Павло Богомазов

Як уникнути затягування судових процесів в Україні: проект Павла Богомазова

5 червня

Павло Богомазов - престижний юрист, який прийшов на проект Нові лідери 2 сезон з метою вирішити процес затягування судів.

Процес затягування судів - це звичайна справа. З цією проблемою стикаються всі ті, хто хоча б раз звертався до української Феміди. І не важливо – йдеться про гучне провадження, чи перерахунок пенсії - говорить Павло.

Проблема

Процес затягування процесу -  це наслідок перевантаження судів. Втім, ситуацію можна змінити завдяки ідеї лідера.

Адже, в Україні є недержавні, так звані –  третейські суди. Вони працюють із 2014-го та можуть розглядати певні категорії справ, але є одна обов’язкова умова – сторони перед початком процесу заздалегідь мають підписати спеціальну угоду про те, що у разі наявності спору вони звернуться саме до третейського суду.

Читайте: Без тіньвого бізнесу і з високими зарплатами: проект Оксани Жолнович

Ідея лідера

Ідея полягає у тому, щоб  законодавчо дозволити звертатися до третейських судів без попереднього укладання будь-яких договорів. Це розвантажить Феміду і полегшить життя тисячам українців, – каже правник.

Колишній заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе повністю підтримує молодого юриста.

Адже невчасний розгляд справ у судах впливає на імідж державної влади та інвестиційний клімат, а ідея Павла могла б суттєво покращити цю ситуацію. 

До 10 % цивільних проваджень у державних судах, можна було б розглядати в розумні терміни в третейських судах. А це за найскромнішими підрахунками до 100 тисяч справ на рік.

Нагадаємо, нещодавно вийшов матеріал питання-відповідь по Установчій зустрічі.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада