Дайджест досягнень

Дайджест досягнень лідерів: Повноцінний суд присяжних та безпечні дороги

14 листопада

Лідери не зупиняються на досягнутому, незважаючи на те, що прямі ефіри вже почались і відомі імена трьох фіналістів.

Кожен у рамках власного проекту й надалі робить багато корисного для країни. Ми публікуємо традиційний дайджест досягнень лідерів.

Так, хтось мріє, щоб запрацювала “Мобільна клініка” чи хоче змінити виборчу систему. Хтось бореться за те, щоб в Україні був повноцінний суд присяжних або займається проблемою переробки сміття.

Тарас Шкітер

Лучанин Тарас Шкітер, хоче змінити виборчу систему. Бо нині чи не у кожному обласному центрі є місця, де не ступала нога депутата.

Мова іде про округи, які після останніх виборів до місцевих рад залишились без представників у муніципалітетах.

Він з командою уже напрацьовує зміни до виборчого кодексу, аби на наступних виборах 2020 року кожен із округів отримав свого обранця.

Також волонтери просто серед вулиці розповідають містянам, як залучити бюджетні гроші без депутата.

Геннадій Друзенко  

Три з половиною роки тому правник-міжнародник з британською освітою та держслужбовець першої категорії Геннадій Друзенко разом із друзями створив перші імпровізовані мобільні медичні групи, що почали надавати допомогу активістам Майдану під час зіткнень на Банковій 1 грудня 2013 року.

У 2014 році медична ініціатива Геннадія та побратимів поступово трансформувалась у Перший добровольчий шпиталь імені Пирогова. Зараз Геннадій Друзенко планує обстежити людей у “сірій” зоні, бо, за різними даними, там лишилось близько 40 тисяч мешканців, які не мають доступу до якісної медицини.

Тетяна Кулеша

Тетяна Кулена хоче створити нормальну вертикаль надання допомоги орфанним пацієнтам. Є модель функціонування, яку треба взяти, відкорегувати, навчити людей в Україні, які можуть це зрозуміти, і застосувати в нашій системі.

Повноцінні та планові закупівлі ліків, реєстр пацієнтів і спеціальні центри, де лікарі напевне знатимуть, що робити із орфанними пацієнтами.

За цю ідею Тетяна Кулеша бореться уже 12 років і завдяки їй в Україні з'явився відповідний закон, який зобов'язує урядовців не кидати таких хворих напризволяще.

Але документ не працює на повну силу. Аби рідкісні пацієнти не опинилися за бортом медицини, Тетяна веде щоренну боротьбу

Вона боротиметься за реалізацію своїх ідей далі, і все заради єдиного: щоб жодній мамі в Україні ніколи не сказали, що в її особливої орфанної дитини тут немає майбутнього.

Читайте: Дайджест досягнень лідерів: Трансплантація органів та інноваційна економіка країни

Андрій Осіпов

Андрій Осіпов мріє, щоб в Україні був повноцінний суд присяжних. Нинішній - далеко не ідеальний. Розглядає лише справи довічників.

Після довгих років адвокатської практики він знає усі прогалини судової системи.

Впевнений, що його ідея не повинна змагатися з кимось іншим. Вона будь-якому випадку буде ухвалена в Україні. А задача Андрія - щоб це сталося швидше.

Віталій Бєлобров

Віталій Бєлобров 34-річний бізнесмен, лідер команди соціально відповідальних підприємців “Ми херсонці”. Це вони перетворили занедбану територію біля цеху механічного заводу на родзинку міста.

Чоловік прагне, щоб активні місця не залишалися у його місті Херсоні. Він з однодумцями-підприємцями створив креативний простір Urban CAD.

А новий проект команди - центр креативних індустрій - це сучасна конференс-зала, коворкінг та офіси компаній у будівлі колишнього вентиляційного цеху механічного заводу. Віталій мріє і далі об’єднувати ініціативних херсонців, розвивати ідею креативних інвестицій.

На трьох поверхах будівлі вентиляційного цеху механічного заводу він планує облаштувати арт-платформу “турбіна” із сучасною залою для виставок і конференцій, якої так не вистачає місту.

Вже є дизайн проекту, є візуалізація того, що створюватимуть. На другому поверсі буде коворкінг і офіси кращих представників креативних індустрій міста.

Віталій впевнений, що саме за цим напрямком розвиток малого та середнього бізнесу. Як в результаті - розвиток Херсонщини.

Євгенія Аратовська

Українці мають сортувати сміття, а у кожному регіоні мають бути сортувальні станції —  із такою метою на проект "Нові лідери" прийшла Євгенія Аратовська.

Вона вже четвертий рік займається проблемою переробки сміття. Відкрила у Києві три сортувальні станції, одна з яких - повного циклу.

Тут сортують та пресують непотріб, а вже готову для переробки сировину відвантажують компаніям. Невдовзі навіть самостійно збираються виготовляти декоративні горщики для квітів. Для цього вже збирають кошти на спеціальне обладнання.

"Україна без сміття" - так називається громадська організація Аратовської, і вона впевнена: колись так справді можна буде сказати про нашу країну. Євгенія Аратовська переконує українців: сміття - це гроші, його треба переробляти, а не скидати в ліси та річки.

Читайте: Роздільні баки у кожному дворі та лінгвістичний хаб: дайджест досягнень лідерів

Костянтин Андріюк

Безпечні дороги, культурне паркування та прозорі штрафи для всіх порушників. Це не мрія, а плани на близьке майбутнє – впевнений Костянтин Андріюк,

Вже кілька років поспіль, він самотужки агітує людей за безпечне водіння та виступає проти паркування на місцях для інвалідів. Розробив проект, який має покласти край високій смертності на дорогах та підняти рівень культури українських водіїв.

Костянтин планує встановити по всій країні камери контролю швидкості та фотофіксацію порушень паркування. А гроші зі стягнутих штрафів віддавати на благоустрій міст.

Чоловік намагається “вилікувати” водіїв, які незаконно паркуються на місцях для людей з інвалідністю.

Ганна Давиденко

Просування жінок у політику - саме такий проект реалізує депутатка Вінницької міської ради Ганна Давиденко.

Вона об’єдналась з 60 депутатками з різних куточків України, з якими створила громадську організацію “Українська жіноча демократична мережа”.

Ганна організовує форуми, конференції, зустрічі,  де жінки обмінюються успішним досвідом вирішення дуже конкретних місцевих проблем.

Нагадаємо, раніше ми також робили дайджест досягнень лідерів.

До слова, повні презентації проектів всіх Нових лідерів можна переглянути на сайті у розділі Відео та на нашому YouTube-каналі.

Інші новини

Громадська наглядова рада