преат

Всесвітній фонд природи WWF разом з нами проти ГЕС, – Гергелюк

23 липня

Учасники громадського сплаву проти будівництва ГЕС на Дністрі зустрілися з представниками місцевих громад. До сплаву приєдналися активісти з усієї України, Молдови, щоб змусити уряд відмовитися від будівництва ГЕС. Активісти розпочали акцію «Громадський сплав проти ГЕС» з м. Галич та планують відвідати населені пункти вздовж Дністра аж до Хотина.

Тарас Шамайда, координатор заходу, розповів про плани  руху проти ГЕС, збір підписів та спільну велику акцію у Києві.

Депутати Івано-Франківської обласної ради Сергій Адамович та Василь Мельничук запевнили громаду, що позиція ради є незмінною – Ні ГЕСам на Дністрі!

Володимир Гергелюк звернувся до громади із закликом відстоювати ріку предків та залишити своїм нащадкам у спадок Дністровський каньйон.

«Дуже важливо, що до руху приєднуються міжнародні екологічні організації. Всесвітній фонд природи WWF висловив свою офіційну позицію, тобто долучився разом з нами до спротиву будівництву ГЕС», – зауважив Гергелюк.

Також активіст відвідав місцеву пам’ятку архітектури – арковий міст в селі Лука Городенківського району. Громадянин Польщі пан Анджей живе в селі вже 2 роки та за особистою ініціативою розчистив та прибрав його. Він вважає цей історичний об’єкт дуже привабливою атракцією для туристів, тому за допомогою місцевих жителів намагається його відновити.

Необхідні кошти для відновлення пам‘ятки можливо залучити з програми облради щодо розвитку місцевих громад – про це також йшлося у розмові з громадою Городенківщини.

Загалом люди розуміють важливість збереження Дністровського каньйону та використання його рекреаційного потенціалу. Головне – вміло розпорядитися нашими природними багатствами, а не бездумно їх знищувати для власного збагачення.

Боротьба триває!

 

 

Інші новини

Громадська наглядова рада