Дайджест

Дайджест досягнень лідерів: заготівля аутоплазми та повернення Криму

24 вересня

Лідери не зупиняються на досягнутому, незважаючи на те, що ТОП-десятку учасників повідомлять у жовтні, коли почнуться прямі ефіри.

Кожен у рамках власного проекту й надалі робить багато корисного для країни. Ми публікуємо традиційний дайджест досягнень лідерів.

Так, хтось мріє створити інститут для ветеранів чи розробляє аудит системи здоров’я. Хтось лобіює інтернет в метро, а хтось хоче реконструювати центральний міський парк.

Іваненко Олег  

Проект, запропонований Олегом Іваненком — аудит системи здоров'я. Над цим чоловік працює останні кілька років. Власні життєві обставини теж стали в пригоді. Для реформи уже розроблений методичний посібник.

Олег Іваненко - професійний юрист і громадський активіст із Броварів. А ще - рекордсмен чемпіонату світу з тріатлону Iron man-2017.

 

Сапелкін Микола

Харків'янин Микола Сапелкін, ветеран і очільник організації, що допомагає хлопцям після фронту. Він хоче створити спеціальний інститут для ветеранів. Для цього і бере участь у "Нових лідерах".

27-річний Микола Сапелкін - нині голова Ради спілки ветеранів АТО і керівник юридичного відділу, де допомагає воїнам вирішити питання, як отримати 2 гектари землі, стати у чергу на пільгове житло, як правильно скласти позов до суду. За три роки через спілку пройшли 5 тисяч демобілізованих бійців.

Барабошко Олександр

Щоб конституція працювала, кожен у нашій країні має виконувати те, що повинен. Починаючи з простого робітника, і закінчуючи керівництвом держави - тільки тоді, вдасться збудувати досконалу правову систему.

Олександр Барабошко, в інтернеті більше відомий як Krus. Це він, хлопець з бородою, який п’ять років тому, за одну ніч став відомий сотням тисяч: на початку “Революції гідності” організував провокативну трансляцію з майдану.

Далі були цілком приземлені теми: як комунальники тиждень не можуть зарити яму, як будують дорогу до Євробаченні і  конкретні результати роботи - ескалатор поблизу столичного вокзалу. Його програма — це не глобальні, а точкові зміни вже зараз. Наприклад, інтернет в метро, розетки в вагонах поїздів, працюючі ескалатори у людних місцях.

Стецьків Микола

Атовець, бізнесмен і волонтер Микола Стецьків із Львівщини — учасник національного проекту “Нові лідери”.

Він потрапив до сотні фіналістів, бо запропонував простий і чесний проект - створив бізнес “Допоможи іншому”. Так свого часу Микола отримав гроші на власну справу - вирощування полуниці - від зовсім незнайомого чоловіка, а тепер допомагає іншим.

Миколу Стецьківа на Львівщині називають полуничним бароном. 31-річний ветеран АТО, який пішов на війну добровольцем, батько п’ятьох дітей, вже три роки успішний фермер. Вирощує полуниці різних сортів.

Головацький Сергій

Навчити активістів, як стати управлінцями та ефективно працювати заради розвитку міста, саме такий проект реалізує учасник "Нових лідерів" Сергій Головацький.

Сергій Головацький – автор багатьох успішних проектів.  Він створив кілька громадських організацій і традиційно з розмахом проводить фестиваль 100Пудівка.

За плечима чоловіка десятки успішно втілених в Дніпрі стартапів. Нині він разом з командою активно розвиває культурний та туристичний напрямки. Один з найбільших проектів – реконструкція центрального міського парку.

Читайте: Зробимо економіку - тоді займемось корупцією - Григоришин

Зауральський Ростислав

Його програма без особливих затрат дозволяє зберігати здоров’я і рятувати життя тисячам породілих. Ростислав Зауральський 17 років тому у міському пологовому будинку Кременчука запровадив програму заготівлі аутоплазми.

З тих пір, тут провели вже понад 13 тис. операцій, переливши вагітним після пологів їх же плазму.

Довели ефективність цієї програми і майже забули, що таке післяпологові ускладнення. Програма унікальна навіть для світової практики. Але в Україні діє поки лише в двох містах. Її автор Ростислав Зауральський завдяки проекту Нові лідери хоче впровадити цю програму по всій Україні.

Жумаділов Арсен

У свої 32 Арсен Жумаділов очолює Кримський інститут стратегічних досліджень. На телепроект "Нові лідери" він прийшов з ідеєю про створення пансіону  для кримськотатарських школярів, аби дати шанс тим, хто виїде з окупованої території, безкоштовно надолужити згаяне та без проблем вступити до українських ВИШів.

Паралельно Жумаділов працює над законодавством про деокупацію Криму. А також хоче, аби кримсько-татарський народ нарешті отримав право на самовизначення.

 

Попов Ярослав

Ярослав Попов - учасник національного телепроекту “Нові лідери” з Харкова. Понад 10 років він працював у правоохоронних органах, затримував цілі злочинні групи, до суду привів понад три десятки хабарників.

Нині він - юрист, і хоче боротися з корупцією та кумівством на усіх рівнях. Вважає, що карати за хабарі треба тюрмою - щонайменше на 15 років, і аж до довічного ув'язнення.

До речі, раніше ми також робили дайджест досягнень лідерів.

Інші новини

Громадська наглядова рада