Амелін

Лідер Анатолій Амелін: Нова економічна стратегія України 2017-2030

9 червня

- Вивести економіку із застою, підвищити життя та зарплати до рівня європейців не так складно, як це малюють політики, - вважає фіналіст першого відбіркового етапу проекту “Нові лідери” інвестбанкір майже з 20-річним стажем Анатолій Амелін.

Каже для цього треба розробити якісну стратегію розвитку, якої в України не було за всі роки незалежності.

18 років Анатолій Амелін працює інвестбанкіром, завдяки йому в українську економіку вдалося залучити понад 2 млрд доларів, впевнений успіх будь-якого проекту від маленького бізнесу до економіки цілої країни у правильному плануванні.

Держави, що мають чітку стратегію розвиваються у два-три рази швидше.

Ми не можемо відповісти на питання, яке місце та роль України буде на європейській економіній, гуманітарній, соціальній і культурній карті через 5-10 років. І ми хочемо запропонувати людям домовитися яку ми хочемо побудувати Україну, в якій кожному з нас буде місце.

Дивіться: Лідер Оскана Жолнович: якісне трудове регулювання трудових відносин.

Тому Анатолій розробив нову економічну стратегію України до 2030 року - Китай, приміром, має схожу, але на цілих 50 років уперед. Америка на 25, а у нас такої не було ніколи.

Уявіть, що є велика компанія - великий завод, де кожний департамент має свою маленьку стратегію, яка не пов’язана з спільною стратегією заводу всього. В Україні так само - всі мають маленькі секційні стратегії, плани залатування дірок, котрі іноді протирічать одне одній і найголовніше не мають спільної рамки, спільних цілей.

Головна запорука успіху - інвестиції. За оцінками Анатолія щорічно  Україні потрібно 20 млрд доларів, а усього до 2030 близько 200, зокрема у: сільське господарство, енергетичний сектор, інфраструктуру та ІТ-технології.

Якщо немає інвестицій - немає робочих місць, немає зарплати, немає попиту на продукти харчування, немає податків, тому що немає прибутку у компанії.

Оскільки, досвід інвестицій у Анатолія колосальний в успіху програми не сумнівається - до 2030 планує, що ВВП України збільшиться в 11 разів.

Нагадаємо, що вчора писали про оптимізацію роботи медичних закладів та економію мільярдів - програму Олега Іваненка.

Дивіться детальніше у сюжеті Фактів ICTV:

Інші новини

Громадська наглядова рада