Ірина Ярмоленко

ЗА ІНІЦІАТИВИ НОВОЇ ЛІДЕРКИ ІРИНИ ЯРМОЛЕНКО ЖИТОМИР ПРИЄДНАВСЯ ДО ХАРТІЇ РІВНОСТІ ЧОЛОВІКІВ І ЖІНОК

8 липня

26 червня на сесії Житомирської міської ради депутати прийняли рішення  «Про приєднання до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад».

Проект  рішення про підтримку Хартії рівності підготовлений за ініціативи Ірини Ярмоленко постійною депутатською групою  «Рівні можливості», яку вона очолює, та передбачає аналіз  міських програм розвитку  (освіти, транспорту, культури, інфраструктури та ін.) на   предмет  наявності гендерного компоненту.

Житомир став другим містом, де офіційно підтримали Європейську хартію рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад. Хартія є декларативною, але вона змушує нас до практичних кроків, дискусій і ставить перед нами завдання через два роки прийти до практик», - зазначила Ірина Ярмоленко.

Житомирський міський голова  Сергій Сухомлин зауважив, що приєднання до Хартіі -  це перш за все рівний доступ до всіх сфер життя: від медичної до культурної і жодної зневаги чи дискримінації за будь-якою ознакою.

«Після приєднання до хартії нами протягом двох років буде розроблено план дій для досягнення рівності  в усіх установах і організаціях», - підркеслив він.

Цього ж дня Ірина мала комунікацію з представниками інших місцевих рад, таких як Дніпро, Мелітополь, Ірпінь, Бердичів, Ужгород, Маріуполь. А також депутатка з Житомира надіслала драфт документу до Асоціації міст України з проханням пошири інформацію по владам усіх міст України.

У Європі документ рівності прийняли у травні 2006 року. Відповідно до Європейської Хартії рівності чоловіків та жінок, до якої приєднався Житомир, забороняється дискримінація за будь-якими ознаками статі, раси, етнічного або соціального походження, генетичних особливостей, мови, релігії або переконань, політичних або інших поглядів, належності до національних меншин, майнового стану, місця народження, інвалідності, віку або сексуальної орієнтації. Хартія  «закликає європейські місцеві та регіональні органи самоврядування взяти на себе зобов’язання використовувати існуючі повноваження і партнерства для досягнення більшої рівності своїх громадян». Приєднавшись до Хартії, Житомирська міська рада взяла на себе зобов’язання забезпечити виконання положень Хартії в межах своїх повноважень.

За матеріалами Управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради.

Інші новини

Громадська наглядова рада