пепрке

«Живий вогонь" третій рік поспіль збере друзів у Хмільнику

18 липня

Міжнародний етнофестиваль "Живий вогонь" цьогоріч святкує ювілей — 10-річчя. Ювілейний фестиваль теж відбудеться у місті Хмільник Вінницької області.

"Живий вогонь" чекає на друзів 23 червня, дійство розпочнеться о 10-й годині. Особливість фестивалю в його етнічності — відповідаючи назві, кульмінацією свята є обрядове купальське дійство, в ході якого з дерев'яної установки без застосування запалу висікають іскру - той самий "живий вогонь".

Обряд проводять за древнім слов'янськими звичаями, спалюють опудало Марени та водять хороводи довкола ватр, а на воду пускають віночки.

Втім фестиваль триває весь день, а тому ще задовго до обряду розгортаються тематичні галявини, серед яких родзинкою є Повстанська галявина. На ній відтворено побут вояків УПА, експонуються речі, листівки, зброя, проводиться ідеологічна програма українського націоналіста.

Також весь день працюватимуть Козацька, Спортивна, Мистецька та Дитяча галявини, до яких уже звикли відвідувачі минулих років.

Цьогоріч відкривається нова галявина — Галявина Щастя. Там поміж барвистих стрічок і мистецьких локацій можна буде відновити сили за допомогою спеціальних вправ і зробити прекрасні фото.

Численні майстер-класи ковалів, гончарів, ткачів, художників, етно-музикантів не дадуть вам занудьгувати в очікуванні концерту.

Протягом для працюватиме ярмарок народних виробів та виїзний пункт харчування. Купити можна буде різні страви та напої, окрім алкоголю, адже фестиваль має козацький дух і на ньому не місце для нетверезих.

Натомість упродовж дня будуть відбуватися спортивні змагання: традиційні козацькі розваги "лава на лаву", силові турніри, вправи зі стрільби тощо. Музична програма складатиметься з двох частин: народна сцена вдень та рок-сцена ввечері. 

На народній сцені виступатимуть українські фольк-колективи з різних куточків Вінницької області. Рок-концерт відбудеться після обрядового дійства і триватиме до 24:00. Цьогоріч очікуються виступи гуртів "Толока" , "Спека", "Не лізь, бо'вбє". Хедлайнер фестивалю "Ангажмент на вівторок". 

Детальніше за посиланням.

Ще матеріал про фестиваль "Живий вогонь".

Уламки зброї з передової та документи росіян презентують на фестивалі "Живий вогонь" 

На Вінничині експерти розкривали секрети, як правильно приваблювати туристів 

Інші новини

Громадська наглядова рада