укмпйу

Замість російських ресурсів: український сайт 3D-моделей для дизайнерів та архітекторів

17 червня

На території РФ зареєстрований спеціалізований сайт для дизайнерів інтер’єру та архітекторів, 3D моделі якого користувачі використовують для своїх дизайнерських і архітектурних проектів. На території України цим сайтом користуються практично всі люди даних професій, адже аналогів, на жаль, не має.

Я пропоную створити нашу українську соціальну мережу. Демонстраційна версія мого сайту в інтернеті вже є – 3ddd.ua. Сайт передбачає розміщення 3D-моделей товарів українського виробництва, необхідних для розробки дизайн-проектів, макетів, візуалізацій, ландшафту, архітектурних споруд і не тільки. Також на сайті будуть 3D-моделі з анімацією, що використовуються при розробці комп’ютерних ігор в теле- та кіноіндустрії. Галерея готових робіт, де можна викладати портфоліо, залишати відгуки про роботи користувачів. Форум з різноманітними темами, що стосується даних професій і блоги для початківців та професіоналів.

Сайт двомовний та буде цікавим не тільки замовникам, початківцям, викладачам, виробникам, студентам та творчим особистостям, а і різноманітним організаціям, що шукають та залучують працівників до виконання профільних робіт.

Мій сайт, так як і російський ресурс, передбачає розміщення і продаж 3D-моделей. Користувач, який буде розміщувати на українському ресурсі свої 3D-моделі, в разі їх продажу, отримує винагороду, шляхом переказу грошових коштів на банківську картку в розмірі 50% від продажної ціни. При цьому всі витрати, пов'язані з оподаткуванням згідно українського законодавства і переказу грошей, сайт бере на себе.

Розглянемо простий приклад. Сьогодні вартість покупки однієї 3D-моделі на одному з ресурсів коштує 110 руб. Я б запропонувала на своєму сайті ціну 45 грн. (курс Національного банку України 1000 руб = 413,9 грн). Впевнена, Ви платите більше.

Наш український сайт зацікавлений підвисити продажі українських виробників. Що значно збагатить економіку нашої країни та зробить більш процвітаючою.

Реалізовувати цей напрямок будемо шляхом розміщення координат та реквізитів виробника біля кожної 3D-моделі. Навіть якщо наші користувачі висилають 3D-модель, яка продається, наприклад, в Італії, адміністратори сайту будуть шукати представництво в Україні або фірму яка зможе реалізувати дані об’єкти та вказувати це на сайті.

Соціальна мережа передбачає працевлаштування на початковому етапі - одного керівника, двох дизайнерів та архітектора, що будуть займатися адміністративною частиною, технічний персонал по обслуговуванню сайту, юрист і бухгалтер. Кількість обслуговуючого персоналу буде збільшуватися в залежності від завантаження сайту. На сьогоднішній день, я знайшла команду дизайнерів та архітекторів, які будуть модераторами та вести адміністративну частину сайту. Також передбачається платна динамічна реклама, в спеціально відведених полях.

Я закликаю Всіх підтримати мій проект, приєднуйтесь до команди.  
Для реалізації проекту нам потрібні кваліфіковані програмісти, готові не тільки написати але і супроводжувати сайт.

Аналітичний огляд українських користувачів на російському ресурсі

Для аналізу російського сайту використовуємо аналітичний ресурс https://a.pr-cy.ru/3ddd.ru/ та дані самого сайту https://3ddd.ru/ads :

  • за даними 2014 року загальна відвідуваність 13 404 134 осіб, у тому числі з України 2 810 630 користувачів. Що становить приблизно 20,97% від загальної кількості
  • відвідуваність за поточний місяць склала 292 095 користувачів.
Можна теоретично припустити, що 20,97 % це були українські користувачі, а саме 61 252 людей.
Вартість для скачування однієї 3D моделі дорівнює 110 руб (курс 1000 руб = 413,9 грн) тобто 45,53 грн.

Кожен український користувач протягом року купує мінімум 10 платних 3D моделей, знаю з особистого досвіду, тоді за рік, сума грошей, яка виводиться за межі України, становить:

61 252 укр.користувачів * 10 моделей * 45,53 грн = 27 888 035,6 грн.

Нашими діями ми поповнюємо бюджет іншої держави. Краще щоб кошти залишалися в нашій країні.

Мій проект саме про створення кращої та альтернативної соціальної мережі для українців, з найвигіднішими умовами для розміщення та продажу 3D моделей.

Я знаю, що протягом 3-5 років, а може і швидше, можна вийти на той рівень продажів і скласти істотну конкуренцію російському ресурсу. Підтримуйте українське, приєднуйтесь до моєї команди та не бійтеся санкцій, які зараз введені проти тих хто підтримав мій проект або хоче це зробити.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада