долучатися до роботи над покращенням якості життя у громадах та збільшення прозорості роботи органів місцевого самоврядування.

В цілому наші семінари відвідало більше 250 активних громадян. Разом із командою ми презентували 20 механізмів залучення громадян до прийняття рішень на місцевому рівні, 11 із яких будуть реалізовано по громадам!

Роботу було проведено у 14 громадах Дніпропетровської області (Апостолівська, Васильківська, Вербківська, Гречаноподіївська, Зеленодольська, Любимівська, Мирівська, Могилівська, Новоолександрівська, Обухівська, Покровська, Софіївська, Слобожанська, Царичанська). 

В цих громадах активісти виявили бажання запровадити механізми впливу та залучення їх до розвитку своїх населених пунктів та вироблення місцевої політики. 

Цих механізмів було обрано 11:

  1. Бюджет участі.
  2. Електронні петиції.
  3. Громадські ради.
  4. Молодіжні ради.
  5. Публічні консультації.
  6. Громадські ЗМІ.
  7. Транспортна інспекція
  8. Органи самоорганізації населення
  9. Наглядові ради при КП
  10. Громадські слухання
  11. Ініціативні групи та НГО.

Далі ми з командою допоможемо впровадити ці механізми в громадах і вже почали над цим працювати! 

Далі ми допоможемо активним громадянам у впровадженні вищезгаданих механізмів, і я відзвітую про цей етап реалізації проекту! 

В України все ще попереду!!!

Інші новини

Громадська наглядова рада