Дайджест досягень лідерів

Дайджест досягнень лідерів: Правничий хаб для пенсіонерів та реабілітаційні центри

29 жовтня

Лідери не зупиняються на досягнутому, незважаючи на те, що прямі ефіри вже почались і ТОП-десятку учасників повідомили.

Кожен у рамках власного проекту й надалі робить багато корисного для країни. Ми публікуємо традиційний дайджест досягнень лідерів.

Так, хтось мріє, щоб запрацював новий трудовий кодекс чи впроваджує освітню програму, яка змінить культуру урядування. Хтось відкриває кардіо-реабілітаційний центр, а хтось хоче побудувати унікальний центр для онкохворих дітей.

Бреус Сергій

Саме Сергій Бреус прагне виправити ситуацію із захистом прав людини. Він переконаний, що закони проти людей часто порушуються, тому що громадяни не знають цих законів, особливо, пенсіонери.

Його мета — підвищити правову грамотність українців. Сергій вже створив правничий хаб, де проводить безкоштовні лекції для літніх людей.

І впевнений необхідно піднімати правову обізнаність у людей. Уже започаткував різні освітні заходи та лекції для молоді, але в процесі помітив: особливої уваги потребують пенсіонери через їхню незахищеність. Так народилася ідея правничого хабу для людей похилого віку.

Михайло Чобанян 

Михайло Чобанян - підприємець, який займається інформаційними технологіями. Він впевнений, що за новітніми технологіями майбутнє.

Наприклад, блокчейн - це база даних, яка закладена в основу того ж біткоіна.

Це інтернет-платформа, яка зберігає будь-які дані, поліпшує комунікацію та здійснює грошові перекази. Її переваги - безпека та прозорість, запевняє Михайло.

Михайло переконаний, у майбутньому ця технологія зможе успішно працювати у різних галузях, замінивши купу посередників, викорінивши бюрократію та корупцію.

Наталія Оніпко 

Проект Наталії - унікальний центр для онкохворих дітей "Дача" - єдиний на всю Україну.

Діти із найтяжчою формою раку, які через тривале лікування полишила рідне місто, можуть мешкати тут із батьками безкоштовно. Нині на "Дачі" 6 родин, проте щодня допомоги потребує 15 сімей.

Будівлю "Дача" орендує, тож її очільниця Наталя Оніпко має намір звести власний і ще більший центр. Щоб зібрати гроші на будівництво, вирішила йти на проект "Нові лідери".

І нещодавно на ділянку, де буде побудований Центр "Дача", виїхала будівельна техніка.

Центр для онкохворих дітей існує уже 8 років і щороку приймає понад 100 родин.

 

Оксана Гаврилюк 

У неї за плечима 12 років служби у МВС і три роки у Міністерстві оборони в управлінні комунікацій та преси. Каже, що з військовими навчилась не лише дисципліні, швидко приймати рішення, а й тому, як знайти підхід до кожної людини: чи то рядовий солдат, чи то депутат ВР.

І тепер вона хоче допомогти героям, адже в Україні нині не вистачає місць, де б адаптували до мирного життя, щоб вони відчули віру у власні сили. Мета - відкрити реабілітаційний центр для ветеранів російсько-української війни.

“Дім ветеранів” Оксана хоче відкрити восени. Це відкритий простір, де будуть кухня, місце для відпочинку дітей і для розмов дорослих.

 

Читайте: Укрпошта поставляє наркотики, СБУ закриває на це очі, а держава отримує прибуток - Денис Тарасов

Стародубцев Олександр 

Співзасновник успішної системи публічних закупівель Prozorro Олександр Стародубцев планує реформувати державну службу. Каже, слід змінити і світогляд урядників, і ставлення до них українців.

Свій успішний досвід у Prozorro Олександр хоче використати і для реформи державної служби. Створити базу даних, яка зробить роботу урядників відкритою. Кожен зможе подивитися, скільки посадовців у тій чи іншій установі, що саме вони там роблять і скільки отримують.

Він певен - для цього варто запровадити спеціальну освітню програму, яка змінить власне культуру урядування. А ще переверне уявлення про держслужбу.

Соломія Ружицька

Молода кардіолог Соломія Ружицька збирається відкрити центр, який допомагатиме пацієнтам реабілітуватися після тяжких серцево-судинних хвороб.

Її підтримав Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова. Надав цілий вестибюль для кардіореабілітації. Соломія сподівається, що вже за півроку замість стареньких меблів тут стоятимуть новенькі тренажери для пацієнтів, які пережили інфаркт або інсульт.

Окрім, допомоги від інституту Амосова, Соломія сподівається на підтримку небайдужих меценатів, яких зацікавить проект. За словам дівчини, кардіореабілітація - це лише перший крок, далі - черга за нейрореабілітацією.

Кирилюк Марина

Зменшити штат працівників і оновити обладнання, змінити тариф, покращити якість - такий нехитрий план пропонує Марина Кирилюк усім комунальним підприємствам України.

Для цього вона об’єднала активних громадян в аналітичну платформу: центр розвитку та реформ. Вони розписують план, як комунальним підприємствам планувати витрати й інвестиції, не бути збитковими та ще й заробляти.

Така платформа - це місток між активістами, підприємцями та комунальними службами.

 

Читайте: Підозрював, що будуть репутаційні ризики, але не шкодую, що долучився - Сергій Притула

Жолнович Оксана

Оксана Жолнович хоче, щоб запрацював новий трудовий кодекс, бо той, що діє нині, ще з радянських часів реально застарілий у всіх відношеннях. Вона знає, як зробити, щоб і роботодавці, і працівники почувалися захищеними.

Оксана з колегами-викладачами юридичного факультету вишукують неточності в законах, які регулюють взаємини працівника та роботодавця.

Нагадаємо, раніше ми також робили дайджест досягнень лідерів.

До слова, повні презентації проектів всіх Нових лідерів можна переглянути на сайті у розділі Відео та на нашому YouTube-каналі.

Інші новини

Громадська наглядова рада