Жол

Лідер Оксана Жолнович: якісне правове регулювання трудових відносин

8 червня

Оксана Жолнович - учасниця проекту “Нові лідери виступає за чесну працю.

Її мрія, аби в Україні, нарешті, запрацював новий трудовий кодекс, бо той, що діє нині, ще з радянських часів реально застарілий у всіх відношеннях. Вона знає, як зробити, щоб і роботодавці, і працівники почувалися захищеними.

Вони з колегами-викладачами юридичного факультету вишукують неточності в законах, які регулюють взаємини працівника та роботодавця.

Саме такі справи в судах Оксана Жолнович провадить уже багато років, каже в цій галузі хитріші повсякчас використовують найбільш наївних. 

Якщо ми беремо лікарів, то там є величезні проблеми. Вони працюють понадстроково, як оргенція, а насправді воно їм в робочий час не рахується, і ніхто їм доплат за це не здійснює. 

Дивіться: Лідер Костянтин Євтушенко: електрокари та альтернативна енергетика.

До нині, каже юристка, ще радянський трудовий кодекс написаний майже півстоліття тому, а новий законопроект уже не один рік лежить у ВР.

На думку Оксани, ця версія теж уже далеко від ідеалу і містить чимало суперечностей .

Якщо зараз не змінювати ситуацію, ми лишимось без жодного утримання на старості. 

Нових викликів Оксана не боїться: кілька років тому вона балатувалася на мера Львова, а нині керує асоціацією жінок-лідерок України і навіть у своєму будинку вона вже кілька місяців є головою ОСББ. 

Жінка жартує, після того, як з’ясувала всі тонкощі керування ОСББ, їй та її команді стало до снаги дати лад і трудовому законодавству.

Читайте: Старт роботи університету лідерів: перша зустріч 100 учасників пройде 12 червня.

Нагадаємо, що вчора писали про Заславець Ірину та проект про трансплантацію органів.

Дивіться детальніше у сюжеті Вікон СТБ

Інші новини

Громадська наглядова рада