ап

Як New Fashion Zone розвиває українських дизайнерів

19 вересня

21 вересня відбудеться фінал IV конкурсу молодих дизайнерів New Fashion Zone. Як проект впливає на творчий шлях дизайнерів та допомогає розвивати вітчизняну моду, розповіли фіналісти та переможці конкурсу минулих років.

Оксана Манкевич, переможець у номінації "Чоловіча мода" та "Арт" New Fashion Zone- 2017

уу

New Fashion Zone надає можливість кожному спробувати себе у якості дизайнера і зрозуміти, наскільки правильно ти обрав шлях. Це доступний спосіб, адже аналогічні конкурси зазвичай коштують досить дорого. Для молодих дизайнерів це й можливість визначитись з напрямком розвитку, наприклад, в мене ним стала чоловіча мода.

Професійне жюрі дає гарний зворотній зв’язок і можливості для співпраці. Так, після конкурсу я встигла попрацювати з бутіком та отримати досвід і практику. Також мою колекцію обрали для щорічної фотосесії Студії перукарського мистецтва В’ячеслава Дюденка, що потім розповсюджувались у мережі студій по всій Україні. В New Fashion Zone немає обмежень - ти можеш сьогодні займатися індпошивом, завтра - спробувати роботу з виробництвом, постійно отримувати нові знання, відвідувати тренінги і майстер-класи. Це досить потужна екосистема, де ти не можеш не розвиватися. Це справжня сім’я.

Гурген Вардикян, фіналіст конкурсу New Fashion Zone - 2017

аа

Конкурс є дуже корисним, адже надає впевненність у собі як профі. Адже не так просто взяти і розпочату власну справу. Я раніше справді думав, що все це лише захоплення і творчість. На конкурсі мені довели, що мої вироби цікаві людям і сформували певну аудиторію. 

Я приймав участь у багатьох конкурсах, але зазвичай учасники не ставали командою, а й інколи взагалі не були знайомі з організаторами. В Європі схожі конкурси платні, але тут діє відкрита система і все абсолютно безкоштовно. New Fashion Zone вдалось зібрати сильних та цікавих особистостей, які можуть не тільки навчити чомусь новому, але й роблять це відверто, без тіні конкуренції. Створити атмосферу дружби, обміну інформацією та досвідом - це талант. 

уу

Особлива перевага в тому, що New Fashion Zone також є платформою як для початків, так і для тих, хто вже займається дизайном. До речі, тільки конкурсом все не обмежується - ти можеш завжди звернутся до когось з команди. Тому можна сказати, що проект дає не тільки надію, але й опору. 

Анна Гульпе, фіналіст номінації "Casual" New Fashion Zone- 2017

па

Участь у конкурсі - це відповідальність від самого зародження ідеї до дня дедлайну. Це вже не просто творчість, а напрацювання системи, згідно якої функціонуватиме бренд надалі. На момент участі в New Fashion Zone, я була заявлена ще в 2 проектах. Тому це був дуже серйозний виклик для мене, який я сміливо прийняла.

Зараз мій бренд розвивається в тому ж активному ритмі, і я готуюся до участі у Paris Design Week. Для молодих дизайнерів New Fashion Zone - це вихід із зони комфорту та міні-схема майбутнього життя. Адже дизайнер  - це серйозна робота, а не просто вихід під бурхливі аплодисменти у кінці показу.

Олександр та Сергій Чуйко, фіналісти New Fashion Zone - 2015

чуйко

Для нас це був найперший конкурс, який допоміг з досвідом у плані показів і критики. Адже для нас завжди було важливо розвивати бренд. Після участі в New Fashion Zone ми випустили капсульну колекцію і створили колекцію у колаборації з New Fashion Zone.

чуйко2

Для молодих дизайнерів це можливість презентувати колекції, отримати зворотній зв’язок від тих, хто безпосередньо пов’язаний із fashion-індустрією. Також New Fashion Zone потім пропонує співробітництво та підтримує дизайнерів.

Інші новини

Громадська наглядова рада