1

Як Нові лідери борються за права людини: 5 проектів у топ-50

25 червня

Права людини — це право, що виступає як засобом забезпечення свободи, так і істотним засобом обмеження неузгоджених з суспільними потребами і уявленнями людей про добро і справедливість, рівня свободи й обсягу влади.

У списку ТОП-50 є Лідери, яким небайдужі права людей, їхні життя та долі. 

Хто саме та якими способами реалізовує свої проекти далі — у нашому матеріалі.

Олександр Гатіятуллін 

1

Прийшов на проект з програмою проти катування у тюрмах та дитбудинках. 

— Катування, жорстоке поводження і нелюдські умови утримання, на жаль, є типовими для багатьох місць несвободи в Україні — закладів, де кожен з нас може опинитися за рішенням або вказівкою адміністративного, судового чи іншого органу без права залишити їх за власної волі, — говорить Олександр.

Основні цілі його програми:

  • Превенція катувань та жорстокого поводження;

  • Ефективне документування та розслідування випадків катувань;

  • Ефективна система захисту та реабілітації жертв катувань;

  • Підвищення спроможності суспільства ефективно боротися з жорстоким поводженням та домогтися ефективного функціонування системи протидії катуванням в місцях несвободи України.

Посилання на повний опис Ідеї кандидата.

Ярослав Жукровський 

2

Прийшов на проект з ідеєю юридичного захисту прав та інтересів українських заробітчан. 

Основні цілі програми:

  • Експертна розробка, обговорення та лобіювання стратегії державної політики у сфері трудової міграції;

  • Покращення правової освіти та обізнаності громадян України, які працюють за кордоном чи мають намір виїхати за межі держави з метою пошуку роботи про їхні права, свободи та законні інтереси у країні перебування;

  • Забезпечення створення правозахисної мережі та юридичної підтримки прав, свобод та законних інтересів українських заробітчан;

  • Запобігання дискримінації та нетерпимості до українських заробітчан.

Посилання на повний опис Ідеї кандидата. 

Микола Мединський

3

На проект Нові лідери Микола прийшов з проектом “Дорога життя”. Це координаційний центр мережі громадських організацій по всіх областях України, які борються за покращення стану автомобільних доріг. 

— Головна причина поганих доріг — це не тільки корупція на місцях, але й недостатня активність громад, які не тиснуть на владу, — говорить Микола.

Мета проекту — навчити громади впливати на державні органи, для подальшого вирішення питання поганого стану доріг. Підтримка громад у проведенні акцій, складанні юридичних документів та інформаційному висвітлені їх боротьби.

Земфіра Кондур 

4

Розробила стратегію та план заходів інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини шляхом забезпечення рівних прав і можливостей для її участі в соціально-економічному та культурному житті держави.

Головна мета стратегії Земфіри — показати життя ромів з іншого боку, а також активізації співпраці з громадськими об'єднаннями.

Посилання на повний опис Ідеї кандидата.

Ганна Соломатіна

5

Планує створити всеукраїнський телепроект “Викривач”, який допомагатиме викривачам корупції в різних регіонах шляхом трансляції сюжетів, щоб у майбутньому владні структури були більш проінформовані і йшли на контакт з громадянами. 

Унікальність програми в тому, що показуватимуть сюжети не просто про корупцію в регіонах, а те, як державні органи допомагають викривачам захищати їхні права на працю від посягань на життя.

Нагадуємо, що 22 червня о 22:30 на ICTV стартує телевізійна частина проекту Нові лідери 2.

Інші новини

Громадська наглядова рада